ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης ‘Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’, συμμετέχοντας στα όργανο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Ε.Ε), έλαβε μέρος στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή . Οι ετήσιες αυτές συναντήσεις, γίνονται με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και έχουν σκοπό την ενημέρωση του, για τις συνθήκες που επικρατούν στη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα της Βορείου Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης ‘Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’, συμμετέχοντας στα όργανο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Ε.Ε), έλαβε μέρος στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή . Οι ετήσιες αυτές συναντήσεις, γίνονται με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και έχουν σκοπό την ενημέρωση του, για τις συνθήκες που επικρατούν στη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα της Βορείου Ελλάδος. Από την πλευρά του Συνδέσμου Ξάνθης, ετέθησαν τα πάγια πλέον προβλήματα και τα χαρακτηριστικά που σχηματοποιούν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην περιοχή μας, όπως αυτό είναι ενταγμένο φυσικά, στο γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα μας. Ζητήματα και προτάσεις που ετέθησαν στον Πρωθυπουργό και τους παριστάμενους Υπουργούς, ομαδοποιούνται στους εξής άξονες: -Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. -Άσκηση ουσιαστικής Βιομηχανικής Πολιτικής και ανάδειξη της μεταποίησης στο Κέντρο της Κυβερνητικής Πολιτικής. -Συγκεκριμένη στρατηγική για την Αγροτική Παραγωγή και τη μεταποίηση των Αγροτικών προϊόντων. -Θέματα Ελέγχου και Εποπτείας της Αγοράς – Καθεστώς προμηθειών του Δημοσίου -Θέματα Επενδυτικών Σχεδίων


Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κράτησε περισσότερο από 1 ½ ώρα και από κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν σ’αυτήν και οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ.Πατταθανασίου, Μακεδονίας και Θράκης κ. Στ. Καλαφάτης.


Το κλίμα ήταν πολύ καλό, τονίζει ο Σύνδεσμος και αναπτύχθηκε ένας αυθόρμητος και ειλικρινής διάλογος εκατέρωθεν, αλλά δεσμεύσεις δεν ανελήφθησαν. Οι σχετικές πολιτικές θα ανακοινωθούν με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης. (Δ.Ε.Θ.)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button