Τοπικά νέα

Σύσκεψη Εθελοντικών Ομάδων ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2024

Στο  πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας του Δήμου Ξάνθης για την αντιμετώπιση της Αντιπυρικής Περιόδου του 2024 και της επικαιροποίησης των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σύσκεψη-συνάντηση του  Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, κ. Ιωάννη Τσάπαλη και του συνόλου των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης.

Κατά τη συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσάπαλης, άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις όλων των εκπροσώπων των Εθελοντικών Ομάδων από την πολυετή εμπειρία τους στη συμμετοχή μέτρων Πυρασφάλειας στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

Η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των Εθελοντικών Ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, η οργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και η οργάνωση της προστασίας των δασών και των οικισμών, ήταν ζητήματα που απασχόλησαν  τη συνάντηση.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, δεσμεύθηκε αμέσως μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση για την παρουσίαση των σχεδίων Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών και Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών λόγω κινδύνου από εξελισσόμενη Δασική Πυρκαγιά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισής Ανθρωπιστικών Κρίσεων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης, ο Σύλλογος Αποστράτων Αστυνομικών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Πρόσκοποι Ξάνθης, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Ξάνθης «Οι Πολυμήχανου», η Λέσχη 4Χ4 Ξάνθης, η  Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button