Επίσκεψη του Βούλγαρου Πρέσβη στον Νομάρχη Ξάνθης”

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 επισκέφθηκε τον Νομάρχη Ξάνθης κ Γεώργιο Παυλίδη στο Γραφείο του, ο Βούλγαρος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Andrei Karaslavov και συζήτησαν θέματα διασυνοριακών σχέσεων, στα πλαίσια του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ των δύο Χωρών. Επίσης συζήτησαν τα μεγάλα περιθώρια διασυνοριακής συνεργασίας της περιοχής μας με τις περιοχές της Νότιας Βουλγαρίας.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 επισκέφθηκε τον Νομάρχη Ξάνθης κ Γεώργιο Παυλίδη στο Γραφείο του, ο Βούλγαρος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Andrei Karaslavov και συζήτησαν θέματα  διασυνοριακών σχέσεων, στα πλαίσια του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ των δύο Χωρών. Επίσης συζήτησαν τα μεγάλα περιθώρια διασυνοριακής συνεργασίας της περιοχής μας με τις περιοχές της Νότιας Βουλγαρίας.

 Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της προετοιμασίας διάνοιξης και λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού στην θέση Άγιος Κωνσταντίνος της Τουριστικής διόδου Θερμών – Άγιος Κωνσταντίνος – Ζλάτογκραντ Βουλγαρίας.


 Τέλος, τέθηκε από τον Νομάρχη και το θέμα των κειμηλίων των Μοναστηριών του Νομού που βρίσκονται στην Βουλγαρία.


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


 


 

Εκδηλώσεις ολοκλήρωσης και απολογισμού δράσεων

 του ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2000-2006


 

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει εκδηλώσεις ολοκλήρωσης και απολογισμού δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜ-Θ 2000-2006.

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


 1.Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009: Ξενοδοχείο “Elisso”, Ξάνθη


 2. Τρίτη 16 Ιουνίου 2009: Ξενοδοχείο “Alexander”, Αλεξανδρούπολη


 3. Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009: Ξενοδοχείο “Φιλία”, Κομοτηνή


 4.Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009: Ξενοδοχείο “Κούρος”, Δράμα


 5.Τρίτη 23 Ιουνίου 2009: Ξενοδοχείο “Λούσυ”, Καβάλα


 Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 19:00


 


 


Ετήσια άσκηση ετοιμότητας του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης  στο Μυρωδάτο


 

Την ετήσια άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιούν το Σαββατοκύριακο, 13 – 14 Ιουνίου, οι εθελοντές του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του ΕΕΣ, κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη άσκηση υλοποιείται κάθε χρόνο προκειμένου οι εθελοντές να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, γνωρίζοντας το χρόνο προετοιμασίας και επέμβασης τους σε ενδεχόμενο κρίσης εάν και εφόσον χρειαστεί.


 Οι εθελοντές θα κατασκηνώσουν στο Μυρωδάτο από σήμερα και στο περιθώριο της άσκησης θα καθαρίσουν, συμβολικά, τμήμα της παραλίας δίνοντας το παράδειγμα και στέλνοντας το μήνυμα προς τους λουόμενους και επισκέπτες της παραλίας ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση – και υποχρέωση – όλων.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button