Τοπικά νέα

Δήλωση Π. Δαβιτίδη: “Το ΠΑΣΟΚ θα έχει υποψήφιο περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”

Ο κύβος ερρίφθη. 21 Μαϊου εθνικές εκλογές.

Στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη της Πέμπτης (30/3) μίλησε ο Πάνος Δαβιτίδης, μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ

-Μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων με Τσίπρα,  Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη ΔΕΘ είχε μιλήσει για κυβερνήσεις από τερατογέννεση.

“Αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε και θα ήταν για το καλό της χώρας, θα ήταν μια προγραμματική κυβέρνηση για το μέλλον και για το που θέλουμε να πάμε από αύριο τη χώρα μας. Δεν μένουμε ούτε σε κυβερνήσεις ηττημένων, ούτε σε κυβερνήσεις νικητών. Ο Μητσοτάκης από τερατογεννέσεις γνωρίζει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος. Μιλάμε για κυβερνήσεις με προγραμματική σύγκλιση.

Η επόμενη εκλογική διαδικασία δεν φαίνεται να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εμείς θέλουμε κυβέρνηση προγράμματος, η οποία θα βάλει στις ράγες ανάπτυξης τη χώρα.

Η χώρα έχει μείνει έξω εδώ και πολύ καιρό από τις προοπτικές ανάπτυξης. Πρέπει να έρθουμε σε μια περίοδο κανονικότητας. Το ΠΑΣΟΚ θα προτάξει το πρόγραμμά του.”

-Μόνο όμως αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι διψήφιο

“Στην περίπτωση που δεν πάρουμε διψήφιο ποσοστό, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση. Αν πάρει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ποσοστό, θα βάλουμε τους πολιτικούς όρους για μια κυβέρνηση με προγραμματική σύγκλιση”

-Είναι δυνατό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του πρωτου κόμματος σε ψήφους, να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του;

“Το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόγραμμα και όχι το αφήγημα όπως προσπαθούν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Κάνουν ένα μεγάλο λάθος.

Μια Νέα Δημοκρατία μ’ ένα ποσοστό ως 30% θεωρούμε ότι ο Μητσοτάκης έχει αποτύχει και δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο. Πρωθυπουργός γίνεται όταν το πρώτο κόμμα κερδίζει τις εκλογές και έχει αυτοδυναμία . Οταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, πάμε στη διερευνητική εντολή. Πρέπει να δούμε ποιος θα υλοποιήσει αυτά που πιστεύουμε.”

-Το σχόλιο σας για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης

“Είναι το καλύτερο και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο ψηφοδέλτιο στο ΠΑΣΟΚ, καλύτερο σε σχέση και με τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.  Εχει και τη νέα γενιά που οραματίζεται και έχει και την εμπειρία. Ένα ολοκληρωμένο πολιτικό ψηφοδέλτιο.”

-Η Νομαρχιακή και τα μέλη  κεντρικής επιτροπής είναι ηθικό και θεσμικό να παίρνουν θέση και να κάνουν αγώνα υπέρ κάποιου υποψήφιου;

“Ως μέλος της κεντρικής επιτροπής, οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους βουλευτές θα ζητήσει τη βοήθειά μου θα είμαι παρών. Θα βοηθήσω τη Νομαρχιακή Επιτροπή.”

-Στις Περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία το ΠΑΣΟΚ ποιον υποψήφιο θα στηριξει;

“Δε θα στηρίξουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει υποψήφιο περιφερειάρχη. Κάντε λίγο υπομονή”

-Τον κ. Μέτιο θα στηρίξετε;

“Όχι φυσικά. Τον κ. Μέτιο που άφησε από τα 95 εκατ. ευρώ του τομεακού προγράμματος για την αγροτική ανάπτυξη απορροφήσιμο μόνο τα 5 εκατ. , που είναι στο 77% απορροφητικότητα όταν στη Μακεδονία είναι στο 110%;

-Νομίζω ο κ. Πετρίδης που είχε εκφράσει ενδιαφέρον έχει αποσυρθεί.

“Αυτό δεν το γνωρίζω”

-Θα στηρίξετε την υποψηφιότητα του Σάββα Μελισσόπουλου μ’ έναν ανεξάρτητο συνδυασμό στις δημοτικές κλογές;

“Δεν τίθεται σε συζήτηση. Όταν γίνονται συμπράξεις, οι οποίες έχουν λογική το ν’ αλλάξουν τα πεπραγμένα, τα οποία επί 30 χρόνια έχουν φτάσει το Δήμο μας να είναι ο χειρότερος Δήμος αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, εννοείται θα στηρίξω  και πόσο μάλλον το Σαββα Μελισσόπουλο.”

Ακούστε τον στο αρχείο εκπομπών του STAR 88,8 fm  (30/3),  από το χρόνο 1.47.00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button