Η Μακεδονία είναι μία και μόνη και είναι ελληνική.

Σε κορυφαίο θέμα έχουν αναγάγει τα ΜΜΕ τη σεξουαλική παρενόχληση και με αναδρομικότητα του προϊσταμένου προς τον υφιστάμενο, του διευθυντού προς τους υπαλλήλους, των επωνύμων και καταξιωμένων στο χώρο του θεάματος προς τους νεοεισερχόμενους-νες, στο χώρο, στην πολιτική (Τραμπ) και σε κάθε προσοδοφόρα επιχείρηση για γρήγορα ανέλιξη, αναγνωρισιμότητα, προσωπική προβολή και υψηλές αποδοχές, συνήθως πιστοί στο σλόγκαν “και από φωνή, κορμάρα”.

Σε κορυφαίο θέμα έχουν αναγάγει τα ΜΜΕ τη σεξουαλική παρενόχληση και με αναδρομικότητα του προϊσταμένου προς τον υφιστάμενο, του διευθυντού προς τους υπαλλήλους, των επωνύμων και καταξιωμένων στο χώρο του θεάματος προς τους νεοεισερχόμενους-νες, στο χώρο, στην πολιτική (Τραμπ) και σε κάθε προσοδοφόρα επιχείρηση για γρήγορα ανέλιξη, αναγνωρισιμότητα, προσωπική προβολή και υψηλές αποδοχές, συνήθως πιστοί στο σλόγκαν “και από φωνή, κορμάρα”.

Αγνοούν επιδεικτικά και χωρίς ίχνος ντροπής την καθημερινότητα της διπλανής πόρτας, τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών και κοριτσιών που γίνεται δίπλα μας, μπροστά στα μάτια μας με τη συμμετοχή και  ευυπολήπτων πολιτών.

Για όλους αυτούς, απλά γίνεται μια επιδερμική αναφορά για το θεαθήναι, κωφεύουν και δε βλέπουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η δικαιοσύνη, όλοι βλέπουν το συνεχές έγκλημα, όλοι μας το προσπερνάμε, χωρίς ενοχές και τύψεις και κατά τα άλλα υποδεχόμαστε το νέο έτος με φιέστες, πυροτεχνήματα, επικοινωνιακά εντυπωσιακά τρικ και με ευχές.

Ζούμε στον άκρον άωτον της αναισθησίας, της αδιαφορίας, του εγωκεντρισμού και έχουμε δημιουργήσει για τους εαυτούς μας μια εικονική πραγματικότητα άφεσης αμαρτιών για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

 

Ακουσα, ότι, υπάρχουν στα Σκόπια τεράστιες εκτάσεις με αμπελώνες, την εκμετάλλευση των οποίων έχει μεγάλη οινοποιητική μονάδα παραγωγής και εμπορίας εμφιαλωμένων κρασιών και συναφών προϊόντων με έδρα τη βόρειο Ελλάδα και με “πολιτική εμπάθεια και κακεντρέχεια” αναφέρονται στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στον “εντελώς τυχαίο” συνεορτασμό στη συμπρωτεύουσα για το νέο έτος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Αν υπάρχει αλήθεια στις πληροφορίες τότε για λόγους οικονομικο-εμπορικής συνεργασίας, δικαιολογούνται αδικαιολόγητες και εθνικά επιζήμιες αναφορές και επικλήσεις των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει και θα αξιολογήσει τα γεγονότα και τις πρακτικές όλων όσων είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν το όνομα “Μακεδονία” στους σκοπιανούς, αν και στη συνείδηση των ελλήνων έχουν καταδικαστεί.

Για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα, η συγκυβέρνηση ας αφήσει τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, μέσω δημοψηφίσματος,.

Η Μακεδονία είναι μία και μόνη και είναι ελληνική.

 

Αξιολογότατη, πέραν του δέοντος, βασιλικότερη του βασιλέως, η προσπάθεια των εκ μεταγραφής από ιδιωτικά κανάλια συντελεστών απογευματινής εκπομπής της ΕΡΤ, με περισπούδαστο ύφος να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή και εικονικής πραγματικότητας κυβερνητική εικόνα.

Απουσιάζει παντελώς η καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών, προβάλλει τα ελάσσονα, αποσιωπά τα μεγάλα και καθοριστικά για την ελληνική κοινωνία, για τα εθνικά θέματα, για την πραγματική οικονομία, για την ανεργία, για τη συνεχιζόμενη και καθοριζόμενη από τη συγκυβέρνηση καταστροφή της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του πρωτογενούς αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, της μετανάστευσης των νέων μας και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Η δημοσιογραφία πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση και όχι να λιβανίζει μέσα από κρατικά τηλεοπτικά κανάλια, τη λειτουργία των οποίων πληρώνει ο ελληνικός λαός το κυβερνητικό έργο, να μην επιχειρεί αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, να μη συγκρίνει το σήμερα με το παρελθόν, αλλά να τα αναντιστοιχεί και να τα συγκρίνει με τους δανειστές – εταίρους και ανταγωνιστές μας.

Να συγκρίνει τα επιτόκια δανεισμού της Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου με τα αντίστοιχα της χώρας μας επί κυβέρνησης Σαμαρά και τα επιτόκια δανεισμού των χωρών αυτών σήμερα, με ότι θα ισχύει για την Ελλάδα.

 

Κατατίθεται άμεσα και με τη μορφή του κατεπείγοντος η ψήφιση των προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση.

Ξεχωρίζει και το απεργιακό, το 50% συν 1 των εγγεγραμμένων στα σωματεία για την προκήρυξη της απεργίας, όταν για την υπερψήφιση νομοσχεδίων, ισχύει το 50% + 1 των παρόντων.

Είναι μνημείο αναφοράς για μια αριστερή κυβέρνηση και για τον μπροστάρη των απεργιακών κινητοποιήσεων καταληψία και ανένταχτο, τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, που θα τον καταδιώκει σαν τις Ερινύες η υπερψήφισή του, σε όλο τον πολιτικό του βίο.

 

Μεγάλος πολιτικός ντόρος γίνεται από τη συγκυβέρνηση για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και επιτέλους δανεισμός μας από τις αδηφάγες παγκοσμιοποιημένες αγορές.

Γίνεται λόγος για έξοδο από την επιτροπεία, με μια νέα δαμόκλεια σπάθη, που ηχεί για τη συγκυβέρνηση πιο εύηχο, την εποπτεία.

Εχοντας υπερψηφίσει η συγκυβέρνηση μέτρα για το 2019 (μείωση συντάξεων) και 2020 (μείωση του αφορολόγητου και μέχρι το 2060 πρωτογενή πλεονάσματα (μέχρι και το 2022 3,5%) ύψους 2% κατ’ επιλογή και απαίτηση εταίρων, δανειστών και ανταγωνιστών, κανείς δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί τις επικοινωνιακές οικονομικές αλχημείες της συγκυβέρνησης.

Όλα συγκρίνονται με το παρελθόν, με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ιδιαίτερα με την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και όχι με τις ανταγωνίστριες χώρες της Ε.Ε.

Ας μας πουν οι Τσίπρας – Καμμένος, τι ελλείμματα είχε ν’ αντιμετωπίσει άμεσα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τι η συγκυβέρνησή τους.

Ας μας πουν με τι επιτόκια δανείζεται η Πορτογαλία από τις αγορές τότε, με τι επιτόκια δανείζεται σήμερα και με τι επιτόκια θα δανειστεί η χώρα μας για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.

Ας μας πουν γιατί, αν και ήταν προεκλογική δέσμευση, δεν επανέφεραν τους μισθούς και συντάξεις στα  προ κρίσης επίπεδα, αλλά επί των Σαμαροβενιζελικών μειώσεων, επιβάλλουν επί πλέον μειώσεις και με τους έμμεσους φόρους φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς πέρα από επικοινωνιακά βεγγαλικά, δεν έχουν να μας πουν ούτε αυτοί απολύτως τίποτα.

Με επικοινωνιακά μερίσματα ελεημοσύνης, δεν ανατέλλει ο ήλιος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Στο χωριό μου, το Σύβρο Λευκάδος, λένε κύριοι της συγκυβέρνησης ότι, “ο σκύλος στο γάμο δε χορταίνει, όσο και να φάει”, γιατί ενώ πρέπει να τρώει 365 μέρες το χρόνο, ο γάμος γίνεται μια φορά στα Χ χρόνια.

 

Με το νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς, κάποιοι πρώην σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν τη σιωπή και την απενεργοποίηση των κινημάτων και θα τρομοκρατηθούν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι αγωνιστές της αριστεράς.

Εχουν μάθει όλοι ν’ αγωνίζονται, κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, όταν η αριστερά ήταν εκτός νόμου, εναντίον πρακτικών και αποφάσεων που στραγγάλιζαν την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα.

Αν σήμερα μια αριστερή κυβέρνηση σε μια  δημοκρατική χώρα, συλλάβει, δικάσει και στείλει στη φυλακή με νόμο της πρώτης φοράς αριστεράς, όσους ακολουθούν κατά γράμμα τις αντιπολιτευτικές ενέργειες της σημερινής συγκυβέρνησης, θα είναι η ηθική, πολιτική καταπτωση, το άκρον άωτον της ασυμφωνίας λόγων και έργων των ιδίων πρωταγωνιστών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button