Ο “ΑΓΩΝΑΣ” ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 1260/25-6-2009) η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των ημερήσιων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του δημοσίου, κρατικών δημοσιεύσεων, ισολογισμών κ.α

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 1260/25-6-2009) η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των ημερήσιων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του δημοσίου, κρατικών δημοσιεύσεων, ισολογισμών κ.α


Στην κατάσταση είναι και η εφημερίδα μας που ήταν από τις πρώτες που κατέθεσε πλήρη φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά που καθορίζει ο νέος νόμος για τον περιφερειακό τύπο.


 



ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ -ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ


ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ


Σχεδόν έτοιμο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ξάνθης για τις “Γιορτές Νέστος 2009”. Ξεχωρίζουν οι συναυλίες Τσαλιγοπούλου-Πλιάτσικα.


 



Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ  ΣΤΟ ΔΑΦΝΩΝΑ


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα είναι το κυρίαρχο όνομα στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου στον όμορφο Δαφνώνα.


 



Σταθεροποιείται στο 1 ευρώ


η αμόλυβδη στην Ξάνθη


Σταθεροποιούνται πλέον οι τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως και στην Ξάνθη.


Η περιοχή της Ξάνθης παραμένει από τις φθηνότερες στην Ελλάδα καθώς η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαίνεται από την αρχή της εβδομάδας στο 1,069 ευρώ το λίτρο.


Κάποια από τα πρατήρια της πόλης είναι σχεδόν τα φθηνότερα της χώρας με την αμόλυβδη να κυμαίνεται στα 0, 99 ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη.


Μιλώντας ο Πρόεδρος των πρατηριούχων κύριος Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι πλέον μετά και την τελευταία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να σταθεροποιηθούν.


“Δύσκολα, πλέον, θα βρίσκει κανείς βενζίνη με κάτω από 1 ευρώ το λίτρο, αλλά γενικότερα οι τιμές θα κυμαίνονται ελάχιστα πάνω από το 1 ευρώ.”


 Πάντως μελετώντας τις περυσινές τιμές στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου Brent, διαπιστώνει κανείς ότι τιμές άνω του ενός ευρώ και μεγαλύτερες είχαν παρατηρηθεί όταν ο μαύρος χρυσό διέγραφε τρελή κούρσα πάνω από τα 100 ευρώ το βαρέλι, ενώ αυτή τη στιγμή η τιμή του στις διεθνείς αγορές είναι κοντά στα 50 δολάρια.


Εξηγώντας αυτή την αναντιστοιχία ο κύριος Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι η διαφορά αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διαδοχικές αυξήσεις των φόρων που συνθέτουν την τιμή της βενζίνης.


“Στο 1 ευρώ που πληρώνει ο καταναλωτής, τα 55 λεπτά αναλογούν σε φόρους και τα υπόλοιπα 45 είναι το κόστος του προϊόντος, η διύλιση, η αποθήκευση και η μεταφορά του στα πρατήρια.” σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι φόροι ήταν αισθητά μικρότεροι.


ΓΣ


 



Κατάργηση ΦΠΑ  σε βασικά είδη και


ενίσχυση εισοδήματος των καταναλωτών


ζητούν οι έμποροι


Τα συμπεράσματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις από τη σύσκεψη των εκπροσώπων των Δ.Σ των Εμπορικών Συλλόγων της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, δημοσιοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, προκειμένου να ενημερωθούν εκτός από τα μέλη του και οι καταναλωτές.


Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά :


Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων των πόλεων Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Καλαμαριάς, Νέας Τρίγλιας, Νάουσας, Κιλκίς, Μουδανιών, Ορεστιάδας Αλεξάνδρειας, Έδεσσας. Η σύσκεψη διαπίστωσε ότι η σύγκλιση της πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που :


Η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και η οικονομική κρίση κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσο θα διαρκέσει και πόσο καταλυτικά θα επηρεάσει την λειτουργία και δράση των μικρών επιχειρήσεων.


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οδηγεί σε οικονομική αφαίμαξη τον μικρό αυτοαπασχολούμενο έμπορο με φοροληστρικές ρυθμίσεις ενώ ταυτόχρονα μειώνει την φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.


Εν μέσω κρίσης, αυξάνονται οι συνδρομές του ταμείου χωρίς καν να ληφθεί υπ όψιν η οικονομική κατάσταση των ασφαλισμένων μελών του.


Ο ΟΑΕΕ δυσκολεύεται να πληρώσει τις συντάξεις και ρευστοποιεί τα αποθεματικά του σε περίοδο έντονης χρηματοπιστωτικής κρίσης.


Μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη, ακόμη μια φορά σχέδια για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με στόχο την πλήρη απελευθέρωση του.


Σχεδιάζεται και μεθοδεύεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κατά εντολή των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων του εμπορίου.


Απελευθερώνεται το καθεστώς των προσφορών, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και των καταναλωτών και προς όφελος των αλυσίδων και των πολυεθνικών.


Στην σύσκεψη επισημάνθηκε ότι :


Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση διαθέτει 28 δις. ευρώ για την στήριξη των τραπεζών, αποδεικνύοντας ότι χρήματα υπάρχουν, και υπάρχουν πολλά. Όχι όμως για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, αλλά για τους Τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.


Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο αγώνας για διεκδικήσεις όπως η κατάργηση του ΦΠΑ σε κατηγορίες βασικών ειδών πλατιάς κατανάλωσης όπως σε είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας και η γενναία ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική τους ικανότητα.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button