Σ. Λαμπρινίδης « όχι σε φαινόμενα αλαζονείας»

Με τον αέρα της νίκης και με την αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας, η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του κόμματος το βράδυ της Παρασκευής παρουσία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Λαμπρινίδη.

   Με τον αέρα της νίκης και με την αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας, η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του κόμματος το βράδυ της Παρασκευής παρουσία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Λαμπρινίδη.


Έξω από το Εκλογικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος στέλνοντας μήνυμα  συστράτευσης και συσπείρωσης στον κοινό αγώνα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.


   Ως εκπρόσωπος του κόμματος από τα κεντρικά της Ιπποκράτους παραβρέθηκε και μίλησε στα εγκαίνια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος και τόνισε ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει καθώς απομένουν μόνο εννέα μέρες μέχρι την επομένη της κάλπης-σ.σ. από την Παρασκευή-για να φύγει η  αποτυχημένη κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.


Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε  μεγάλο προπατορικό αμάρτημα του Κώστα Καραμανλή την απογραφή.


Απευθυνόμενος στον κόσμο αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΑΟΣΚ για την οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα τοπικά προβλήματα, όπως της αποβιομηχάνισης, των κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, την αύξηση της ανεργίας  και τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.


   Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε πως από τους πρωταρχικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ όταν θα γίνει κυβέρνηση είναι η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών έτσι ώστε να θωρακιστεί η κοινωνική συνοχή, αλλά και αναθέρμανση και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.


   Τέλος ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης, αν και δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά « σε εννέα μέρες ξαναγεννιέται η ελπίδα, ξαναγεννιέται η Ελλάδα», ωστόσο  κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να είναι προσεχτικές και μακριά από εκδηλώσεις και συμπεριφορές αλαζονείας.


Στο μεταξύ από την πλευρά του ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση κάλεσε  τα στελέχη ,τους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος να δώσουν τον αγώνα πόρτα –πόρτα έτσι ώστε η νίκη να είναι μεγάλη, και ο Γιώργος  Παπανδρέου να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών, κκ. Σγουρίδη, Ξυνίδη, Παπαδόπουλο, Μάντατζη και Οσμάνογλου Σεβάλ.


 


   Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου του Σ. Λαμπρινίδη


  Νωρίτερα,  το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ο επικεφαλής της των ευρωβουλευτών του Κινήματος και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών του ΠΑΣΟΚ.


«Έχουμε έτοιμο πρόγραμμα για τις πρώτες εκατό ημέρες , αλλά και πέντε νομοσχέδια έτοιμα που θα οδηγήσουν στην έξοδο τη χώρα από την κρίση. Ποτέ κανένα κόμμα δεν είχε τέτοια ετοιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τόνισε ότι μέσα από την κατανάλωση και την τόνωση της αγοράς, την αναδιάρθρωση τρων θεσμών και άλλες στρατηγικές θα επέλθει η ανάπτυξη.


«Το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και για την επίτευξη του στόχου υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις που στηρίζονται στην πράσινη ανάπτυξη».


Παράλληλα ο κ. Λαμπρινίδης άσκησε σκληρή κριτική στο κυβερνητικό έργο και στη λειτουργία του πρωθυπουργού.


Σημείωσε ότι ο Κώστα Καραμανλής διεξάγει προεκλογικό αγώνα χωρίς πρόγραμμα και με συμπεριφορά αντιπολίτευσης.


«Έχει κάνει πολύ κακό στον τόπο και στα μικρομεσαία στρώματα και η ήττα της Ν.Δ. πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη».


Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιτίθεται προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που σύμφωνα με τον  ίδιο είναι απαράδεκτο και δηλητηριώδης, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αγωγό Μπουργκάζ –Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν από μια εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν συζητιόνταν η ενεργειακή θωράκιση, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και οι συνάδελφοί τους του ΕΛΚ υπερψήφισαν στο Κοινοβούλιο μόνο την τροπολογία για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο», αμερικανικών συμφερόντων και όχι και την τροπολογία για υπόλοιπους αγωγούς, μεταξύ των οποίων και του South Stream , κατηγορώντας τους ότι έπαιξαν το παιχνίδι της Αμερικής αφήνοντας έξω την Ελλάδα από οποιαδήποτε στρατηγική θέση στο μέλλον των αγωγών».


Τέλος ο Σταύρος Λαμπρινίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σημείωσε πως το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ είναι η αυτοδυναμία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα έχει κλειστές τις πόρτες  για συνεργασίες.


Ενώ ερωτηθείς, τέλος,  για το αν θα πετύχει το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία υπογράμμισε χαρακτηριστικά «εμείς φλεγόμαστε από επιθυμία να σηκώσουμε τα μανίκια από την επομένη των εκλογών και να ριχτούμε στη δουλειά. Εγώ δεν είμαι όμως βέβαιος για κανένα αποτέλεσμα. Και φυσικά λέω όχι στην έπαρση και την αλαζονεία, αλλά και στον εφησυχασμό επειδή θεωρούμε βέβαιη τη νίκη».


 


                                         Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button