Τμήματα Ιστορίας και Πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών

Με την ευκαιρία του τέλους του Ακαδημαϊκού έτους αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε προς τους φορείς των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας, για να εκφράσουμε τα θερμότερα συναισθήματα ευαρέσκειας και ευχαριστιών για τη βοήθεια που προσφέρατε στις δράσεις των Τμημάτων Ιστορίας – Πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα 2008 – 2009.

  Με την ευκαιρία του τέλους του Ακαδημαϊκού έτους αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε  προς τους φορείς των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας, για να εκφράσουμε τα θερμότερα συναισθήματα ευαρέσκειας και ευχαριστιών για τη βοήθεια που προσφέρατε στις δράσεις των Τμημάτων Ιστορίας – Πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών  κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα 2008 – 2009.


  Στο διάστημα Οκτωβρίου 2008 – Μαΐου 2009 : στο τμήμα των αρχαίων Ελληνικών ασχοληθήκαμε κυρίως με το έργο του Λουκιανού, και λιγότερο με το έργο του Αισώπου, ενώ στο τμήμα Ιστορίας – Πολιτισμού εξετάσαμε τη Γενική Ιστορία της Θράκης και καταπιαστήκαμε με κεφάλαια της Θρακικής Λαογραφίας.


  Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε το Ανοικτό  Καταληκτήριο Μάθημα, όπου οι σπουδαστές – σπουδάστριες Παναγιώτα Βουρνούκα, Αναστασία Κουτρή, Γιώργος Μπατζακίδης, Κωνσταντίνος Μπερετζίκης, Αργυρώ Πισκιουλοπούλου και Κώστας Σπανός παρουσίασαν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του Αισώπου, Λουκιανού, Νασρεττίν Χότζα και Καραγκιόζη. Επίσης έγινε μια εισαγωγή στο θέμα «Χαρά της Καθημερινής ζωής – Από την αρχαία στη σύγχρονη πραγματικότητα », προβλήθηκε DVD με το έργο «Ό Καραγκιόζης  φούρναρης» με τον Ευγένιο Σπαθάρη – στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η όλη εκδήλωση – και στο κλείσιμο των εισηγήσεων διερευνήθηκε το θέμα « Λαϊκότητα, Λαϊκισμός και Λαϊκός Πολιτισμός ».


  Έκθεση βιβλίων και άλλων στοιχείων επιμελήθηκε η σπουδάστρια Μαρία Παπαδιαμάντη.


 Για όλα τα παραπάνω αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες που πήραν μέρος στις δραστηριότητες των τμημάτων. Επίσης, νιώθουμε ότι οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις της περιοχής μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προώθηση του έργου μας και στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Γι’ αυτό εκφράζουμε τις δέουσες ευχαριστίες.


 


  Καλό Καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Φθινόπωρο του 2009.


 


                                                                         Με φιλικούς χαιρετισμούς


Ο Υπεύθυνος των Τμημάτων


 


                                                                             Θανάσης Μουσόπουλος


Φιλόλογος – Συγγραφέας


   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button