Τρία σημαντικά έργα ,προϋπολογισμού 18.158.000 ευρώ, για την ορεινή περιοχή της Ροδόπης εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Υπεγράφησαν σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη αποφάσεις ένταξης έργων στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013»

Υπεγράφησαν σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη αποφάσεις ένταξης έργων στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013»


 


Οι εντάξεις αφορούν έργα:


 


Στο Δήμο Φιλύρας :


 Ασφαλτόστρωση οδού Ραγάδας-Εσοχής 8 χλμ. με προϋπολογισμό 3.950.000 €


 Ασφαλτόστρωση οδού Δαρμένης- Ραγάδας 14 χλμ. με προϋπολογισμό 5.800.000 €


 


Στην Κοινότητα Κέχρου :


 Οδός Κέχρου- Χλόης 12 χλμ. με προϋπολογισμό 8.408.000 €


 Το συνολικό μήκος των δρόμων είναι  34 χλμ. και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 18.158.000 ευρώ.


Φορέας υλοποίησης είναι η Νομαρχία Ροδόπης.


 Ο  Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης κάλεσε σήμερα στο γραφείο του στην Κομοτηνή το Δήμαρχο Φιλύρας  Κιασήφ Χακή Χασάν  και τον πρόεδρο της κοινότητας Κέχρου Χαφούζ Χότζα Απτουλκαδήρ, όπου  τους ενημέρωσε ότι, εγκρίθηκε  από την Αθήνα ο τελικός συντονισμός για την κατασκευή αυτών των έργων, που είχε  προαναγγείλει η Περιφέρεια πριν από λίγο καιρό.


 Σε δηλώσεις του ο κ. Σταμάτης ανέφερε ότι, πρόκειται για την κατασκευή των δρόμων Ραγάδας-Εσοχής, Δαρμένης-Ραγάδας και Χλόης-Κέχρου, με συνολικό προϋπολογισμό 18 εκ 158 χιλιάδες ευρώ. «Είναι ένας συνολικός δρόμος που εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο και καλύπτει ανάγκες, που εδώ και χρόνια υπήρχαν στην περιοχή. Το συνολικό μήκος των δρόμων είναι 34 χιλιόμετρα».


Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε την κατασκευή των δρόμων πολύ σημαντικά έργα, υπογραμμίζοντας ότι, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι, αυτά τα έργα ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια, μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. «Αν σκεφτείτε, τόνισε ο κ. Σταμάτης ότι, μέχρι στιγμής έχουμε εγκρίνει έργα 32 εκ ευρώ σε όλη την περιφέρεια και ότι τα 18 εκ ευρώ κατευθύνονται στην κατασκευή αυτών των δρόμων, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία της περιφέρειας και το ενδιαφέρον που δείχνουμε για περιοχές που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση».


Ο γενικός από την πλευρά του ενημέρωσε τον Νομάρχη Ροδόπης, στον οποίο θα αποσταλούν τα έγγραφα, ώστε πολύ σύντομα να γίνει η διακήρυξη για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενες κατασκευάστριες εταιρίες και πολύ γρήγορα να αρχίσει η υλοποίηση των έργων. 


Ο κ. Σταμάτης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φιλύρας και τον πρόεδρο της κοινότητας Κέχρου «για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, διότι δεν είναι μόνο αυτά τα έργα που εντάχθηκαν  μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ , έχουν γίνει στις περιοχές τους πολλά μικρότερα, αλλά πάρα πολλά έργα και έχουν προγραμματιστεί και άλλα. Αυτό αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια που λαμβάνει υπόψη της τόσο τις ανάγκες όσο και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών. Εκεί που κρίνει ότι, πρέπει να παρέμβει για να εξισορροπήσει καταστάσεις και ταχύτητες ανάπτυξης, το κάνει με αποφασιστικότητα».


 


Ο κ. Σταμάτης συνεχάρη  το Δήμαρχο Φιλύρας και τον πρόεδρο της κοινότητας  Κέχρου «για τη βοήθεια που προσέφεραν προς την περιφέρεια ΑΜ-Θ, για τη  συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει γρήγορα στην ένταξη αυτών των έργων και παράλληλα ευχήθηκε οι δρόμοι αυτοί πολύ σύντομα να αποτελέσουν δρόμους ταχείας πρόσβασης των πολιτών της περιοχής της ορεινής περιοχής προς το κέντρο, και κυρίως να είναι  δρόμοι αναίμακτοι και παραγωγικοί».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button