Για 9η συνεχή χρονιά η νομαρχία Ξάνθης τιμά τους Εθελοντές

Σε μια εκδήλωση που με το πέρασμα του χρόνου έχει γίνει πλέον θεσμός για τη Νομαρχία Ξάνθης, η νομαρχιακή αρχή, πιστή στην υπόσχεση που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζει με κάθε μέσο την εθελοντική προσπάθεια, τίμησε και βράβευσε το βράδυ της Τετάρτης τις εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες που συμμετέχουν στην πυροπροστασία των δασών του νομού και ιδιαίτερα του περιαστικού άλσους της Ξάνθης.

Σε μια εκδήλωση που με το πέρασμα του χρόνου έχει γίνει πλέον θεσμός για τη Νομαρχία Ξάνθης, η νομαρχιακή αρχή, πιστή στην υπόσχεση που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζει με κάθε μέσο την εθελοντική προσπάθεια, τίμησε και βράβευσε το βράδυ της Τετάρτης τις εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες που συμμετέχουν στην πυροπροστασία των δασών του νομού και ιδιαίτερα του περιαστικού άλσους της Ξάνθης.

 

Στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, στην οποία φέτος έδωσε το παρόν και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, κ. Νίκος Κορτσάρης, καθώς και με την παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης τίμησε τις οκτώ εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν εδώ και δέκα περίπου χρόνια στη φύλαξη του περιαστικού άλσους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

Είναι παρούσες τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών, όσο και στην καταστολή, αλλά και σε κάθε φυσική καταστροφή.

 

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν προχθές το βράδυ ήταν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ, η Ένωση Απόστρατων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, η Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, οι Μοτοσικλετιστές Ξάνθης “οι Πολυμήχανοι”, το Αεραθλητικό Κέντρο “Δημόκριτος”, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ξάνθης και η Τλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης.  

 

Επίσης φέτος για πρώτη φορά η νομαρχία Ξάνθης απένειμε και τιμητικές πλακέτες ξεχωριστά στον κάθε εθελοντή που φέτος συμπλήρωνε, εννιά, οχτώ, επτά ή έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας κάθε καλοκαίρι στη φύλαξη του περιαστικού Άλσους.

 

Στις τέσσερις αυτές κατηγορίες με κριτήριο τα χρόνια συμμετοχής στην πυροπροστασία, ο συνολικός αριθμός των εθελοντών που βραβεύτηκαν ήταν 39 άνδρες και γυναίκες, αν και ο συνολικός αριθμός των εθελοντών που δηλώνουν άγρυπνοι φρουροί των δασών της Ξάνθης, είναι πολύ περισσότεροι, ξεπερνούν τα 180 άτομα.

 

Στο μεταξύ εντυπωσιασμένος από την όμορφη και ανθρώπινη αυτή εκδήλωση τιμής προς τους εθελοντές, όπως και από την επιλογή του χώρου-Ξενοδοχείο ΚΑΖΙΝΟ- δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Κορτσάρης, ο οποίος υπογράμμισε πως πρώτη φορά παρίσταται σε εκδήλωση βράβευσης εθελοντών πυροπροστασίας από νομαρχιακή αρχή και χαρακτήρισε τη νομαρχία Ξάνθης πρωτοπόρο, ενώ τη συνεχάρη για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της.

 

Παράλληλα ο κ. Κορτσάρης εξήρε το ήθος και τη  ψυχική και σωματική δύναμη των εθελοντών, οι οποίοι αψηφώντας την  κούραση από την εργασία, προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους στην προστασία των δασών μας, προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου. Τους ευχαρίστησε για την όλη τους προσπάθεια και δήλωσε συμπαραστάτης στο έργο τους.

 

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε και σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων που αφορούν τους Εθελοντές, αλλά και τις νομαρχίες και τους Δήμους που έχουν υπό τη σκέπη τους πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε πως ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ρυθμίζει  μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη δομή, την αξιολόγηση, την κατάταξη, την εκπαίδευση και την αστική κάλυψη των εθελοντών.

 

Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Κορτσάρης προχωρά η νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι εθελοντές κατά το διάστημα της εθελοντικής τους προσφοράς να έχουν ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

 

Τέλος, δήλωσε πως μέχρι το τέλος του 2009 ολοκληρώνεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών με πιστοποιημένα στελέχη εκπαιδευτών, το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο και για το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Από την πλευρά του ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους εθελοντές για τη σημαντική προσφορά τους, καθώς χωρίς τη δική τους συμμετοχή, ούτε τα μέσα, ούτε τα εργαλεία που διαθέτουν θα ήταν αρκετά για την πυροπροστασία των δασών μας.  “Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση σε αυτό που με περίσσευμα καρδιάς και ψυχής κάνετε για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου, έτσι ώστε να τον παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές. Μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους”.

 

Επίσης ευχαρίστησε για την κοινή προσπάθεια, για την  άψογη συνεργασία και στον προληπτικό τομέα και όχι μόνο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, το Δ΄ΣΣ, την Αστυνομία, το Δήμο Ξάνθης, αλλά και όλους τους υπόλοιπους δήμους, τη ΔΕΥΑΞ.

 

Τέλος, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του νομού, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους εθελοντές για το σημαντικό και χωρίς προσωπικός όφελος έργο που επιτελούν.

 

Χαρακτηριστική ήταν και η επισήμανση του Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη “σας αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι παρήγορο να υπάρχει μια νησίδα ασφαλείας που μεγαλώνει συνεχώς και αυτή η νησίδα είστε εσείς οι εθελοντές. Και με τη δικιά μας συνδρομή θα αποφύγουμε και φέτος τα χειρότερα”.

 


 

Βράβευση Εθελοντών

 

 στην Εκδήλωση Πυροπροστασίας 2009

 


 

Για τα 9 χρόνια προσφοράς τιμήθηκαν,

 

με αλφαβητική σειρά :

 

1.         Ιορδανόπουλος Γεώργιος

 

2.         Κοσμίδου Ειρήνη

 

3.         Μεμέτ Αλή Ζεκή

 

4.         Πασχάλης Σαράντης

 

5.         Πασχάλης Σωτήρης

 

6.         Πιστόλας Ιωάννης

 

7.         Παπαχρήστος Κων/νος

 

8.         Σοφιανίδου Ελευθερία

 

9.         Τσάπαλης Γεώργιος

 

Για τα 8 χρόνια προσφοράς τιμήθηκαν,

 

με αλφαβητική σειρά:

 

1.         Ασλανίδης Λεωνίδας

 

2.         Γερμαντζίδης Θωμάς

 

3.         Μαυρίδης Δημήτριος

 

4.         Μπεμπέκης Δήμος

 

5.         Ξενοκώστας Χρήστος

 

6.         Χρηστίδου Στεργιαννή

 

Για τα 7 χρόνια προσφοράς τιμήθηκαν,

 

με αλφαβητική σειρά:

 

1.         Αργύρης Χρήστος

 

2.         Γιαδίνης Σωτήριος

 

3.         Γκαγκλάκης Ευάγγελος

 

4.         Δαλακάκης Ιωάννης

 

5.         Δετσαρίδου Στεφανία

 

6.         Εμπλιούκ Αντέμ

 

7.         Μανίτσα Μάρθα Μαρία

 

8.         Μπαλτόπουλος Βασίλης

 

9.         Πετροπούλου Αθανασία

 

10.       Τσάββας Νικόλαος

 

11.       Τσιακίρογλου Σωτήρης

 

Για τα 6 χρόνια προσφοράς τιμήθηκαν,

 

με αλφαβητική σειρά:

 

1.         Αναστασιάδου Ελένη

 

2.         Αχμέτ Ογλού Γιουξέλ

 

3.         Βέττης Γεώργιος

 

4.         Γερμαντζίδης Νίκος

 

5.         Γρηγοράκης Ευτύχης

 

6.         Δραγουιδης Μάριος

 

7.         Δραγογιάκης Δημήτρης

 

8.         Κατσούλης Χρήστος

 

9.         Λασκαράκης Σωτήριος

 

10.       Μεταλληνού Χρύσα

 

11.       Πυλαρινός Ιωάννης

 

12.       Σαρχόσης Ιωάννης

 

13.       Τριανταφυλλάκης Μόσχος

 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

 ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008

 

1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

 

2. ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

3. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

4. ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ “ΟΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ”

 

5. ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΗΣ “Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”

 

6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

7. ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

 

8. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ

 

Δέσποινα Γκούμα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button