“Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια”

Σήμερα είναι μια ημέρα μεγάλης λύπης και πόνου. Το Τέμενος Μπεγιαζίτ  Κεραυνού στο Διδυμοτείχο υπέστη μεγάλες καταστροφές από μια πυρκαγιά που δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε. Ψύχραιμα θα αναμένουμε το αποτέλεσμα της προανάκρισης που διεξάγει η Πυροσβεστική. Είναι, επίσης, ανάγκη να παρέμβει ο Εισαγγελέας τον οποίο και θα επισκεφθώ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια.

Σήμερα είναι μια ημέρα μεγάλης λύπης και πόνου. Το Τέμενος Μπεγιαζίτ  Κεραυνού στο Διδυμοτείχο υπέστη μεγάλες καταστροφές από μια πυρκαγιά που δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε. Ψύχραιμα θα αναμένουμε το αποτέλεσμα της προανάκρισης που διεξάγει η Πυροσβεστική. Είναι, επίσης, ανάγκη να παρέμβει ο Εισαγγελέας τον οποίο και θα επισκεφθώ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εμπιστευόμαστε την Πολιτεία και πιστεύουμε ότι θα κάνει ότι πρέπει όχι μόνο για να αποδοθούν οι ευθύνες για την καταστροφή εκεί που ανήκουν αλλά και για να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα της αποκατάστασης του Ιερού Τεμένους.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου που επικοινώνησε μαζί μου για να μου εκφράσει τη λύπη και την συμπαράσταση των Χριστιανών συμπολιτών μας αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων που με ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και μου μετέφερε τα αισθήματα λύπης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Η Μουφτεία Διδυμοτείχου αφού συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες αρχές για να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να στηρίξει την αποκατάσταση του ιερού Τεμένους. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ευχαριστώ, επίσης, τους πυροσβέστες που έκαναν ότι μπορούσαν για να σβήσουν τη φωτιά.

Προσευχόμαστε όλοι στον Παντοδύναμο και Πολυεύσπλαχνο Αλλάχ να μας δώσει δύναμη για να αντέξουμε τη μεγάλη αυτή λύπη, σοφία για να σχεδιάσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και ελπίδα ότι τα σχέδια μας θα γίνουν πραγματικότητα ώστε το Ιερό Τέμενος να αποκατασταθεί.

 

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού

 για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου

 

Στο Διδυμότειχο μετέβη το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εσωτερικό του.

Διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το Τέμενος Βαγιαζήτ αποτελεί ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη την περιοχή και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Στο Διδυμότειχο ο κ. Μέτιος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη.

 

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button