ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Η SKODA ΞΑΝΘΗ, με γκολ του Κώστα Κατσουράνη λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, μένοντας παράλληλα χωρίς τους βαθμούς της νίκης αφού είχε προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ, με γκολ του Κώστα Κατσουράνη λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, μένοντας παράλληλα χωρίς τους βαθμούς της νίκης αφού είχε προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα.


Το συγκρότημα του Βολφγκανγκ Βολφ παρά την πολύ καλή αμυντική του λειτουργία δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από μια ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ και αυτό γιατί σε πολλά σημεία της αναμέτρησης δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και το θάρρος ώστε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Έτσι το τελικό 1-0 που προήλθε από στημένη φάση ήρθε να σφραγίσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γερμανού τεχνικού.


Η 11αδα της Ξανθιώτικης ομάδας είχε αρκετές αλλαγές όπως είχε προαναγγείλει η τεχνική ηγεσία. Ο Κιμ Τζάκι πήρε την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μάριους Κουκιέλκα στο κέντρο όπως και ο Μάρεκ Ζιέντσιουκ και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Δημήτρης Σουάνης.


Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία καθώς οι Βάλλας, Κωστούλας με την υποστήριξη των συμπαιχτών τους δύσκολα ή εύκολα σταματούσαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναικού. Ουσιαστικά το κόρνερ στο 40ο λεπτό και το γκολ έβαλαν τα θεμέλια για το τρίποντο της νίκης των γηπεδούχων. Ο Κώστας Κατσουράνης νίκησε στον αέρα τον Μάριους Κουκιέλκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορού να αντιδράσει Γκπσούνριγκ.


Στο δεύτερο μέρος, αρχικά, η εικόνα δεν άλλαξε με τον Γερμανό προπονητή να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να αλλάζει πρόσωπα στην 11αδα όπως με την χρησιμοποίηση του Πέτερ Στίβαρ στην θέση του Δημήτρη Σουάνη. Η μόνη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν στο 68ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο ο Δάρλας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα απείλησε την εστία του αλλά ο Γκαλίνοβιτς με σπουδαία απόκρουση κράτησε το 0 για την εστία του.


Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναικό να δημιουργεί τις προυποθέσεις για να πετύχει το 2-0 αλλά όποτε χρειάστηκε ο Μίχαελ Γκσπούρνιγκ ήταν εκεί και κρατούσε πάντα την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και την αγωνία στις κερκίδες.


 



Βολφ:


 “Δεν είχαμε  αυτοπεποίθηση”


Ο Βόλφγκανκ Βολφ λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ότι οι “πράσινοι” πήραν δίκαια τη νίκη και τόνισε ότι η Ξάνθη δεν είχε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της.


“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν μια νίκη που πήρε δύσκολα, αλλά την άξιζε. Έχω δει τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια με Ατλέτικο και στο πρώτο μέρος προτίμησα να έχουμε αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει πολλές φάσεις. Το γκολ προήλθε από στημένη φάση, μια από τις πολλές στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι πρόκειται για μια δυνατή ομάδα σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν προσέξαμε. Σε αυτό το διάστημα δεν είχαμε το θάρρος να κάνουμε ευκαιρίες. Αν η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση θα έπαιρνε κάτι παραπάνω από την ήττα”, είπε ο προπονητής της Ξάνθης, στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:


 “Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε και πέρα από τη μια ευκαιρία, όπου ο Γκαλίνοβιτς έκανε σπουδαία απόκρουση, δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μου όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά στην επίθεση πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο”.


Αναφερόμενος στην ατολμία της ομάδας του και στο γεγονός ότι δεν απείλησε, είπε: “Σίγουρα και εμείς κάναμε λάθη στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε εκτός έδρας και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από τον οποίον περιμένεις να σε πιέσει. Από αυτά που μπορέσαμε να δούμε για τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι η δυνατή του γραμμή είναι η μεσαία και η επιθετική. Έχει προβλήματα στην άμυνα και πίστευα ότι θα κάναμε ευκαιρίες. Δεν είχαμε, όμως, αυτοπεποίθηση”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button