Γιατί ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι μικρότερος από το ΦΠΑ που ισχύει στην Ξάνθη, στη Θράκη,

Εχει αποδειχθεί ότι οι γυρολόγοι της πολιτικής δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμα καλές υπηρεσίες στα κόμματα που έχουν ενταχθεί.

Η περίπτωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών βουλευτών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά με τις δηλώσεις του έχει αυτονομηθεί από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διαφωνώντας σε ουσιαστικά και βασικά σημεία κυβερνητικής πολιτικής.

Εχει αποδειχθεί ότι οι γυρολόγοι της πολιτικής δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμα καλές υπηρεσίες στα κόμματα που έχουν ενταχθεί.

Η περίπτωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών βουλευτών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά με τις δηλώσεις του έχει αυτονομηθεί από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διαφωνώντας σε ουσιαστικά και βασικά σημεία κυβερνητικής πολιτικής.

Καλά θα κάνει ο κ. Μητρόπουλος να παραδώσει τη βουλευτική έδρα και να ασχοληθεί με την επιστήμη του ως δικηγόρος – εργατολόγος, ζητούν πολλά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, πριν ο πρωθυπουργός και τα όργανα αποφασίσουν τη διαγραφή του.

Κατά πληροφορίες η κόντρα ξεκίνησε με την μη υπουργοποίηση του (υπουργός εργασίας;) και σταδιακά οξύνει τους τόνους της κριτικής, εξοργίζοντας τα ανώτατα κομματικά κλιμάκια…

Εκτός και αν ο κ. Μητρόπουλος είναι ο “λαγός” του κ. Τσίπρα.

 

Ολοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ξάνθη και στη Θράκη δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι μικρότερος από το ΦΠΑ που ισχύει στην Ξάνθη, στη Θράκη, στα νησιά του Ιουνίου και στη λοιπή ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς (οι βορειοελλαδίτες) που συνορεύουμε με Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια, όπου η φορολογία στις χώρες αυτές είναι στο 10% σε αντίθεση με το 40 – 50% που ισχύει στη χώρα μας, πως θ’ αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της διαρροής χρήματος και μεταφοράς επιχειρήσεων προς τις χώρες αυτές;

Δε θα σκύψει κανείς στα ορατά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Θράκη, δε θα καθοριστεί εθνική και οικονομική πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση;

Η αγορά βυθίζεται σε τέλμα, οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο σημείο μηδέν (59!!! επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο καθημερινά και κανείς δε νοιάζεται), η κατάσταση ίσως είναι ακόμα αναστρέψιμη αν παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα και η Αθήνα περί άλλων τιρβάζει.

Οι βουλευτές των νησιών του Αιγαίου ξεσηκώθηκαν.

Οι βουλευτές της Θράκης γιατί  δεν αντιδρούν;

 

Αν και είχαν επενδύσει σε συμφωνία κατά την προχθεσινοβραδυνή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ,τελικά οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με εντατικότερους ρυθμούς.

Βρισκόμαστε τόσο κοντά και τόσο μακριά, γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις, κάθε στιγμή αλλάζουν τα δεδομένα και οι όροι της πολυπόθητης έντιμης συμφωνίας.

Το πρόβλημα του ελληνικού μη βιώσιμου ελληνικού χρέους, έχει τεθεί στο υψηλότερο σημείο της διαπραγματευτικής ατζέντας της χώρας μας και οι δανειστές και εταίροι μας φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν σε άμεση αναδιάρθρωση του χρέους.

Το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο αρχίζει με το: “Εν αρχή ην ο λόγος” και ο Τσίπρας επιμένει ότι: Εν αρχή της συμφωνίας είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

 

Η ΕΡΤ επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες, το μαύρο που έριξε η κυβέρνησηΣαμαρά – Βενιζέλου και υλοποίησε ο τότε υπουργός Σίμος Κεδίκογλου, αποτελούν παρελθόν.

Από χθές Πέμπτη, δύο χρόνια μετά, η ΕΡΤ 1 – ΕΡΤ 2 και οι επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί επαναλειτουργούν και φέρνουν τη φωνή και τα γεγονότα σε όλη τη χώρα.

Ξανακούσαμε τα γνωστά τηλεοπτικά σήματα της ΕΡΤ και ξαναείδαμε οικεία πρόσωπα στις πρώτες δημοσιογραφικές εκπομπές.

Ελπίζουμε ότι και ο “δικός μας” δημοσιογράφος Αντώνης Καρανδεινός, θα ξεκινήσει εκ νέου να προβάλει θέματα της Θράκης και της περιφέρειας ΑΜΘ.

Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια ένοχης σιωπής η ΕΡΤ θα ξαναενημερώνει τους έλληνες ομογενείς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και η φωνή της Ελλάδας θα ξανακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

Καλή νέα αρχή, καλή συνέχεια στη λειτουργία της ΕΡΤ και μια ευχή: να μην παρεισφρήσουν τα γνωστά τρωκτικά στη νέα ΕΡΤ και με τους υπέρογκους μισθούς διαλύσουν το νέο τηλεοπτικό και οικονομικό οικοδόμημα.

Καλή αρχή… καλή επιτυχία.

 

 

Σκληρό καρύδι η Φώφη

 Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή,  τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες της εκλογής της Φώφης Γεννηματά από την πρώτη Κυριακή στη θέση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε τα συνθήματα της είναι ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Μπορεί πραγματικά να πετύχει αυτούς τους στόχους; Η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει πολλές μάχες, δεν έχει χάσει καμία και έχει αποδειχτεί σκληρό καρύδι

 

Όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ

από Δευτέρα

 “Έχω ένα πάθος με τη συλλογικότητα” τονίζει διαρκώς τις τελευταίες ημέρες η Φώφη Γεννηματά. Καλεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια και να κοιτάξουν μπροστά.

 Γι αυτό και δεν δίνει σημασία στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές ισορροπίες. “Έχουμε συνεργαστεί τόσο χρόνια, γνωριζόμαστε καλά, δεν περισσεύει κανένας,  θα πάμε όλοι μαζί” αναφέρει.

 

Τιμά η Φώφη

τα Περιφερειακά ΜΜΕ

Και μιας  που μιλάμε για συνεντεύξεις η Φώφη Γεννηματά είναι η μόνη που τιμά σε τέτοιο βαθμό τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους σε όλη την Ελλάδα. 

Όπως μας λένε συνεργάτες της μέχρι την Κυριακή της ψηφοφορίας θα έχει μιλήσει σε περισσοτέρους από 50 περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε πολλές εφημερίδες. Ένα προς ένα και όχι με εκπομπές και δηλώσεις “κονσέρβα” …

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button