Ανασυντάσσει τις δυνάμεις της η Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης

Στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης προχωρά από την ερχόμενη εβδομάδα η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ικανοποιώντας έτσι και ένα αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης. Όπως δήλωσε και στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Ταξίαρχος Ανδρέας Κατσιμπέρης προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο έχει επιδεινωθεί και με την εκτέλεση των έργων στο κέντρο της πόλης, θα ενισχύσει στα σημεία εκτέλεσης των έργων, όπως είναι η Κεντρική πλατεία με επιπλέον άνδρες της Τροχαίας.

Στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης προχωρά από την ερχόμενη εβδομάδα η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ικανοποιώντας έτσι και ένα αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.


Όπως δήλωσε και στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Ταξίαρχος Ανδρέας Κατσιμπέρης προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο έχει επιδεινωθεί και με την εκτέλεση των έργων στο κέντρο της πόλης, θα ενισχύσει στα σημεία εκτέλεσης των έργων, όπως είναι η Κεντρική πλατεία με επιπλέον άνδρες της Τροχαίας.


Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρει και η δίκυκλη αστυνόμευση της πόλης, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδος.


Δυο άντρες της αστυνομίας καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα εποχούμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα  θα περιπολούν την πόλη.


Παράλληλα με τις πεζές περιπολίες που ήδη εφαρμόζονται σε πολλά κεντρικά σημεία και γειτονιές της Ξάνθης, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης  έρχεται να ενισχύσει στους πολίτες της Ξάνθης το αίσθημα ασφάλειας, στοχεύοντας πρωτίστως στην πρόληψη και ακολούθως στην καταστολή.


Σύμφωνα με τον κ. Κατσιμπέρη αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου των πεζών περιπολιών τα μηνύματα που φτάνουν από τον κόσμο στο γραφείο του είναι ιδιαίτερα θετικά.


Ωστόσο παραδέχεται πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, αν και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται με τις υπάρχουσες δυνάμεις που διαθέτει τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό.


Άλλωστε το έλλειμμα σε προσωπικό που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι και ιδιαίτερα μικρό, καθώς υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 80 οργανικές κενές θέσεις.


Το παρήγορο στο όλο θέμα, όπως ανακοίνωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Ανδρέας Κατσιμπέρης είναι ότι πολύ σύντομα το υπάρχον προσωπικό θα ενισχυθεί με επιπλέον έντεκα αστυνομικούς


“Με τις γενικές μεταθέσεις μας έρχονται 11 άτομα 31 Αυγούστου και δε φεύγει κανένας από εδώ, αυτό είναι το μόνο παρήγορο” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Στο μεταξύ σε ερώτημα μας για τα κενά που παρατηρούνται στους  περιφερειακούς αστυνομικούς σταθμού του νομού και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ο κ. Κατσιμπέρης δήλωσε πως για την καλοκαιρινή περίοδο θα τους  ενισχύσουν με μετακινήσεις αστυνομικών από το χώρο των γραφείων της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης. “Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να τους  ενισχύσουμε και πραγματικά”, τόνισε.


Παράλληλα αναφερόμενος στους ελέγχους που θα αναλάβει και η Αστυνομία για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος και απαντώντας στο ερώτημα της αύξησης των αρμοδιοτήτων χωρίς την ενίσχυση παράλληλα με επιπλέον προσωπικό, σημείωσε “σίγουρα τα προβλήματα θα είναι πιο αυξημένα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις από τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς. Θα αξιοποιήσεις το προσωπικό που έχεις, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά”, προσθέτοντας πως ευελπιστεί να υπάρξει μια ανάσα με τις έντεκα μεταθέσεις που αναμένει τέλη Αυγούστου.


Τέλος κληθείς να απαντήσει ποια τα κυριότερα προβλήματα που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η Αστυνομία στο νομό, σημείωσε πως πέρα από τα συνηθισμένα περιστατικά κλοπών, έντονο είναι το πρόβλημα  των ναρκωτικών, ο αλκοολισμός είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, και ακολουθεί η παράνομη μετανάστευση.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button