Ελλάδα

«Έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά»

 Οι υψηλές θερμοκρασίες επανέρχονται από την Πέμπτη  με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 43-44 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου προβλέπεται μια ελαφρά μείωση της θερμοκρασίας το ερχόμενο τριήμερο, ωστόσο τα πράγματα «ζορίζουν» και πάλι από την Πέμπτη με το θερμόμετρο να βρίσκεται σταθερά πάνω από 40 βαθμούς, φτάνοντας μέχρι και τους 44 την επόμενη Κυριακή, 23 Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για ένα… «πρώτο ημίχρονο» και μια «τριήμερη κανονικότητα», ενώ για το τι θα ακολουθήσει από εκεί και πέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Την εκτίμηση πως ο καύσωνας επανέρχεται από την Πέμπτη (20/7), με την θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους τους 43 βαθμούς στα ηπειρωτικά κάνει και η ΕΜΥ, που επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων το μεσημέρι της Κυριακής.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

1. Σήμερα Κυριακή (16/7) προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και στη δυτική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Από τη Δευτέρα (17/7) έως και την Τετάρτη (19/7) η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά θα αυξηθεί στα δυτικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου
γ. στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου
δ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Πέμπτη (20/7) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button