“Αναδεικνύουμε το νέο πρόσωπο μιας πολλά υποσχόμενης περιφερειακής δύναμης”

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη και του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη και του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην 74η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ παρουσιάζεται το νέο της πρόσωπο, ένα νέο πρόσωπο όπως διαμορφώθηκε μετά την εκτέλεση πολλών σημαντικών έργων. Ένα σύνολο μεγάλων και μικρών έργων που διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την καθιστούν προσβάσιμη και μια περιοχή με έντονα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όσον αφορά την προοπτική στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην παιδεία.


 Σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε:


“Με τα φετινά εγκαίνια και την παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θέλουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το νέο πρόσωπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μιας περιοχής που για χρόνια ήταν στο περιθώριο των εξελίξεων, μια περιοχή χωρίς προσβασιμότητα που η σημερινή ανατροπή αυτών των δεδομένων -η προσβασιμότητα δηλαδή που αναπτύσσεται οδικώς με την Εγνατία Οδό, το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα δυο αεροδρόμια και τα δυο λιμάνια- διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα και μια νέα εποχή για την περιοχή μας είτε αυτό αφορά την οικονομική ανάπτυξη στο σύνολό της είτε αφορά κι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, τον τουρισμό. Θέλουμε να δείξουμε μέσα από μια σειρά, περισσότερων από 1630 έργων μεγάλων και μικρών, το νέο πρόσωπο της Περιφέρειας μας. Ένα πρόσωπο χαρούμενο και δημιουργικό, ένα πρόσωπο μιας πολλά υποσχόμενης περιφερειακής δύναμης”.


Παρόντες στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στελέχη και εργαζόμενοι της Περιφέρειας  και πλήθος κόσμου.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button