“Το ΚΚΕ είναι εγγύηση ότι θα αναπτερωθεί η ελπίδα του λαού”

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, χτες το απόγευμα στην Κομοτηνή σημείωσε:
«Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροκαταστηματάρχες, είτε είναι χριστιανοί είτε είναι μουσουλμάνοι – δεν ενδιαφέρει αυτό, ενδιαφέρουν οι κοινοί ταξικοί δεσμοί – να μην κρέμονται από τα χείλη, ούτε του Κώστα Καραμανλή ούτε του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, χτες το απόγευμα στην Κομοτηνή σημείωσε:


«Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροκαταστηματάρχες, είτε είναι χριστιανοί είτε είναι μουσουλμάνοι – δεν ενδιαφέρει αυτό, ενδιαφέρουν οι κοινοί ταξικοί δεσμοί – να μην κρέμονται από τα χείλη, ούτε του Κώστα Καραμανλή ούτε του Γιώργου Παπανδρέου. Εχουν δώσει πολλές υποσχέσεις και έχουν πάρει πολλές δεσμεύσεις. Δεν αφορούν εσάς. Αφορούν νέα δοσίματα, νέα δώρα στην πλουτοκρατία. Μην πιστέψετε ότι όταν δίνεις δώρα στην πλουτοκρατία, η πλουτοκρατία θα στα επιστρέψει με δουλειά, μισθό, με κοινωνικές παροχές. Σκεφτείτε αυτό το πράγμα: Μην κρέμεστε από τα χείλη τους. Κρεμαστείτε, υπολογίστε, εμπιστευτείτε τη δική σας πείρα. Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε. Πουθενά δεν πέσαμε έξω. Προειδοποιήσαμε και δεν είμαστε απλώς Πυθίες. Βάλαμε πλάτες για να υπάρχουν αντιστάσεις, σημαντικές στην Ελλάδα. Και το ΚΚΕ είναι εγγύηση ότι θα αποκαλύπτονται τα ψέματα και πάνω από όλα είναι εγγύηση ότι θα αναπτερωθεί η ελπίδα του λαού».


Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος είναι ο συμβολισμός της επίσκεψής της σε ένα μουσουλμανικό καφενείο, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:


«Υπάρχουν γεροί ταξικοί δεσμοί, δεσμοί συμβίωσης. Όλοι ζούμε σε τούτο τον τόπο και υποφέρουμε. Και δεν υποφέρουν όλοι οι Έλληνες χριστιανοί, ή όλοι οι μουσουλμάνοι. Υποφέρουν οι εργάτες, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, ο λαός. Αυτό ήθελα να πω. Και από αυτή την άποψη πιστεύω ότι πρέπει να ορθωθεί τείχος σε όσους νομίζουν ότι μπορεί να βάλουν στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης θρησκευτικές ή άλλες διαφορές. Οι δεσμοί οι ταξικοί είναι πάνω από όλα. Συν, η μακρόχρονη καλή συμβίωση».


  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button