Δυσοίωνο το μέλλον Α.Κοντού μετά την επιστολή Ρουσόπουλου;

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των “βατοπεδινών” υπουργών μετά την επιστολή Ρουσόπουλου προς τον Πρωθυπουργό με την οποία αποσύρεται από την πολιτική. Η κίνηση αυτή που, ενδεχομένως, να αποτελεί και μια κίνηση “αξιοπρεπούς εξόδου” πριν αυτή δρομολογηθεί από το Πρωθυπουργό για όλους τους υπόλοιπους, καθιστά πλέον δεδομένη τη βούλησή του να απομακρύνει από τι λίστες του κόμματος τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των “βατοπεδινών” υπουργών μετά την επιστολή Ρουσόπουλου προς τον Πρωθυπουργό με την οποία αποσύρεται από την πολιτική.


Η κίνηση αυτή που, ενδεχομένως, να αποτελεί και μια κίνηση “αξιοπρεπούς εξόδου” πριν αυτή δρομολογηθεί από το Πρωθυπουργό για όλους τους υπόλοιπους, καθιστά πλέον δεδομένη τη βούλησή του να απομακρύνει από τι λίστες του κόμματος τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Μάλιστα, με μια σειρά ενεργειών της κυβέρνησης φαίνεται ότι επιχειρείται με άμεσο τρόπο, μετά τις εκλογές, το κλείσιμο όλων των ανοιχτών ζητημάτων που στοίχισαν εκλογικά στη Ν.Δ., ανάμεσά τους και το μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα. Άλλωστε το σύνολο του κυριακάτικου τύπου, συμπολιτευόμενου και μη, κάνει λόγο για οριστική απομάκρυνση των εμπλεκομένων.


Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται ότι επηρεάζουν άμεσα και το μέλλον του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίο συγκαταλέγεται σε όσους ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο και η απομάκρυνσή τους από τις λίστες είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, ορατή. Όλα αυτά σε μια περίοδο που φάνηκε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιχειρούσε δυναμική επάνοδο στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής, που συνοδεύτηκε από την παρουσία του στον εκλογικό αγώνα και επισφραγίστηκε από την πολιτική ομιλία που οργάνωσε με αφορμή τις Ευρωεκλογές. Η παρουσία αυτή που είχε έντονα προσωπικό τόνο, έδινε – τουλάχιστον- την εντύπωση ότι βασίζεται σε γνώση ότι επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό.


Η νέα αυτή εξέλιξη, όμως, επαναφέρει με πολύ ουσιαστικό τρόπο το σενάριο της απομάκρυνσης των “βατοπεδινών” από τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο καταβάλλει προσπάθεια να αναστρέψει την αρνητική του εικόνα πριν από το Φεβρουάριο του 2010 ώστε να κατέλθει σε εκλογές. Οι ελπίδες δεν έχουν εξανεμιστεί εντελώς για τον ξανθιώτη πρώην Υπουργό, ο οποίος ποντάρει στην επίκληση της μικρής – συγκριτικά- εμπλοκής του και στην ανάγκη διατήρησης των τοπικών ισορροπιών. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών όμως στην Ξάνθη μάλλον συνηγορούν εναντίον του. Φαίνεται, τελικά, ότι η στενή σχέση με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, η οποία αποτέλεσε αιτία αλματώδους ανόδου στην πολιτική, συμπαρασύρει το συγκεκριμένο κύκλο πολιτικών και στην απότομη έξοδο.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button