Το τρίτο μάτι

Μπορεί να διανύουμε την εκπνοή της κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη έχει από σήμερα σημάνει, ωστόσο η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης , κ. Θανάση Νάκου μόνο προεκλογικό χαρακτήρα δεν είχε. Έτσι δήλωσε. Τώρα αν έγινε πιστευτός ή όχι είναι άλλο θέμα.

*Μπορεί να διανύουμε την εκπνοή της  κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη έχει από σήμερα σημάνει, ωστόσο η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης , κ. Θανάση Νάκου μόνο προεκλογικό χαρακτήρα δεν είχε. Έτσι δήλωσε. Τώρα αν έγινε πιστευτός ή όχι είναι άλλο θέμα.


Πάντως ο κ. Νάκος επισκέφτηκε τη Νομαρχία, το Δήμο Ξάνθης, και τους μειονοτικούς Δήμους Σελέρου και Μύκης, για να δει από κοντά την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου του, την πορεία των έργων του ΘΗΣΕΑ, να καλέσει του αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν ετοιμότητα για το  ΘΗΣΕΑΣ 2, το άνοιγμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να τους ενημερώσει για τα νεότερα που υπάρχουν για Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και τις άλλες κοινωνικές Δομές , όπως και για τα ΚΕΠ , τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι δύναται για να στηρίξει τους δήμους θεσμικά και κυρίως οικονομικά.


Ενώ αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  


Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία των εκτελούμενων έργων στην περιοχή και από την ενημέρωση που είχε από το νομάρχη Ξάνθης και τους Δημάρχους που επισκέφτηκε.


Αξίζει να σημειωθεί πως σύσσωμη οι αιρετοί άρχοντες που ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ. έδωσαν το παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του υφυπουργού Εσωτερικών στο νομό. Βρισκόταν στο πλευρό του σε όλες τις επισκέψεις που είχε σύμφωνα με το πρόγραμμά του, δίπλα του είχε και το Γενικό Γραμματέα της ΑΜ.-Θ, κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον πρόεδρο της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνο Τάτση.


 


 


*Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του χώρου του Δημαρχείου της Μύκης  για την πραγματοποίηση της σύσκεψης του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού του νομού.


Όπως επίσης και να επισκεφτεί από περιφερειακούς δήμους, μόνο τους δυο συγκεκριμένους μειονοτικούς Δήμους, Μύκης και Σελέρου.


Αλλά και η απόφασή του να επιλέξει να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Δήμο Μύκης.


Μήπως τελικά η επίσκεψή του δεν ήταν πολιτική, με την ιδιότητα του υφυπουργού που θα συνεχίσει να κατέχει και μετά τις Ευροεκλογές και την 7η Ιούνη, αλλά κυρίως προεκλογική ……;  


Και ένα δεύτερο ερώτημα, αν δεν είχε βγει πριν από δυο μέρες περίπου η ανακοίνωση της λεγόμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας, πουν την καλούσε να ρίξει λευκή ψήφο στην ευρωκάλπη, το πρόγραμμα και η επιλογή του χώρου τόσο της σύσκεψης, όσο και της συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους θα ήταν ακριβώς τα ίδια;


Μάλλον όχι. Ελπίζω να εισέπραξε ο υπουργός το μήνυμα από  τη στάση που κράτησαν οι πλειοψηφία των συναδέλφων των τοπικών ΜΜΕ.


Αν πάλι ήθελε να συνομιλήσει με συμπολίτες μας από το χώρο της μειονότητας, υπήρχε και ο Δήμος Σελέρου, αλλά και ο Δήμος Τοπείρου.


Μόνο που ο τελευταίος έχει δήμαρχο που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και βουλευτή που εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button