ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Ανάστατοι είναι οι έλληνες καπνοπαραγωγοί καθώς οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα χάσουν το 50% των επιδοτήσεων τους από το 2010, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής «κενό γράμμα».

Ανάστατοι είναι οι έλληνες καπνοπαραγωγοί καθώς οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα χάσουν το 50% των επιδοτήσεων τους από το 2010, αποδεικνύεται  μέχρι στιγμής «κενό γράμμα».


Ήδη , η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα διατυπώνει την άποψη – επικαλούμενη … το νομικό πλαίσιο – ότι δεν μπορεί να επιστραφεί αναλογικά σε κάθε δικαιούχο το σύνολο των πόρων που θα περικοπούν.


Ωστόσο , οι διαβεβαιώσεις  για το αντίθετο του πρωθυπουργού (1-12-2008) , του προηγούμενου υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης (20-11-2008) και του νυν στις 25-2-2009 ήταν απόλυτες.


Το ερώτημα , συνεπώς , είναι αν η κυβέρνηση έλεγε συνειδητά ψέματα  για λόγους επικοινωνιακούς ή αν στη συνέχεια  μετέβαλε απόψεις.


Σε κάθε περίπτωση πάντως οι καπνοπαραγωγοί δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια .


Η ΓΕΣΑΣΕ , ενόψει και της μεγάλης σύσκεψης των οργανώσεων την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη , καλεί όλους τους καπνοπαραγωγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. 


 


 


Γραφείο Τύπου ΓΕΣΑΣΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button