ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, ορμώμενος από δημοσιεύματα του τύπου, σχετικά με το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς της πόλης μας έχει να επισημάνει τα παρακάτω.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, ορμώμενος από δημοσιεύματα του τύπου, σχετικά με το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς της πόλης μας έχει να επισημάνει τα παρακάτω.


Κατ’ αρχάς θεωρούμε θετική την ανακίνηση του θέματος και πιστεύουμε ότι, ήταν ίσως η καταλληλότερη στιγμή προκειμένου να προκαλέσει προβληματισμό στους συναδέλφους εμπόρους και ως εκ τούτου να βοηθήσει στην πραγμάτωση του στόχου του Συλλόγου μας.


Όπως είναι ήδη γνωστό, έχουμε συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, στην αίθουσα του ΕΒΕ, με κύριο θέμα την λήψη απόφασης για το ωράριο λειτουργίας της αφοράς κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.


Τα ωράρια που εκδίδουν οι κατά τόπους Εμπορικού Σύλλογοι υπενθυμίζουμε ότι, είναι προτεινόμενα και ήθισθαι τελικά, να αποτελέσουν την βασική γραμμή πλεύσης της αγοράς, σε όλες τις πόλεις.


Θεωρούμε Σώμα μας όλους τους συναδέλφους, όχι μόνον αυτούς των κεντρικών οδών, όχι μόνον κάποιους συγκεκριμένων αντικειμένων.


Δημοκρατικά λειτουργώντας απευθυνόμαστε προς όλους τους εμπόρους καταστηματάρχες, ανεξαρτήτως αντικειμένου και τοποθεσίας της επιχείρησής τους, να συμμετάσχουν στην έκδοση απόφασης η οποία τελικά θα χαρακτηρίζει την πόλη μας.


Το φαινόμενο της χαοτικής- πειραματικής κατάστασης, «πότε ανοικτά, πότε κλειστά», όχι μόνον δεν ωφελεί αλλά προκαλεί σύγχυση και ζημία σε όλους μας.


Φημολογείται τα τελευταία χρόνια η δημιουργία νέου Σωματείου, το οποίο, προορίζεται να αναλάβει ρόλο ρυθμιστεί του ωραρίου λειτουργίας όλης της αγοράς. Εκλαμβάνουμε το γεγονός της δημιουργίας του, ως άσκηση συνταγματικού δικαιώματος των μελλοντικών μελών του.


Επισημαίνουμε την ύπαρξη Σωματείου με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (του παλαιότερου ίσως στο νομό- έτος ίδρυσης 1945, βάσει καταστατικού).


Εκφράζοντας την διαφορετική άποψη μέσα στο σύνολο και όχι ξεχωριστά πραγματώνουμε το νόημα της δημοκρατίας, άλλως παίρνει την θέση της η αναρχία.


Εφαρμόζουμε την απόφαση των πολλών όμως σεβόμαστε και την άποψη των διαφωνούντων.


Συμβαίνει να είμαστε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης και δικαίωμα συντεχνιακής συμμετοχής έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και φυσικά μπορούν να αποφασίζουν για το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας της αγοράς.


Είναι δε ελεύθερα τα μέλη μας να συμμετέχουν και στο όποιο άλλο, σωματείο επιθυμούν.


Με βάση τα παραπάνω, καλούμε άπαντες τους εμπόρους καταστηματάρχες να συμμετέχουν στην απόφαση.


Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τους συναδέλφους μας καθώς και τους καταναλωτές συμπολίτες μας.


Τέλος, παραθέτουμε προς ενημέρωση όλων, τις προτάσεις προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 20.00 και παρακαλούμε, οι συνάδελφοι να έχουν μαζί τους την σφραγίδα της επιχείρησής τους.


 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ


Πρωινές ώρες για όλη την εβδομάδα ως έχει


1. Πέμπτη απόγευμα ανοιχτά


2. Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ανοιχτά


3. Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ανοιχτά μόνον για τον μήνα Ιούλιο


4. Άλλη πρόταση


Ελάτε να αποφασίσουμε για τον τρόπο που θέλουμε να εργαζόμαστε.


Η ψηφοφορία θα εξακολουθήσει για τρεις ακόμη ημέρες (Πέμπτη- Παρασκευή 12.00-14.00 και 19.00-21.00, Σάββατο 12.00-14.00)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button