ΚΟΜΒΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Νίκος Παππάς την Τετάρτη 8 Ιουλίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα των Γ.Σ. της εταιρείας. Ο Πρόεδρος κ. Παππάς καλωσόρισε έναν έναν τους δημοσιογράφους. Εκανε μια σύντομη αναφορά για το πως διαμορφώνεται σήμερα η όλη κατάσταση της εταιρείας με τη νέα απαγόρευση του καπνίσματος και την υπαίθρια διαφήμιση που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Νίκος Παππάς την Τετάρτη 8 Ιουλίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης  στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα των Γ.Σ. της εταιρείας.


Ο Πρόεδρος κ. Παππάς καλωσόρισε έναν έναν τους δημοσιογράφους.


Εκανε μια σύντομη αναφορά για το πως διαμορφώνεται σήμερα η όλη κατάσταση της εταιρείας με τη νέα απαγόρευση του καπνίσματος και την υπαίθρια διαφήμιση που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.



“Ο ισολογισμός του 2008-2009 περιελάμβανε σε ποσοστό 80% την εξυγίανση της εταιρείας με στόχο από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την τύχη της εταιρείας. Το 2008 καταγράψαμε ζημιές ύψους 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες ευρώ γιατί πληρώσαμε για το πρόγραμμα εξυγίανσης σε αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που αποχώρησαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.


Τα αποτελέσματα ήταν ορατά και απέδωσαν. Το πρώτο τρίμηνο του 2009 η εταιρεία είχε κέρδη 80 χιλιάδες ευρώ, είναι η πρώτη χρονιά στα πέντε χρόνια που είμαι Πρόεδρος έχουμε κέρδη.


Στο εξάμηνο εκτιμάμε του 2009 ότι θα έχουμε περίπου 400 χιλ. ευρώ.


Ετσι η εταιρεία μπαίνει για πρώτη φορά σε μια τροχιά ανάπτυξης. Αναλάβαμε την εταιρεία με ίδια αρνητικά κεφάλαια και πλεονάζον προσωπικό. Μια εταιρεία που βρεθήκαμε να πληρώσουμε ακόμα και τους μισθούς του προσωπικού, τον Οκτώβριο του 2004, τα σήματα και τις πωλήσεις εκτός της εταιρείας. Κάναμε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης περιστολής των δαπανών, όπου επίσης εξοικονομήσαμε σημαντικά ποσά για την στήριξη των σημάτων της εταιρείας και να προλάβουμε τότε την πτώση το φθινόπωρο του 2004.


Το 2006 η ΣΕΚΑΠ σημείωσε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Μέσα από το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε με την εξυγίανση και την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων απέφερε στην εταιρεία 16,1 εκατομμύρια ευρώ παράλληλα και από την περιστολή δαπανών, είχαμε άλλα 10 εκατ. ευρώ όφελος. Δηλαδή στην δική μου πενταετία είχαμε συνολικά κέρδη 26,1 εκατομμύρια ευρώ.


Σήμερα η εταιρεία είναι στο φυσικό της μέγεθος με τα μερίδια αγοράς που κατέχει υλοποιήσαμε ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα ύψους 16 εκατ. 200 χιλ. ευρώ της αντικατάστασης  του μηχανολογικού εξοπλισμού, 70% περίπου για καλύτερη ποιότητα.


 Η εταιρεία πρέπει να έχει κεφάλαια για να κινηθεί. Τα πέντε αυτά χρόνια κινηθήκαμε με διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ολες οι αποφάσεις τα πέντε αυτά χρόνια ήταν σχεδόν ομόφωνες από τα μέλη του Δ.Σ. και των μετόχων.


Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα επιφέρει σίγουρα μείωση των εσόδων από τα σήματα της εταιρείας.


Δέχτηκα αυτά τα πέντε χρόνια αρκετά κτυπήματα κάτω από τη μέση. Τα περισσότερα είχαν σχέση με συκοφαντίες, λασπολογίες και όλα αυτά γιατί βάλαμε αρχές και κανόνες στην διαχείριση της εταιρείας. Ορισμένους αυτά τους ενόχλησαν, κάποιοι μάθανε στο παρελθόν να κερδίζουν από την εταιρεία και εις βάρος της εταιρείας.


Γράφτηκαν και αναπαράχθηκαν στα ΜΜΕ πράγματα από ορισμένους που δεν είχαν καμιά αλήθεια.


Δεχτήκαμε ελέγχους στη ΣΕΚΑΠ προσφάτως από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων μετά από καταγγελίες. Το πόρισμα που βγήκε ήταν θετικό για την ΣΕΚΑΠ και αναφέρει ότι κατά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε  καμιά τελωνειακή ή φορολογική παράβαση.


Ολοι αυτοί λοιπόν που συκοφάντησαν και λασπολόγησαν την εταιρεία και εμένα προσωπικά έχουν ένα περιθώριο μέχρι τις 23 Ιουλίου να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.


Ο τζίρος που κάνει η εταιρεία ετησίως είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ, και τα 220 εκατ. πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό.


 Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός σε μια εποχή που κλείνουν εργοστάσια, οι επιχειρήσεις μετακομίζουν  σε άλλα κράτη  και εσείς  τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίζετε αυτή την εταιρεία και να προσέχουν τι γράφουν και τι λένε ορισμένοι. Δεν έχουμε να φοβηθούμε και να κρύψουμε τίποτα ως Διοίκηση. Θα με βόλευε μια αντιπαράθεση με το παρελθόν και για τις προηγούμενες Διοικήσεις. Αυτό όμως δεν συμφέρει την εταιρεία και τους εργαζόμενους.


 Εμείς ως Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι βάλαμε τάξη στα οικονομικά της εταιρείας που καταφέραμε και εξοικονομήσαμε 26 εκατ. ευρώ τα πέντε αυτά χρόνια. Τα στοιχεία αυτά είναι αδιαμφισβήτητα.


Η ΣΕΚΕ ζήτησε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ζητώντας κάποια στοιχεία. Θα ενημερώσουμε την Γενική Συνέλευση και τους μετόχους στις 21 Ιουλίου αναλυτικά”


Ο κ. Παππάς τόνισε πως οι Διοικήσεις επί θητείας Παπαγεωργίου-Σεϊτανίδη πραγματοποίησαν διπλασιασμό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. “Εμείς ως Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι βάλαμε τάξη στα οικονομικά της εταιρείας που καταφέραμε και εξοικονομήσαμε 26 εκατ. ευρώ τα πέντε αυτά χρόνια. Τα στοιχεία αυτά είναι αδιαμφισβήτητα”


 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ;


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Νίκος Παππάς έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καρδίτσας στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.


Αν συμβεί αυτό, πολύ πιθανό να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΣΕΚΑΠ την προεκλογική περίοδο.


Κυριάκος Κεσίσογλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button