“Γιατί τόση σπουδή Κώστα μου….;”

Κονταροχτυπήθκες με την παλιά φρουρά για να αναλάβεις την αρχηγία του κόμματος και τώρα βιάζεσαι να αφήσεις τα ηνία, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν…..; Γιατί βρε Κώστα μου….; Είναι συμπεριφορά Καραμανλή αυτή…..; Μέχρι και το δεξί σου χέρι ο Μεϊμαράκης τα έχει πάρει άγρια μαζί σου……

Κονταροχτυπήθκες με την παλιά φρουρά για να αναλάβεις την αρχηγία του κόμματος και τώρα βιάζεσαι να αφήσεις τα ηνία, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν…..;


Γιατί βρε Κώστα μου….; Είναι συμπεριφορά Καραμανλή αυτή…..;


Μέχρι και το δεξί σου χέρι ο Μεϊμαράκης τα έχει πάρει άγρια μαζί σου……


Εντάξει, μετά την πανωλεθρία που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές επί δικής σου προεδρίας και πρωθυπουργίας δεν είναι και αμελητέο ζήτημα, το καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να υποστείς και τις συνέπειές τους-πράγμα βέβαια που έπραξες-, αλλά όχι και να βιάζεσαι τόσο πολύ να σηκωθείς από την προεδρική καρέκλα του κόμματος…….


Θα έπρεπε, ίσως λέω εγώ, να λειτουργήσεις πιο σχεδιασμένα και ενωτικά, για το καλό της παράταξης…..


Θα έπρεπε ίσως να συμβάλλεις και εσύ, να βοηθήσεις με τον τρόπο σου το κόμμα σου να αποφασίσει στη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού…..



 


Με το αποφασίζω να αποχωρήσω μέχρι της 7 Νοεμβρίου, παύλα και τελεία και από εκεί και πέρα κόψτε το κεφάλι σας για το πώς θα βρεθεί ο αντικαταστάτης μου, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά……


Μπορεί να υπάρχει το καταστατικό του κόμματος που να προβλέπει και τις σχετικές διαδικασίες, υπάρχει όμως και η βάση που επιθυμεί τουλάχιστον αυτή την φορά να εισακουστεί, έστω και καθυστερημένα…….


Εξάλλου το πιο καθοριστικό και χαρακτηριστικό  μήνυμα που σου έστειλε ήταν αυτό που βγήκε από την κάλπη των πρόσφατων εκλογών……


Συνήθως το πάθημα γίνεται μάθημα-βλέπε π.χ. το ΠΑΣΟΚ- γι’ αυτό φρόντισε να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος και αυτή τη φορά να ακούσεις τη βάση σου……


Μπορεί να υπάρχει τεράστια πικρία και απογοήτευση μέσα, να έχεις βαρύ το φορτίο των ευθυνών στην πλάτη σου, γιατί η αλήθεια να λέγεται άργησες πολύ να αντιδράσεις και είχες υπερεκτιμήσει τις ικανότητές σου και την αποδοχή που είχες στον κόσμο, αλλά επαναθεώρησε  την απόφασή σου και προσπάθησε να συμβάλλεις καταλυτικά ώστε η εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να γίνει με όσο το δυνατό πιο ανοικτές διαδικασίες, να μιλήσουν και να αποφασίσουν και τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και θα πρέπει να στηρίζεται η ΝΔ…….


 



Ένα σου γράφω, η απόφασή σου αυτή με το τελεσίδικο χαρακτήρα της μόνο θετική


περγαμηνή δεν αποτελεί για την πολιτική σου οντότητα…….


Βέβαια στην πολιτική άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι…..


Άλλο το προσκήνιο και άλλο το παρασκήνιο…….


Και αν υπάρχουν συμφωνίες και οδηγίες πίσω από τις κουρτίνες, τι να κάνεις και εσύ…..


Ίσως να υπάρχουν συμφωνίες που να σε δεσμεύουν και να μην μπορείς να λειτουργήσεις διαφορετικά……


Όμως και πάλι θα πρέπει να έχεις ως γνώμονα το όφελος και το συμφέρον της βάσης και όχι των επίδοξων μνηστήρων της προεδρικής καρέκλας……


Δε βλέπεις τηλεόραση, δεν ακούς ραδιόφωνο, το έλα να δεις γίνεται στις πολιτικές εκπομπές και στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων……


Οι μέχρι χθες βουλευτές του ίδιου κόμματος, της Ν.Δ., εάν δεν τους ήξερε κανείς, θα νόμιζε πως ήταν από αντίπαλα κόμματα…..


Μου φαίνεται πως ο εμφύλιος πόλεμος εντός του στρατοπέδου της Ν.Δ. μαίνεται για τα καλά έστω και αν κάποιοι προσπαθούν να το διαψεύσουν ……


Και όλα αυτά εξαιτίας της δικής σου απόφασης και στάσης Κώστα μου, αλλά την αλήθεια θα στην γράψω όσο και να σε πληγώνει….


 



Αυτή η “Βαβέλ” για τη διαδικασία της εκλογής του νέου αρχηγού της Ν.Δ. θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν επέλεγες να αποχωρήσεις ακολουθώντας διαφορετική οδό……


Την οδό όχι της συναισθηματικής φόρτισης και της προσωπικής ανακούφισης, αλλά την οδό της λογικής και της υπευθυνότητας, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη, που φέρει το επίθετο Καραμανλής…..


Η μόνη δικαιολογία που ίσως μπορώ να δεχτώ είναι η Ντόρα και ο μπαμπάς Κωνταστντίνος…….τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…..


Για τους τέσσερις μνηστήρες της για την αρχηγία δε θα σου γράψω, τους ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα…….


Αλλά αυτό που μπορώ να σου επισημάνω και πάλι είναι πως εδώ στην Ξάνθη που γίνεται το έλα να δεις στην τοπική ΝΟΔΕ Ν.Δ , μόνο αν ψήφιζε και η βάση του κόμματος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, τότε μόνο θα πίστευα ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. θα ήταν ευρείας αποδοχής…..


Και το τελευταίο που γράφω και να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου, η εκλογή αρχηγού από τη βάση της παράταξης με κάλπη, εξυπηρετεί την ενότητα του κόμματος, δίνει κύρος στον αρχηγό και είναι η μόνη καθαρή λύση……


Για αυτό σκέψου τι στάση θα κρατήσεις στο έκτακτο συνέδριό σας…..


 



«Πρόληψη …για να έχουμε την υγειά μας ….»


 


Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει την ευχή ….την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα έρχονται…..;


Ούτε μία, ούτε δυο….σχεδόν καθημερινά πιάνουμε τον εαυτό μας να χρησιμοποιεί αυτή την τόσο κοινότυπη έκφραση και ταυτόχρονα τόσο ουσιαστική…..


Μόνο που όπως αποδεικνύει η ίδια η ζωή, μια ευχή από μόνη της δεν αρκεί για να έχουμε την υγειά μας…..


Τα λόγια δεν αρκούν, χρειάζονται και πράξεις…..


Χρειάζονται μικρές καθημερινές συνήθειες να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας για να ενισχύουμε και τη δύναμη μιας ευχής…..


Και επειδή το παν σε όλες τις εκφάνσεις και τα θέματα της ζωής είναι η πρόληψη, έτσι και εδώ νούμερο ένας παράγοντας για μια καλή και γεμάτη υγεία ζωή είναι η πρόληψη…..


Η πρόληψη, η οποία μεταφράζεται  σε άσκηση, σε σωστή διατροφή, σε τακτικές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις κλπ. ….


 


Το ξέρω, τι είναι αυτά που γράφω σήμερα, θα αναρωτιέστε και είναι σα να βλέπω την έκφραση του προσώπου σας…..


Ανήκω και εγώ δυστυχώς σε εκείνη την κατηγορία των Ελλήνων που ότι έχει να κάνει με την υγεία, το αφήνω στον παράγοντα τύχη και στο «φάρμακο» ευχή…..


Μόνο που η κίνηση και συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει σε ένα ενήλικο σώφρον και ευσυνείδητο άτομο…..


Τώρα γιατί ξαφνικά με έπιασε και αυτή η μικρή δόση αυτοκριτικής…..;


Ίσως γιατί με επηρέασαν τα ευρήματα μιας τελευταίας πανελλαδικής έρευνας για θέματα υγείας και για την τακτική που ακολουθούν οι Έλληνες……


Μέχρι  τώρα και συνεχίζω δηλαδή, αφήνω τα πάντα στην τύχη, όπως και τα ζητήματα υγείας…..


«Έλα μωρέ, αν πάθω κάτι, θα το αντιμετωπίσω τότε. Αν είναι συνέχεια να ζω με το φόβο πως θα μου συμβεί κάτι, αλίμονό μου. Άντε και έκανα το καθιερωμένο τσεκ-απ, ποιος μου διαβεβαιώνει ότι την επομένη δε θα πάθω κάτι; Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε πως αυτή έκανε προληπτικές εξετάσεις, ήταν καθαρές, αλλά η δόλια τον καρκίνο δε το γλίτωσε…..;» …..


 


Μη μου πείτε ότι δεν έχετε κάνει την ανάλογη σκέψη…..;


Εγώ λοιπόν σήμερα έχω το σθένος ενώπιόν σας να παραδεχτώ πως είμαι λάθος….


Την πρώτη κίνηση την έκανα…..


Τώρα θα πρέπει να βρω τη δύναμη να κάνω τη δεύτερη και πιο δύσκολη, να αλλάξω τρόπο ζωής….όχι δηλαδή πως κάνω έκλυτη ζωή…..είμαι καλή κοπέλα….


Εννοώ πως πρέπει να αλλάξω κάποιες κακές συνήθειες, όπως είναι η έλλειψη φυσικής άσκησης και ένα όχι τόσο προσεγμένο διαιτολόγιο…..


Ότι είχε να κάνει με την υγεία το συνέδεα με το άγχος…..


Για τον πονοκέφαλό μου, για το τσίμπημα στην καρδιά, για τη κούραση τη σωματική, κλπ…κλπ….μου έφταιγε το στρες και μόνο αυτό…..


Και φυσικά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής το στρες είναι ίσως αυτό που φταίει λιγότερο…..


 


Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα οι Έλληνες θεωρούν το στρες ως τον παράγοντα που ευθύνεται για τον καρκίνο, τη νόσο που αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας….


Την ίδια στιγμή απενοχοποιούν εντελώς το κάπνισμα, την κακή διατροφή και την έλλειψη φυσικής άσκησης, δηλαδή τους κατεξοχήν παράγοντες που προκαλούν τις περισσότερες μορφές του καρκίνου…..


Το πιο απογοητευτικό επίσης είναι ότι στη συντριπτική πλειονότητα δεν αξιοποιούμε το οπλοστάσιο της επιστήμης που περιέχει πλήθος προληπτικών εξετάσεων….


Με τέτοια λοιπόν συμπεράσματα της έρευνας, μόνο αισιοδοξία δεν πρέπει να έχουμε για την υγεία των Ελλήνων….


Τελικά όσο και να το θέλουμε μια ευχή δεν αρκεί για να έχουμε την υγειά μας…..


 


Τέρμα λοιπόν τα λόγια και το άλλοθι του άγχους, από σήμερα αλλάζω τις μικρές καθημερινές συνήθεις, εννοείται τις κακές,…..


Εντάσσω στο καθημερινό μου πρόγραμμα τη μεσογειακή διατροφή πολύ περισσότερο, ξεκινώ γυμναστική και πεζοπορία και φυσικά κλείνω ραντεβού με το γιατρό μου για ένα γερό τσεκ-απ…..


Όσο και να παραπονιέμαι και να γκρινιάζω και να δηλώνω απογοητευμένη από τα τεκταινόμενα σε τούτο τον πλανήτη, η ζωή είναι ωραία και θέλω να τη ζήσω όσο περισσότερα χρόνια μπορώ…..


Αφού λοιπόν όλοι αγαπούμε τη ζωούλα μας και για να την έχουμε πρέπει να έχουμε την υγειά μας, καιρός να αλλάξουμε ρότα και να μη μένουμε μόνο στις ευχές….


Είστε μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια…..;


Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί αφορά ότι πιο πολύτιμο, την ίδια τη ζωή μας….. 


   


   


 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button