Δ. Βίτσας “τιμά το κόμμα και την Ξάνθη”

Παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρη Βίτσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Το ψηφοδέλτιο ανανεωμένο ως προς τη σύνθεσή του και αντιπροσωπευτικό των Συνιστωσών με υποψηφιότητες με ενεργή παρουσία στα δρώμενα του νομού, έχει τύχει της μεγαλύτερης αποδοχής των μελών και φίλων του κόμματος.

Παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρη Βίτσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.


Το ψηφοδέλτιο ανανεωμένο ως προς τη σύνθεσή του και αντιπροσωπευτικό των Συνιστωσών με υποψηφιότητες με ενεργή παρουσία στα δρώμενα του νομού, έχει τύχει της μεγαλύτερης αποδοχής των μελών και φίλων του κόμματος.


Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “τιμά και το ΣΥΡΙΖΑ και την πόλη το ψηφοδέλτιο αυτό”.


Ο Γραμματέας του ΣΥΝ παρουσίασε τους υποψηφίους διαβάζοντας παράλληλα και ένα σύντομο βιογραφικό τους. Εκείνοι με τη σειρά τους απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την υποψηφιότητά τους.


Ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ο Καλιαμπάκας Νίκος, η Καρανάσου-Μπατζακίδου Μαρία, η Κεχαγιά Ευαγγελία και ο Μαλκότς Χασάν είναι τα άτομα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.


Επισημάνσεις των υποψηφίων


– Ζεϊμπέκ  Χασάν “Η Αριστερά πρέπει να έχει λόγο και φωνή στη Βουλή. Η μειονότητα δεν είναι το πρόβλημα, άλλα έχει πολλά προβλήματα η ίδια.


Η εκλογή του Μουφτή, η διαχείριση της Βακουφικής περιουσίας και η αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, είναι θέματα για τα οποία θα αγωνιστώ”.


– Καρανάσου-Μπατζακίδου Μαρία “Ενιωσα αγωνία για όλα όσα συνέβησαν μέσα στο χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.


Είχαν όμως και τη θετική πλευρά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Μηδέν κακό αμιγές καλού.


Με ξάφνιασε και με τιμά η πρόταση να είμαι υποψήφια. Και αποφάσισα να πω το ναι, λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική μου διαδρομή ως εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας, τα  θέματα της παιδείας, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, την οικολογική συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος”.


– Κεχαγιά Εβίτα “Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο. Οι 4 από τους 5 κατεβαίνουμε για πρώτη φορά.


Όταν μου έγινε η πρόταση είπα σχετικά εύκολα το ναι . Και αυτό γιατί πρέπει όλοι να σταθούμε με μεγάλη υπευθυνότητα να δώσουμε αγώνα για την Αριστερά και για τα προβλήματα των παιδιών μας.


Απευθύνω κάλεσμα ειδικά στις γυναίκες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας και όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια”.


– Χασάν Μαλκότς “Εγώ δεν υπήρξα μέλος ενεργό, αλλά πάντα φίλος από την εποχή της ΕΑΡ.


Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες και πλήρως εναρμονισμένες με τις θέσεις της μειονότητας και αυτό με τιμά.


Η υποψηφιότητά μου δεν ήταν ευκαιριακή, με επέλεξαν οι φίλοι μου με ψηφοφορία και αποτελεί τιμή για μένα”.


– Νίκος Καλιαμπάκας “Λειτούργησε ο κομματικός πατριωτισμός και χωρίς δυσκολία κάναμε τα ψηφοδέλτιά μας, παρόλο που ο χρόνος των εκλογών δεν μας βρήκε στην καλύτερη περίοδο.


Σε αυτές τις εκλογές η Αριστερά δίνει μια από τις κρισιμότερες μάχες και το ψηφοδέλτιό μας είναι από τα καλύτερα που υπήρξαν ποτέ”.


Τέλος από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και πρέπει να κερδίσει τη είσοδό του στη Βουλή, γιατί αυτή η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή Αριστερά και όποια κυβέρνηση και αν αναδειχθεί χρειάζεται μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση.


“Το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην εργασία, στην προστασία του περιβάλλοντος, σε ένα οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι το κέρδος.


Στηριζόμαστε στο πρόγραμμά μας και όχι σε διλήμματα και επικοινωνιακά τερτίπια.


Αγωνιζόμαστε να ξαναδημιουργήσουμε τους όρους που χρειάζεται η Αριστερά ώστε να είναι ωφέλιμη στην κοινωνία και ενοχλητική στα συμφέροντα τα οικονομικά” υπογράμμισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button