ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Πολλά είναι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί μας κολυμβητές στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Στο σώμα αλλά και στην ψυχική ισορροπία τους. Με ποιον τρόπο; Με πολλούς. Ακούστε μερικά από τα οφέλη της κολύμβησης : • ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα

Πολλά είναι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί μας  κολυμβητές στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


Στο σώμα αλλά και στην ψυχική ισορροπία τους.


 Με ποιον τρόπο; Με πολλούς.


 Ακούστε μερικά από τα οφέλη της κολύμβησης :


· ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα


· σε περιπτώσεις άσθματος ή κινητικών προβλημάτων, η επαφή με το νερό βοηθά.


· τα παιδιά ισορροπούν και περπατούν πιο γρήγορα και σωστά


· σχηματίζουν ομορφότερο σώμα 


· γίνονται πιο κοινωνικά


· μαθαίνουν να “μοιράζονται” πράγματα και εμπειρίες,


· Αποκτούν αυτοπεποίθηση στον εαυτό και τις δυνατότητες τους.


 



Ραδιοφωνικός……..ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ


 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης  !


Την Τετάρτη 24/06 αρχίζει μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, στα πλαίσια της αξιόλογης και ουσιαστικής προσπάθειας που ξεκίνησε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.


Ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Χρηστίδης, είχε κατά ιδίαν επικοινωνία με τον Γιώργο Κόκκινο, όσο και τον  Στέφανο Τριανταφυλλίδη, στο περιθώριο της συνάντησης με τους Ξανθιώτικους συλλόγους που δήλωσαν εξαρχής ενδιαφέρον σε αυτή την πρωτοβουλία.


Η διοίκηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ευχαρίστησε τον Γιάννη Χρηστίδη και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, ενώ ηχογράφησε ήδη την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στο στούντιο.


Πρόκειται για μια ενημερωτική προσπάθεια των συλλόγων της Ξάνθης, ενώ στην περίπτωση του κολυμβητικού συλλόγου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, θα περιλαμβάνονται στη θεματολογία κοινωνικά και ευρύτερα αθλητικά δρώμενα και έργα του συλλόγου.


Δεν θα λείψουν από το μικρόφωνο και θέματα παιδικής διατροφής, συμβουλές και οδηγίες για το καλοκαίρι και τη θάλασσα, ενώ υπάρχουν και συνεντεύξεις – δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα της Ξάνθης.


Η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ θα μεταδοθεί στον αέρα την Τετάρτη 24/06 και ώρα 13,00 – 14,00, ενώ η δεύτερη θα ακολουθήσει ανά δεκαπενθήμερο ( 8/07 …κοκ ).


Καλή σας κολυμβητική………….ακρόαση !! 


 


Χρήσιμες συμβουλές


για τη θάλασσα και το καλοκαίρι…….


από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης


· Φεύγοντας από το σπίτι για την θάλασσα, βάλτε έγκαιρα και από πριν το αντηλιακό σας


· Πάρτε περισσότερα από ένα μαγιό, ώστε να είστε πάντα στεγνοί στην παραλία


· Μην απομακρύνεστε στα βαθιά. Προτιμήστε το παιχνίδι και το κολύμπι στα ρηχά νερά.


· Βάλτε ξανά αντηλιακό στο σώμα σας κάθε 3 ώρες


· Ακόμη και αν φάγατε πρόσφατα λίγο, αποφύγετε να μπείτε στο νερό αν δεν περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες


· Να σκουπίζεστε με την πετσέτα κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό


· Προτιμήστε το κολύμπι παράλληλα με την ακτογραμμή και κοντά σε αυτή


· Πίνετε συνέχεια στη παραλία χυμούς και νερό


· Μην κάνετε άσκοπη επίδειξη των κολυμβητικών σας ικανοτήτων


· Προσοχή με την μπάλα στο νερό. Πολλές φορές ο αέρας την απομακρύνει επικίνδυνα στα βαθιά νερά.


· Μην κάνετε βουτιές, αν δεν είστε σίγουροι για το βάθος και τον εαυτό σας.


· Τα φουσκωτά παιχνίδια στο νερό, γίνονται πολλές φορές επικίνδυνα για αυτούς που δεν ξέρουν καλό κολύμπι.


· Ένας καλός κολυμβητής, δείχνει πρώτος από όλους πως αγαπά και σέβεται τους κανόνες της θάλασσας.


 


 Αθλητές – εκφωνητές ……στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ   !!


Η καινοτομία στην παραπάνω προσπάθεια του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ βρίσκεται……….στους εκφωνητές !!


Η διοίκηση του Ξανθιώτικου συλλόγου αποφάσισε να περάσουν διαδοχικά όλοι οι μικροί αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, εκφωνώντας κείμενα, νέα και ενημερωτικά δελτία που επιμελείται ΄΄ το τμήμα δημοσίων σχέσεων ΄΄ του συλλόγου.


Άλλωστε σε αυτόν τον τομέα, ο κολυμβητικός σύλλογος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ έχει να επιδείξει πλούσιο δημοσιογραφικό έργο με δεκάδες δελτία τύπου, ενημερωτικές προσπάθειες, και ευρύτερα γνωστό αθλητικό και κοινωνικό έργο στον τοπικό τύπο της πόλης.


 Η Ελένη Πασίνη, η Βέρα Τσακίρη, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης και ο Βασίλης Κόκκινος, ήταν οι πρώτοι εκφωνητές ειδήσεων, στο ραδιοφωνικό ντεμπούτο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ενώ στα σκαριά της δεύτερης ηχογράφησης για τις 8/07 είναι οι Χαράλαμπος Βαρσάμης, Χρήστος Ξανθόπουλος, Αφροδίτη Φουρλακίδου και Κων/νος Σιάκκας.


Να σημειωθεί για μια ακόμη φορά, ότι η παραπάνω ραδιοφωνική πρωτοβουλία ανήκει στο δημοτικό ραδιόφωνο, ενώ για όλη την επόμενη χρονιά θα παρελαύνει εκ περιτροπής η πλειοψηφία των αθλητών – εκφωνητών του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.



Γιορτή στο κολυμβητήριο με το τέλος της σαιζόν  !!


Μια όμορφη καλοκαιρινή όσο και αθλητική γιορτή πραγματοποίησε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, στα πλαίσια λήξης της φετινής αγωνιστικής σαιζόν.


Την Τετάρτη 17/06 το προαύλιο του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης, πλημμύρισε από αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, ενώ η διοίκηση φρόντισε να υπάρχουν για όλους πρόχειρο φαγητό, αναψυκτικά και μουσική.


Στην μεγάλη παρέα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συμμετείχαν αθλητές όλων των κολυμβητικών τμημάτων, ενώ το κέφι και ο ενθουσιασμός πρωταγωνιστούσαν.


Όλοι ευχήθηκαν το καλύτερο και για την νέα χρονιά του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ενώ για μια ακόμη φορά, έδιναν και έπαιρναν οι κολυμβητικές αναμνήσεις και οι εικόνες από τις αποστολές στα Γιάννενα, Βέροια, Βουλγαρία και Βόλο, όπου όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν και να διηγηθούν !


Ως αναμνηστικό για το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς δόθηκε συλλεκτικό DVD στους αθλητές, που συμπεριλάμβανε όμορφες αθλητικές και κοινωνικές στιγμές από τις δράσεις του συλλόγου, καθώς και οδηγίες διατροφής, χρήσιμες συμβουλές, κολυμβητικά βίντεο και πολλά άλλα.


 Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, θα κλείσει για το καλοκαίρι ( όπως κάθε χρόνο ) στις 15 Ιουλίου, ενώ θα επαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


 



  Αγωνιστικό τέλος σε Καβάλα, Σέρρες, Αθήνα  !!


Οι τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις βρίσκονται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, καθώς ο σύλλογος συμμετέχει το Σαββατοκύριακο 20-21/06 στην Καβάλα, στους θερινούς αγώνες Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Την επόμενη εβδομάδα το φυτώριο και οι ακαδημίες του συλλόγου δίνουν το αγωνιστικό παρών στην ετήσια θεσμοθετημένη κολυμβητική γιορτή των Σερρών ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2009.


Την αγωνιστική χρονιά κλείνει η κατηγορία της αγωνιστικής κολύμβησης, με δύο συναντήσεις.


Η πρώτη αφορά τους διασυλλογικούς αγώνες ΚΑΒΑΛΑ 2009, που γίνονται στην γειτονική πόλη στα τέλη του Ιούνη, ενώ στις 14 Ιουλίου διεξάγεται στην Αθήνα ( ΟΑΑΚΑ ) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών, όπου ο Γιώργος Σαχπαζίδης συμμετέχει για λογαριασμό του Ξανθιώτικου συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button