ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2009, κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες του Νομού.

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2009, κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες του Νομού. Κυρίως έπληξε οικισμούς του Δήμου Σταυρούπολης, της αγροτικής περιοχής του Δήμου Ξάνθης (οικισμός Χρύσας και οικισμός Κιμμερίων), τους οικισμούς Λευκόπετρας και Ακάρπου του Δήμου Σελέρου, τους οικισμούς Κύρνου, Ορφανού και Μικροχωρίου (παρανέστια περιοχή) του Δήμου Τοπείρου, τον οικισμό Κενταύρου του Δήμου Μύκης, καθώς και τον οικισμό Σατρών της Κοινότητας Σατρών.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, τόσο τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2009, όσο και το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου 2009, επισκέφθηκε περιοχές από τις πληγείσες για τον σχηματισμό εικόνας για το μέγεθος των ζημιών και συζήτησε με τους αγρότες.


Ειδικότερα στις επισκέψεις του το πρωί της Τρίτης, μετά από πρόσκλησή του, παρευρέθηκαν, οι Αντινομάρχες, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας και οι αρμόδιοι παράγοντες του ΕΛΓΑ, προκειμένου να σχηματίσουν ιδία άποψη και να προχωρήσουν οι ενέργειες για επαρκή αποζημίωση.


Σχετικό έγγραφο εστάλη στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και στο Υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εκτίμηση των καταστροφών και την καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν.


                                                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button