Α. Κατσιμπέρης « κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Μετρά ήδη επτά μήνες στα ηνία της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης και ο κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα έργο των αστυνομικών της Ξάνθης, αν και τα κενά στη στελέχωση των Τμημάτων της Διεύθυνσης είναι μεγάλα.
Μπορεί μέχρι τέλη του μήνα να αναμένονται έξι αστυνομικοί και το καλοκαίρι να κατέφθασαν δεκαπέντε, ενώ ένας πρόκειται να φύγει με μετάθεση, ωστόσο οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις εξήντα τρεις.

   Μετρά ήδη επτά μήνες στα ηνία της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης  και  ο κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα έργο των αστυνομικών της Ξάνθης, αν και τα κενά στη στελέχωση των Τμημάτων της Διεύθυνσης είναι μεγάλα.


Μπορεί μέχρι τέλη του μήνα να αναμένονται έξι αστυνομικοί και το καλοκαίρι να κατέφθασαν δεκαπέντε, ενώ ένας πρόκειται να φύγει με μετάθεση, ωστόσο οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις εξήντα τρεις.


    Με το υπάρχον δυναμικό ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Ανδρέας Κατσιμπέρης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του νομού Ξάνθης και ιδιαιτέρα στους κατοίκους της πόλης, όπου τα προβλήματα είναι πιο αυξημένα.


   Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός νέου μέτρου από την επόμενη εβδομάδα, αυτό της εμφανής αστυνόμευσης, όπου με μηχανές που θα επιβαίνουν δύο ένστολα άτομα , θα κυκλοφορούν και θα περιπολούν στην πόλη, πρωί-απόγευμα και από Δευτέρα ως Παρασκευή.


   «Παράλληλα βέβαια θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν και οι γνωστές μοτοσυκλέτες που είναι από τον Ιούνιο, αλλά και οι πεζές περιπολίες θα συνεχίσουν  και αυτές το έργο τους, όπως είναι ως σήμερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


   Πάντως σύμφωνα με τον κ. Κατσιμπέρη τα  πιο συχνά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της Ξάνθης είναι οι μικροκλοπές που προέρχονται από την περιοχή του Δροσερού και το οποίο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα.


   «Βέβαια σε σύγκριση με πέρσι, φέτος έχουμε πιο πολλές εξιχνιάσεις κλοπών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών και αυτό οφείλεται και στο ότι οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης προσπαθούν να αποδίδουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους».


Ερωτηθείς για το θέμα των ναρκωτικών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης εμφανίστηκε καθησυχαστικός.


   «Τα ναρκωτικά στην περιοχή μας είναι σε χαμηλά επίπεδα. Και εδώ είχαμε αρκετές εξιχνιάσεις τη φετινή περίοδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανακαλύψαμε 4 φυτείες ινδικής κάνναβης . Τις δυο τις εντοπίσαμε με το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας-στα πλαίσια των πτήσεων που κάνει σε όλη την Ελλάδα και στο δικό μας νομό πέταξε στις αρχές Αυγούστου. Η μία φυτεία εντοπίστηκε στην περιοχή των Τοξοτών και η άλλη στην Αλκυόνη».


    Παράλληλα ο κ. Κατσιμπέρης αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης επεσήμανε την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης, «είναι αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια οι Δημοτικοί Αστυνόμοι», σημείωσε, ενώ ειδικότερα για το θέμα δήλωσε «λίγο με τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών ομαλοποιείται το κυκλοφοριακό. Πάντως εμείς κάνουμε εντατικούς ελέγχους για δίκυκλα  και αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε σημεία που εμποδίζουν της κυκλοφορία και είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί όταν κλείνουν διαβάσεις πεζών και δη ράμπες. Γενικά θέλω να πω ότι είναι δεδομένη η παρουσία της Τροχαίας μέσα στην πόλη και οι τροχονόμοι προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο για τους πολίτες».


    Τέλος ο Αστυνομικός Δ/ντης Ξάνθης υπογράμμισε για άλλη μια φορά τα κενά που παρατηρούνται στη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. Τα τελευταία δεκαπέντε άτομα που ήρθαν βοήθησαν στον να ενισχυθούν κάποια Αστυνομικά Τμήματα των καποδιστριακών δήμων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος κάλυψε κενά της υπηρεσιών της κεντρικής διεύθυνσης, καθώς το βάρος δίνεται μέσα στην πόλη, όπου και τα περιστατικό είναι πιο πολλά και σοβαρά.


    Όσο για την τελευταία ενέργεια του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να μειώσει κατά 50% τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών  προσώπων  και επισήμων, προκειμένου να ενισχυθούν οι τα αστυνομικά τμήματα, ο κ. Κατσιμπέρης σημείωσε πως στην Ξάνθη δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα, «σε μας ήταν ελάχιστα τα άτομα που υπηρετούσαν στη φύλαξη πολιτικών προσώπων, επόμενος δεν θα έχουμε και κάποια ενίσχυση επιπλέον».


   Τέλος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης σημείωσε ότι σίγουρα περιμένει ότι καλύτερο από το νέο υπουργό, ενώ από την πλευρά του θέλησε μέσω του «Α» να διαβεβαιώσει τους Ξανθιώτες ότι  για τους  αστυνομικούς  της Ξάνθης προέχει η ασφάλεια των πολιτών. «Όλοι οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτούς», κατέληξε χαρακτηριστικά.


 


                                                                                    Δέσποινα Γκούμα   


    

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button