Ξεκίνησε ο Προαστιακός Θράκης

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού Θράκης από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009. Ταξιδεύοντας σε σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού Θράκης από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009.


Ταξιδεύοντας σε σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών. Σε συνδυασμό και με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, τα 8 νέα δρομολόγια του νέου Προαστιακού Θράκης δημιουργούν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων. Με χρόνους διαδρομής που δεν υπερβαίνουν τα 33 λεπτά για το τμήμα Ξάνθη – Κομοτηνή και τα 58 λεπτά για το τμήμα Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το χαμηλό κόμιστρο που ξεκινά από 0,80 Ε, το τρένο αναδεικνύεται πλέον σε κύριο μέσο μεταφοράς για τους πολίτες των περιοχών της Θράκης.


Ο σχεδιασμός των δρομολογίων έγινε με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες των επιβατών για τακτικές, γρήγορες και συνεπείς μετακινήσεις από και προς την εργασία τους και τους τόπους ψυχαγωγίας ή αναψυχής. Συγκεκριμένα, το πλέγμα δρομολογίων του νέου Προαστιακού Θράκης έχει ως εξής:


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ         ΔΙΑΔΡΟΜΗ


1671/1672 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη 


1673/1674 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη 


1675/1676 Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη


1677/1678 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη 


Με την έναρξη του Προαστιακού Θράκης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποδεικνύεται συνεπής στον πάγιο στόχο της για ανάπτυξη των προαστιακών δρομολογίων σε περιοχές της περιφέρειας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στις ίδιες περιοχές.


Τα εγκαίνια του Προαστιακού Θράκης πραγματοποιήθηκαν χθες, σε μία λιτή τελετή, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θράκης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button