“Πληρώσαμε αν και δεν φταίγαμε”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους του Νομού Ξάνθης την Τρίτη το πρωί. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο όπου εκεί κατέληξε η πορεία και οι υπάλληλοι στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας διαλύθηκαν ήσυχα. Η συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα πρωτοφανή όπως τα χαρακτήρισαν μέτρα της Κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους του Νομού Ξάνθης την Τρίτη το πρωί.

 Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο όπου εκεί κατέληξε η πορεία και οι υπάλληλοι στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας διαλύθηκαν ήσυχα.


 Η συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα πρωτοφανή όπως τα χαρακτήρισαν μέτρα της Κυβέρνησης.


 Η αντίδραση σύμφωνα με τους εργαζομένους θα εξακολουθήσει να υφίσταται.


 Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν δέχονται άλλες μειώσεις μισθών και με το σύνθημα “Πληρώσαμε αν και δεν φταίγαμε” προσανατολίζονται για τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Οι δημοτικοί υπάλληλοι  δεν δέχονται απολύσεις συμβασιούχων, αορίστου χρόνου, ούτε μονίμων.


 Προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα αποδέχτηκαν τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων τονίζοντας σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι για αυτή την κατάσταση.


 Κάλεσαν του πολίτες σε συστράτευση στην πανελλαδική απεργία της Παρασκευής που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.


 Απευθυνόμενοι προς τους συνδημότες ανέφεραν ότι η εικόνα με τα σκουπίδια δεν τους αρέσει και αυτούς αλλά είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν.


 Διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που συγκεντρώνει από τους χώρους τα απορρίμματα που είναι άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.


 Στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Γαλανόπουλος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:


 “Ξεκινήσαμε αυτήν την πορεία διαμαρτυρίας και τονίζω ότι είναι πρώτη φορά που οι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων της Ξάνθης κατεβαίνουν σε πορεία διαμαρτυρίας. μετά το πέρας των προγραμματισμένων κινητοποιήσεών τους αναμένεται  η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους”


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button