“Λίγο πριν το τέλος … για… μια νέα αρχή ..…;”

Νισάφι πια! Δεν πάει άλλο…..

Νισάφι πια! Δεν πάει άλλο….. βρισκόμαστε στα όρια της κατάθλιψης και της τρέλας…..

Ποιος, ο ελληνικός λαός, ο πιο αισιόδοξος και υπερήφανος, αυτός που πάντα χαμογελούσε και δεν τον έσκιαζε φοβέρα καμιά…..

Ο “Ζορμπάς” και η “Στέλλα” που με το χορό και το γέλιο τους έδιωχναν τη φτώχεια τους και σκορπούσαν ελπίδα στους γύρω τους  ….

Αυτός που από το τίποτε κατόρθωνε να φτιάχνει θάματα και πράματα….

Τώρα θα αναρωτιέστε για ποιον Έλληνα μιλάω…..;

Μήπως για τις γενιές των παππούδων και των πατεράδων μας….;

Για τις γενιές που γνώρισαν τους πολέμους κα τις κακουχίες στη ζωή τους και έδωσαν την υπόσχεση στον εαυτό τους να αποτινάξουν  μια για πάντα τον εχθρό, όπως και αν αυτός εμφανιζόταν στην καθημερινότητά τους ….;

Η αλήθεια είναι πως  αν δε ζήσεις στερήσεις, δεν μπορείς να συναισθανθείς την αξία των πραγμάτων, ακόμη και των πιο απλοϊκών…..

 

Συμπερασματικά μπορούμε να καταλήξουμε πως οι επόμενες γενιές έχοντας πλέον κάποια πράγματα ως δεδομένα , δεν τα εκτίμησαν όσο θα έπρεπε και ούτε τα προστάτεψαν  με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε…..;

Δυστυχώς τίποτε στη ζωή δε είναι αυτονόητο, ούτε και δεδομένο…..

Απόδειξη όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα…… μια λαίλαπα, μια καταστροφή σε ότι μας περιβάλλει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο….

Οι  γενιές που δε γνώρισαν τον πόλεμο και η γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά και οι νεότερες γενιές, δεν έχουμε μάθει να αξιολογούμε και να κρίνουμε σωστά…..

Πολύ της θεωρίας και λιγότερο της πράξης και του ρεαλισμού, χωρίς στερεότυπα και πρότυπα, αφήσαμε τις τύχες μας στα χέρια ανίκανων πολιτικών, γιατί έτσι βόλευε τα συμφέροντα τα προσωπικά μας, άσχετα αν αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στο κοινό συμφέρον…..

Όλα εξελίσσονταν γύρω από το δούναι και λαβείν με κύπελλο την πολιτική εξουσία….

Μια ψηφοθηρική συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα για την κατάκτηση της εξουσίας, για άλλους πολιτικής και για άλλους οικονομικής…..

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος μας έχει ξεκινήσει και είναι τόσο ψυχοφθόρο για το λαό, που δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει…..

Και πώς να αντιδράσει δηλαδή και τι να πετύχει, όταν τα πάντα γύρω του φαντάζουν εφιαλτικά και χαοτικά…..

Για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται και το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ίδιος, αν και δεν έφαγε τίποτε και το στομάχι του είναι άδειο όσο ποτέ….

Αυτοί που τη γλιτώνουν θα τη γλιτώσουν και πάλι, όπως για παράδειγμα οι πολιτικοί μας και η ζωή θα κάνει τον κύκλο της …..

Για την κατάκτηση της εξουσίας  το δημόσιο είχε ανάγκη από νέους δημοσίους υπαλλήλους…..μόνο που όταν την κατακτάς, τους θεωρείς περιττούς και πλεονάζοντες και τους στέλνεις στην εφεδρεία…….

 

Όχι άλλη τηλεδιάσκεψη, όχι άλλη αναμονή και προπάντων όχι άλλα μέτρα…..

Το μαρτύριο της σταγόνας καιρός να σταματήσει, αν δε θέλουν να αποτρελάνουν τον κόσμο…..

Το άλογο επικρατεί και μετατρέπει τις κοινωνίες σε ζούγκλα και με τους κανιβάλους να επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο…..

Τον κίνδυνο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στις τάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με την εφεδρεία δεν τον έχει λάβει υπόψη της η κυβέρνηση….;

“Γιατί να φύγω εγώ και όχι αυτός….;” θα είναι το μοναδικό ερώτημά που θα οδηγεί τον αδικημένο να προσφεύγει εναντίον του συναδέλφου στις δικαστικές αίθουσες….

Με ποια κριτήρια και ποιους αξιολογητές θα στείλουν τους δημοσίους υπαλλήλους στην εφεδρεία …..;

Και να ήταν μονάχα αυτά……

 

Οι πολιτικοί μας είναι όλοι εκτός τόπου και χρόνου….

Λένε, καταγγέλλουν, ξεσηκώνουν  και στο δια ταύτα μηδέν…..

Λύσεις, δε βρίσκουν και ροκανίζουν έτσι το χρόνο……

Κάποτε μιλούσαν για εντατική, τώρα για νεκροτομείο……

Για αυτό καιρός να μας αποτελειώσουν, μήπως και βρούμε τον παράδεισό μας….

Αυτός ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από όλους, καιρός να σταματήσει……

Ας βγουν λοιπόν ανοιχτά και ας μας πουν ότι η χώρα οδηγείται σε ελεγχόμενη ή συντεταγμένη -όπως και αν το λένε-χρεοκοπία  και ας επαναπροσδιορίσουμε τις ζωές μας στα νέα δεδομένα…..

Καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα, να προχωρήσουμε μπροστά και ας πέσουμε….

Γιατί ο νόμος της φύσης έχει προβλέψει σοφά πως όταν πέφτουμε, η επόμενη κίνησή μας είναι να σηκωθούμε……

Ενώ σε μια στάσιμη κατάσταση όπως βρισκόμαστε τώρα, μόνο αρνητικές συνέπειες βιώνουμε…..

 

Αν είναι να μας χρεοκοπήσουν, ας το πράξουν άμεσα, μπας και καταφέρουμε να περιορίσουμε τους Έλληνες με καταθλιπτικά και ψυχικά σύνδρομα……

Προσωπικά δεν αντέχω άλλο, την τόση αγωνία και απαισιοδοξία στα πρόσωπα των ανθρώπων….

Πας στο μπακάλη, στο φούρναρη, στον κρεοπώλη, στο σούπερ μάρκετ, για καφέ και γενικά όπου και αν γυρίσεις ακούς τον κόσμο να διαμαρτύρεται, να σχολιάζει και να αγωνιά για το τι του ξημερώνει…..

Δε γνωρίζει πότε λένε την αλήθεια και πότε ψέματα και το κυριότερο δε μπορεί να προγραμματίσει το αύριό του γιατί δεν ξέρει πώς θα του ξημερώσει…..

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια έχει ακρωτηριάσει την ανάπτυξη και τους Έλληνες….

Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να έρθει το τέλος  για να περιμένουμε και μια νέα αρχή…..νομοτελειακά έτσι δε γίνεται…..;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button