Μόνη λύση οι εκλογές

Το πράσινο φως για την έναρξη των διαδικασιών της υποβολής των υποψηφιοτήτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων αναμένουν οι κατά τόπους νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα, ο οποίος τόνισε “το μόνο που έχει προς το παρόν ζητηθεί από τα κεντρικά του κόμματος είναι να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται”.

Το πράσινο φως για την έναρξη των διαδικασιών της υποβολής των υποψηφιοτήτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων αναμένουν οι κατά τόπους νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βρίσκονται σε  πλήρη ετοιμότητα.


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα, ο οποίος τόνισε “το μόνο που έχει προς το παρόν ζητηθεί από τα κεντρικά του κόμματος είναι να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται”.


Πάντως από μέρα σε μέρα αναμένει να υπάρξουν εξελίξεις που θα σημάνουν και την επίσημη δρομολόγηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, όπως συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Περιφερειακής Οργάνωσης, καθώς και τη συγκρότηση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και υπεύθυνης για τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου.


Αναφερόμενος στην ετοιμότητα της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο νομού, ο κ. Τσαρτσάρας τόνισε ότι ήδη έχει στα χέρια του ολοκληρωμένο το πρόγραμμα που αφορά στα ιδιαίτερα ζητήματα  και προβλήματα -αγρότες, ανεργία, αποβιομηχάνιση-του Ν. Ξάνθης,  με τις αντίστοιχες προτάσεις,


Σε ότι αφορά στο θέμα της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο συντονιστής της Νομαρχιακής, ξεκαθάρισε πως από πλευράς του, δεν πρόκειται να κάνει καμία επαφή προκειμένου να πείσει άτομα να υποβάλουν υποψηφιότητα.


“Όποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος έρχεται και το δηλώνει. Άλλο είναι να παρακαλείς και άλλο να σου το δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι” σημείωσε χαρακτηριστικά, θέλοντας έτσι να επισημάνει την ουδέτερη στάση που θα κρατήσει και οφείλει να κρατήσει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο θέμα των υποψηφιοτήτων.


Αν και επισήμως δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, ωστόσο ήδη έχουν εκφράσει προφορικά την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Γιώργος Χουλιάρας και Σωκράτης Ξυνίδης. Με τη σειρά του ο κ. Τσαρτσάρας ενημέρωσε τα κεντρικά του κόμματος, αν και θεωρεί πως θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες όταν θα οριστικοποιηθεί η έναρξη των σχετικών διαδικασιών.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτοδίκαια εφόσον το επιθυμούν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι και οι δυο νυν βουλευτές Ξάνθης, Παναγιώτης Σγουρίδης και Μάνταζη  Τσετίν.


Ήδη ο κ. Σουρίδης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.


Στο κεφάλαιο της γυναικείας εκπροσώπησης στο ψηφοδέλτιο, ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και κάλεσε όσες το επιθυμούν να είναι υποψήφιες να το εκφράσουν.


Πάντως ο συντονιστής της Νομαρχιακής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αναφέροντας χαρακτηριστικά “σκοτώνεται στην κυριολεξία η Ν.Δ. Δεν πάει άλλο. Όλοι πλέον στην κυβέρνηση συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα των εκλογών. Απλά αυτοί που αντιδρούν, είναι αυτοί που φοβούνται μη χάσουν τις καρέκλες και τις θέσεις εξουσίας που κατέχουν.   Όσο για τις  κινήσεις του Γιώργου Σουφλιά υπέρ των πρόωρων εκλογών, επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον, εμάς δεν μας πέφτει λόγος”.


Τέλος ο κληθείς ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας  να σχολιάσει τα τελευταία δημοσιεύματα για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, το απέκλεισε κατηγορηματικά.


“Το σενάριο αυτό το πλασάρουν πέρα από κάποια εκδοτικά συγκροτήματα και στελέχη της Ν.Δ. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές,  θα πετύχει την αυτοδυναμία και θα σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση. Βέβαια η θέση του για συνεργασία, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, με δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς ισχύει”.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button