“βλέποντας και κάνοντας” τιτλοφορείται το …στρατηγικό σχέδιο που έχει η Δημοτική Αρχή για την πόλη μας, δυστυχώς!”

Μετά από όσα διεμείφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 08.09.09 (εξ αφορμής της γνωμοδότησης του Σώματος για τον καθορισμό χώρων στάθμευσης ταξί στην πόλη), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης των “Πολιτών για την Αλλαγή”, κ.Χρίστος Πούλιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μετά από όσα διεμείφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 08.09.09 (εξ αφορμής της γνωμοδότησης του Σώματος για τον καθορισμό χώρων στάθμευσης ταξί στην πόλη), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης των “Πολιτών για την Αλλαγή”, κ.Χρίστος Πούλιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:Αποκαλύφθηκε επιτέλους το …στρατηγικό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το Δήμο μας!


Έτσι -για όσους απορούσαν τι ακριβώς γίνεται με το έργο ενοποίησης των πλατειών και ποιες θα είναι οι συνέπειές του- όταν ούτε επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη υπάρχει ούτε σχέδιο αντιμετώπισης των όποιων συνεπειών, η απάντηση δίνεται σε δόσεις από τη Δημοτική Αρχή.


Εμάς, πλέον, δεν μας εκπλήσσει καθόλου ο κ.Στυλιανίδης…


Οι συμπολίτες μας όμως που τον ακούν έκπληκτοι να προσπαθεί να “μπαλώσει” κατά την προσφιλή του τακτική τα πράγματα και να “κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, αισθάνονται πλέον ανασφαλείς σε ό,τι αφορά το μέλλον της πόλης που ζουν αυτοί και τα παιδιά τους.


Πρόσφατα είχαμε τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής με τα πεζοδρόμια της Τσιμισκή που μεγάλωναν και μίκραιναν αναλόγως των πιέσεων που δεχόταν.


Μετά ήρθε η σειρά του εμπορικού κόσμου που ακόμα περιμένει κινήσεις “οχύρωσης” του εμπορικού ιστού κι εκπλήρωσης υποσχέσεων για αύξηση θέσεων στάθμευσης γύρω από το κέντρο (επέκταση του υφιστάμενου δημοτικού πάρκινγκ, δημιουργία νέου πάρκινγκ στην πλατεία Ζωαγοράς, κ.λπ.).


Χθες ήταν η σειρά άλλης ομάδας συμπολιτών μας – των οδηγών ταξί – που κανένας δεν πρόβλεψε πού θα πάνε μετά το έργο της ενοποίησης των πλατειών.


Και μόνον η αρχή της τοποθέτησης του κ.Δημάρχου, είναι αρκετή για να κατανοήσει κάποιος ότι ούτε σχέδιο έχουν, ούτε στρατηγική: “Για να κλείσουμε κάπως το θέμα…” είπε ο κ.Δήμαρχος κι αυτό είναι χαρακτηριστικό της στάσης του όλ’αυτά τα χρόνια.


“Κλείνοντας” όμως “κάπως το θέμα” …κατόρθωσε ο κ.Δήμαρχος να σπείρει τη σύγκρουση μεταξύ κοινωνικών ομάδων (έμποροι, ταξιτζήδες, κ.λπ) που τα συμφέροντα, τα ενδιαφέροντα άλλα και η ποιότητα ζωής τους, συνδέονται με τα όσα …πειραματίζεται η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του κέντρου…


Και δυστυχώς, όλα τα θέματα προσπαθεί να τα “κλείσει …κάπως”.


Όμως οι συμπολίτες μας θέλουν μια Δημοτική Αρχή που να έχει όραμα, σχέδιο, στρατηγική. Που να προβλέπει και να προνοεί για λύσεις. Όχι να δημιουργεί με υπαιτιότητά της προβλήματα δυσεπίλυτα και μετά να επιχειρεί να τα “κλείσει κάπως”!!!


Η στρατηγική τού “βλέποντας και κάνοντας” ίσως ήταν ικανοποιητική κάποιες άλλες εποχές. Όχι σήμερα πάντως κ.Στυλιανίδη!  


Σχετικά Άρθρα

Back to top button