Ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί του Δήμου, ενισχυμένοι με νέο προσωπικό

Ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι, οι 20 νέοι υπάλληλοι των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι, υπενθυμίζεται, διορίζονται σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Ξάνθης, κ. Φίλιππος Φιλίππου, τόνισε ότι οι νέοι υπάλληλοι, οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα δουλειά, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις παρεχόμενες υπηρεσίες των Σταθμών, όμως δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Οργανισμού.

Ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι, οι 20 νέοι υπάλληλοι των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι, υπενθυμίζεται, διορίζονται σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Ξάνθης, κ. Φίλιππος Φιλίππου, τόνισε ότι οι νέοι υπάλληλοι, οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα δουλειά, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις παρεχόμενες υπηρεσίες των Σταθμών, όμως δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Οργανισμού.


Άλλωστε, θύμισε, ο Οργανισμός έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έγκριση για πρόσληψη ακόμη 25 υπαλλήλων, για τις οποίες μέχρι τώρα δεν έχει αποφανθεί το ΑΣΕΠ. Δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχει αναλογία μεταξύ του αριθμού των φιλοξενουμένων παιδιών και του αριθμού εργαζομένων, ο Δήμος και ο Οργανισμός προσπαθούν ώστε οι ελλείψεις σε προσωπικό να μην δημιουργούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οικογενειών της πόλης, καλύπτοντας με έκτακτο προσωπικό τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων:


“Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα και σε αυτό προσβλέπουμε με τη νέα προκήρυξη που ζητάμε να εγκρίνει το ΑΣΕΠ. Σας θυμίζω ότι οι υπάλληλοι που ορκίζονται σήμερα συμμετείχαν σε προκήρυξη του 2007′, επισήμανε ο πρόεδρος των Βρεφονηπιακών Σταθμών.


Ο κ. Φιλίππου, γνωστοποίησε ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται στους Σταθμούς αυξάνεται. Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι ο αριθμός των βρεφών που φιλοξενούνταν στους βρεφικούς σταθμούς το 2006 ήταν 24 βρέφη ενώ φέτος θα φιλοξενηθούν 85. Αντίστοιχα οι παιδικοί σταθμοί πέρυσι φιλοξένησαν 680 νήπια ενώ φέτος ο αριθμός τους ανέβηκε στα 730. Σημείωσε ότι μέσα στα 730 παιδιά συμπεριλαμβάνονται και 80 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας καθώς ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον σταθμό της Εστίας, που ως γνωστόν πριν μερικά χρόνια είχε υποστεί καθίζηση. Αν οι εργασίες ολοκληρωθούν μέσα στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ο Οργανισμός του Δήμου θα αποσυμφορρηθεί από τον συγκεκριμένο αριθμό παιδιών, και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά, αυξάνοντας τη δυναμική του.


Πρόσθεσε ακόμη ότι την ερχόμενη Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, εγκαινιάζεται ο 8ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Χρύσα.


Τέλος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Σταθμών και δεδομένης της πανδημίας της νέας γρίπης, ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος προς τους γονείς επισήμανε – και με την ιδιότητα του γιατρού – ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας αφού η συμπτωματολογία είναι ήπια στα περισσότερα περιστατικά που εμφανίστηκαν στην χώρα.


Σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των Σταθμών, θα γίνει συγκέντρωση όλων των εργαζομένων, μόνιμου και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να δοθούν οδηγίες σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος. Ήδη, σε όλους τους σταθμούς του δήμου, βρεφονηπιακούς και παιδικούς, υπάρχει το απαραίτητο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με το περιστατικό – εφόσον υπάρξει – θα λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων και του υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button