Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Ξάνθη

Δε θα ήταν υπερβολή να παρομοιάσουμε την προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην Ξάνθη με τον ρουκετοπόλεμο στους Βροντάδες της Χίου το βράδυ της Ανάστασης. Λίγο μετά τις πεντέμιση το απόγευμα ξέσπασε η χαλαζόπτωση συνοδευόμενη από εκκωφαντικό θόρυβο. Το χαλάζι που έπεσε έφτανε και 3,5 εκατοστά διάμετρο, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα, αλλά και στο φύλλωμα των δέντρων και των φυτών και φυσικά σε αγροτικές καλλιέργειες.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Ξάνθη


Δε θα ήταν υπερβολή να παρομοιάσουμε την προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην Ξάνθη με τον ρουκετοπόλεμο στους Βροντάδες της Χίου το βράδυ της Ανάστασης. Λίγο μετά τις πεντέμιση  το απόγευμα  ξέσπασε η χαλαζόπτωση συνοδευόμενη από εκκωφαντικό θόρυβο. Το χαλάζι που έπεσε έφτανε και 3,5 εκατοστά διάμετρο, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα, αλλά και στο φύλλωμα των δέντρων και των φυτών και φυσικά σε αγροτικές καλλιέργειες.


Η χαλαζόπτωση κράτησε περίπου δυο λεπτά, ενώ οι έντονες καιρικές συνθήκες συνεχίσθηκαν και πάλι το βράδυ με καταιγίδες και βροχοπτώσεις.


 


Ο χρόνος πιέζει  τα στελέχη της ΝΟΔΕ


Δύσκολο προβλέπεται για την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης το καλοκαίρι που διανύουμε.


Με τον υδράργυρο στα ύψη τα στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης δε θα αναζητήσουν δροσιά στις κοντινές παραλίες ή τουλάχιστον πριν τον Αύγουστο, αλλά στην ορεινή περιοχή και στους περιφερειακούς δήμους.


Προέχει η αναστροφή του αρνητικού κλίματος και του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, για αυτό και η επικοινωνία με την βάση, τους απλούς πολίτες και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται αναγκαία και μάλιστα πάραυτα.


Αν και στο εσωτερικό της ΝΟΔΕ κυριαρχεί μια γκρίνια και εσωστρέφεια, όπου τα στελέχη της βρίσκονται σε αντιπαραθέσεις και κόντρες όσον αναφορά στην ανάληψη ή μη της όποιας ευθύνης για την συντριπτική ήττα από το ΠΑΣΟΚ, αυτό που προέχει τώρα είναι να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να αφουγκραστούν τα μηνύματα που της έστειλε η  τοπική κοινωνία.


Χρόνος δεν υπάρχει, καθώς  από το φθινόπωρο αναμένονται σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και  αν δε γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, υπάρχουν και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010, οπότε μια άτυπη μακρά προεκλογική περίοδο όπως και να έχει θα τη διανύσουμε.


 


Το πολιτικό μέλλον του παραμένει ανοιχτό


Μπορεί ο νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης να δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος νομάρχης στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι κλείνει και ο κύκλος του στην πολιτική.


Το βέβαιο είναι πως από τα κεντρικά της Ρηγίλλης τον θέλουν πολιτικά ενεργό.


Όσο για τον ίδιο δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, κρατώντας ακόμη κρυφά τα χαρτιά των επόμενων κινήσεών του. Ίσως γιατί θεωρεί πως είναι ακόμη νωρίς.


Από την άλλη η αλήθεια βέβαια είναι πως ο ίδιος ποτέ δε δήλωσε ότι αποχωρεί από τα κοινά του τόπου και  ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική.


 


Αιμοδοσία από το ΠΑΣΟΚ


Αφήνοντας τις πολιτικές εκδηλώσεις για μετά το καλοκαίρι και λειτουργώντας πλέον σε πιο χαλαρούς ρυθμούς μετά και το ιδιαίτερα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό Ξάνθης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης  και ο Τομέας  Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ στρέφονται σε δράσεις κοινωφελούς και εθελοντικού χαρακτήρα. Έτσι από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο Ξάνθης-όπου θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη- , καλώντας τα μέλη και τους φίλους και όχι μόνο, να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους και από το αίμα τους, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα. Μάλιστα τώρα το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα είναι ακόμη πιο μεγάλες, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους λόγω των διακοπών που ξεκινούν οι περισσότεροι Έλληνες. Άλλωστε όταν υπάρχει μαζική έξοδος εκδρομέων, δυστυχώς έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει και αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.


 


 


16 Νέοι Αγρότες της Ξάνθης δικαιούχοι χρηματοδότησης


Μέχρι τέλους του χρόνου είναι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Νέοι Αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, από τις 757 αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην πρώτη περίοδο και μετά τον έλεγχο και την εκκαθάριση που έγινε οι τελικοί δικαιούχοι για χρηματοδότηση από το παραπάνω πρόγραμμα είναι 189 νέοι αγρότες, από τους οποίους οι 16 είναι από την Ξάνθη, οι 17 από το νομό Ροδόπης , οι 28 από το νομό Καβάλας και οι 80 από το νομό Έβρου.


 


Οι πρώτες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ  


Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τον προϊστάμενο Τρύφωνα Εξάχρου, άνοιξε το ΕΣΠΑ και ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες απορροφήσεις, που αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα για περισσότερες πληροφορίες και για τις προσκλήσεις που έχουν βγει, οι ενδιαφερόμενοι και τελικοί δικαιούχοι μπορούν μέσα από το site της Διαχειριστικής να πληροφορούνται και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.


 


Μια σημαντική έκδοση από το ΠΑΚΕΘΡΑ


Το εκδοτικό έργο του ΠΑΚΕΘΡΑ είναι γνωστό στους περισσότερους και αναγνωρισμένο από όλους. Μετά την τελευταία παρουσίαση του Λευκώματος του Δήμου Ξάνθης «ΞΑΝΘΗ, η πόλη με τα χίλια χρώματα», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Στέλιος Σκιάς έκανε γνωστό πως υπάρχουν στα σκαριά δέκα νέοι τίτλοι βιβλίων.


Μάλιστα η πιο σημαντική  νέα εκδοτική προσπάθεια είναι η έκδοση χαρτών για την  Κωνσταντινούπολη, όπου περιλαμβάνονται όλα τα ελληνικού ενδιαφέροντος μνημεία.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button