“Για την απόπειρα εμπρησμού του Τεμένους Τοξοτών”

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, για την απόπειρα εμπρησμού του Τεμένους Τοξοτών δήλωσε: “Η απόπειρα εμπρησμού και κάθε ανάλογη, ρητά καταδικαστέα ενέργεια, στοχεύει στον εμπρησμό των σχέσεων χριστιανών και μουσουλμάνων στην τοπική κοινωνία, στην υπονόμευση της κοινωνικής μας συνοχής, που για μας είναι κεντρικός στόχος.

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, για την απόπειρα εμπρησμού του Τεμένους Τοξοτών δήλωσε:


“Η απόπειρα εμπρησμού και κάθε ανάλογη, ρητά καταδικαστέα ενέργεια, στοχεύει στον εμπρησμό των σχέσεων χριστιανών και μουσουλμάνων στην τοπική κοινωνία, στην υπονόμευση της κοινωνικής μας συνοχής, που για μας είναι κεντρικός στόχος. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της συγκεκριμένης πράξεως, από όπου και αν προέρχεται, δηλώνουμε, κατηγορηματικά,  ότι η Ελληνική Πολιτεία, εμπράκτως και αυτοβούλως, διαρκώς αποδεικνύει τον σεβασμό αλλά και την στάση προστασίας των χώρων άσκησης της θρησκευτικής λατρείας όλων των θρησκειών και της μουσουλμανικής βεβαίως. Το 2004 προέβη στην αποκατάσταση του ίδιου Τεμένους, όταν  από πυρκαγιά, απροσδιόριστης αιτίας, είχε καεί.


Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ως κοινωνία, με σεβασμό σε κάθε μορφής διαφορετικότητα εργαζόμαστε για τη κοινωνική συνοχή μας σταθερά και καταδικάζουμε  κάθε ενέργεια υπονόμευσής της.


Ζητούμε και δημόσια από τις διωκτικές Αρχές να εξαντλήσουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών”.


    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button