Περιφέρεια

Περιφερειακή Σύνθεση: Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ Γενικολογίες και απροθυμία συμμετοχής στα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας

Άλλη μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ολοκληρώθηκε για να αποδείξει την απροθυμία (ή την ανικανότητα) της Διοίκησης να ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Η Περιφερειακή Σύνθεση όρισε και πάλι την ατζέντα της συζήτησης με ουσιαστικές επερωτήσεις όπως η διαχείριση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, οι ασφαλτοστρώσεις στην ΠΕ Ξάνθης, η διαχείριση των αρκούδων που εμφανίστηκαν στην ΠΕ Ξάνθης, η διαχείριση των χρηματοδοτήσεων για σημαντικά έργα, ενώ έθεσε και το μείζον θέμα της επικίνδυνης οδήγησης παράτυπων μεταναστών στην εγνατία οδό και το επαρχιακό δίκτυο της ΑΜΘ.

Η παράταξή μας, μάλιστα πρότεινε στο Σώμα και την υιοθέτηση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο όμως η Διοίκηση απέρριψε αποδεικνύοντας με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Η απάντηση στην ερώτηση μας για την επικίνδυνη οδήγηση των διακινητών ήταν ως συνήθως γενικόλογη ενώ δεν έλειψε και η κλασική τους ατάκα «Δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας», όπως και η συνήθης πρακτική μετάθεσης ευθυνών στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Εγνατία Οδό Α.Ε. και αλλού.

Προφανώς και δεν άπτεται της απολύτου αρμοδιότητας της Περιφέρειας ΑΜΘ η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Όμως, η διαχείριση της καθημερινότητας πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και γι’ αυτό το λόγο προτείναμε την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που είχε ως στόχο να καταδείξει την έντονη ανησυχία και το ενδιαφέρον του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για ένα ζήτημα που απειλεί ευθέως την ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους της Περιφέρειας μας.

Όμως, όπως φαίνεται δεν τους νοιάζει τίποτα, δεν ενδιαφέρονται για κανένα πρόβλημα όσο σοβαρό και αν είναι και απλώς περιμένουν άπρακτοι να έρθουν οι λύσεις από άλλους.

Για την Περιφερειακή Σύνθεση όμως, η ασφάλεια όλων μας είναι μείζον ζήτημα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Και φυσικά θέλουμε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο με άποψη, θέση και μαχητικότητα για κάθε τι που απασχολεί τον πολίτη της Περιφέρειας μας. Εργαζόμαστε σκληρά γι’ αυτό και με σεβασμό στην κρίση των πολιτών, θεωρούμε ότι στις 08 Οκτωβρίου θα μας εμπιστευτούν την ψήφο τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button