Συμμετοχή της ΠΑΜ-Θ στην ομάδα εργασίας του προγράμματος NEEBOR στο Joensuu της Φινλανδίας

Με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε, στις 23 και 24 Ιουνίου 2009, στο Joensuu της Φινλανδίας, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για το πρόγραμμα NEEBOR (Networking for Enterprises in the Eastern External Border Regions – Δικτύωση για Επιχειρήσεις στις Περιφέρειες των Εξωτερικών Ανατολικών Συνόρων), στο πλαίσιο του προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC.

Με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε, στις 23 και 24 Ιουνίου 2009, στο Joensuu της Φινλανδίας, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για το  πρόγραμμα NEEBOR (Networking for Enterprises in the Eastern External Border Regions – Δικτύωση για Επιχειρήσεις στις Περιφέρειες των Εξωτερικών Ανατολικών Συνόρων), στο πλαίσιο του προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC.Στη συνάντηση συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι περιφερειών και αναπτυξιακών φορέων από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Πολωνία και Ελλάδα), ενώ την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκπροσώπησαν ο κ. Σπύρος Αρσενίου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ και ο κ. Λεπίδας Βασίλης, στέλεχος του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η ανάλυση των χαρακτηριστικών στοιχείων της κάθε περιοχής, καθώς και οι 3 καλύτερες πρακτικές από κάθε περιφέρεια σχετικά με δομές που ενισχύουν τη διασυνοριακή επιχειρηματικότητα στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης ακολούθησε συζήτηση πάνω στις εκκρεμότητες της πορείας του φυσικού αντικειμένου, επίλυση ερωτημάτων  εκ μέρους του επικεφαλής εταίρου, καθώς και προτάσεις από την πλευρά των εταίρων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του έργου.


Τέλος, διευκρινίστηκαν και οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Δικτύου NEEBOR στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2009 στο Joensuu της Φινλανδίας.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button