Οι τρεις Σλοβάκοι του Βολφ

Στην Ξάνθη οι μεταγραφικές κινήσεις είτε πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα με άγνωστους στο ελληνικό κοινό παίκτες, είτε προκαλούν ξαφνικό θόρυβο. Πάντως και στην μία και στην άλλη περίπτωση αυτό βγαίνει σε καλό. Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχουν ήδη ανακοινώσει πέντε ποδοσφαιριστές με τους τρεις να είναι από την Σλοβακία και ως επί το πλείστον τα ονόματα τους δεν λένε και πολλά στους φιλάθλους.

Στην Ξάνθη οι μεταγραφικές κινήσεις είτε πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα με άγνωστους στο ελληνικό κοινό παίκτες, είτε προκαλούν ξαφνικό θόρυβο. Πάντως και στην μία και στην άλλη περίπτωση αυτό βγαίνει σε καλό. Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι  έχουν ήδη ανακοινώσει πέντε ποδοσφαιριστές με τους τρεις να είναι από την Σλοβακία και ως επί το πλείστον τα ονόματα τους δεν λένε και πολλά στους φιλάθλους. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από την νέα τριάδα της χώρας από την Αν. Ευρώπη που “προσγειώθηκε” στην Ξάνθη, ο Χρήστος Πανόπουλος όλα αυτά τα χρόνια είχε φέρει στην ομάδα μόλις άλλους τρεις.


Ωστόσο επειδή το παρελθόν είναι πιθανό να αποτελεί οδηγό και για το παρόν και το μέλλον, οι δύο από αυτούς αποδείχθηκαν αξιόλογες και πολύ επιτυχημένες κινήσεις. Ο Γιουράι Μπούτσεκ με τον Βλάντιμιρ Γιανότσκο προσέφεραν αρκετά, σε αντίθεση με τον Μίροσλαβ Ντρόμπνακ που πέρασε και δεν ακούμπησε.


Ο Μπούτσεκ που ήρθε από την Χέμλον έπαιξε από το 1997 έως το 2003 στην Ξάνθη, συμπληρώνοντας 164 συμμετοχές και στην συνέχεια πήρε τον δρόμο για τον Ολυμπιακό και τον Αρη. Είναι σημαντικό ότι έγινε διεθνής όσο αγωνιζόταν στην Ξάνθη. Ο Γιανότσκο έμεινε δύο σεζόν (1999-01) στην Ξάνθη, ερχόμενος από την Κόζιτσε, και κατάφερε σε 45 συμμετοχές να σκοράρει 12 φορές. Φεύγοντας πήγε στην Αούστρια και στην Σάλτσμπουργκ. Τέλος ο Ντρόμπνακ πέρασε και δεν ακούμπησε το 2003 με μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο κύπελλο.


Για να κάνουμε το άλμα στο παρόν  με την καθοδήγηση του νέου τεχνικού Βόλφγκανγκ Βόλφ υπέγραψαν ήδη με τους Ζντένο Στρμπα, Γιάροσλαβ Κόλμπας και Πέτερ Στίβαρ και όλοι περιμένουν να δουν αν πρόκειται για ακόμα μία από τις καλές ψαριές των ανθρώπων της ομάδας, σε μία λίμνη που δεν προτιμούν και πολύ οι ελληνικές ομάδες. Οι τρεις τους εκτός από την ίδια γλώσσα που θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν, έχουν και ένα άλλο κοινό. Αυτό είναι το χόκεϊ… αν και δύσκολα θα καταφέρουν στην Ελλάδα να βρουν χρόνο και τόπο για να το εξασκήσουν τις ελεύθερες ώρες τους.


Ο Ζντένο Στρμπα είναι μέσος 33 ετών και διεθνής από το 2006 με 12 συμμετοχές. Από το 1998-02 αγωνίστηκε στην Ματαντόρ Πούχοφ και στην συνέχεια μέχρι και πριν λίγες μέρες φόρεσε την φανέλα της Ζίλινα. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και έχει ως μότο το “ζήσε την ζωή σου στο φουλ”. Ποδοσφαιρικό του είδωλο, ίσως και λόγω θέσης, ο Κλοντ Μακελελέ, λατρεύει τις τηγανητές πατάτες και το τυρί, πίνει χυμούς και τσάι, ενώ χόμπι του είναι το χόκεϊ και οι στιγμές με την οικογένεια του.


Ο Γιάροσλαβ Κόλμπας είναι 24 ετών και αυτός διεθνής με το ντεμπούτο του να γίνεται πέρυσι σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία. Ήταν από τους βασικούς παίκτες της Κόζιτσε με 115 συμμετοχές και 23 γκολ. Αγαπημένες του ομάδες είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και η πρώην κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κορυφαίο παίκτη θεωρεί τον Ζιντάν, ενώ και αυτός έχει ως χόμπι το χόκεϊ αλλά και το τένις. Διαβάζει φανατικά το Maxim, του αρέσει η hip-hop μουσική, τρώει μακαρόνια και αγαπημένος του προορισμός για ταξίδια είναι οι Μαλδίβες.


Ο τρίτος της σλοβακικής παρέας είναι ο Πέτερ Στίβαρ, ετών 29 επιθετικός. Τον φωνάζουν “Στίβο” και τον Ιανουάριο έχοντας επιθυμία να αγωνιστεί στο εξωτερικό έφυγε από την Ζίλινα και υπέγραψε στην Μπρίστολ Σίτι για 2,5 χρόνια και 710.000 ευρώ. Προφανώς οι Αγγλοι γοητεύθηκαν από την εμφάνιση του σε παιχνίδι για το ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Αστον Βίλα στο “Βίλα Παρκ” όταν και σκόραρε στο 2-1 υπέρ της Ζίλινα. Διέψευσε τις ελπίδες τους και βρέθηκε στην αγκαλιά της Ξάνθης. Έχει δύο συμμετοχές με την εθνική, μάλιστα ήταν να κάνει το ντεμπούτο του στο περυσινό φιλικό της Σλοβακίας με την εθνική μας, όμως ο προπονητής δεν τον έβαλε να παίξει, κάτι που έγινε λίγους μήνες αργότερα απέναντι στην Ουκρανία. Είναι παντρεμένος, έχει ως χόμπι το χόκεϊ και το μπιλιάρδο και είδωλο τον Στίβεν Τζέραρντ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button