Γιατί τη Κυριακή Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ

Τη Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου. Πρέπει να ανταποκριθούμε. Mε ευχές και αποχές δεν γίνονται ανατροπές. Και ούτε αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Απεναντίας η συμμετοχή σε κάθε εκλογική διαδικασία μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε την επιλογή μας ενεργητικά.

Τη Κυριακή καλούμαστε να  ψηφίσουμε για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.


Πρέπει να ανταποκριθούμε.


Mε ευχές και αποχές δεν γίνονται ανατροπές.


Και ούτε αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.


Απεναντίας η συμμετοχή σε κάθε εκλογική διαδικασία μας  δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε την επιλογή μας ενεργητικά.


Γιατί η συμμετοχή μας στη ψηφοφορία δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και πολιτικό καθήκον.


Οι ευρωεκλογές γίνονται μεταξύ των εθνικών κομμάτων με το σύστημα της απλής αναλογικής.Ειναι μια ευκαιρία πολιτικής έκφρασης, σύμφωνα με την ιδεολογία του καθενός και το αποτέλεσμά τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποια από τις κεντρικές ομάδες κομμάτων (Λαϊκό και Σοσσιαλιστικό)  θα επικρατήσει.


Η συμβολή της Ευρωβουλής στις αποφάσεις της Ενωσης είναι σημαντική. Θα πρέπει όμως να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις αποφάσεις των άλλων ευρωπαϊκών εξουσιών.


Γι’αυτό και έχει σημασία ο συσχετισμός δυνάμεων που θα προκύψει στο Ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα στις Προοδευτικές Δυνάμεις, που παλεύουν για τη διαμόρφωση μιας Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης και τις Συντηρητικές-Νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε κρίση και αδιέξοδα.. Η υλοποίηση όμως αυτής της κατεύθυνσης εξαρτάται από την απάντηση που θα δώσουν οι πολίτες στα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν κάθε κράτος μέλος της Ενωσης.Στην Ελλάδα οι πολίτες είναι φυσικό να διαλέξουν κυρίαρχα μεταξύ των δύο μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων, δηλαδή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί βλέπουν με επιφύλαξη εκείνους που δεν έχουν στόχο την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας,  αλλά τη  γκρίνια και την ανέξοδη παρενόχληση.


Η Ν.Δ. και ο κ.Καραμανλής, στα πέντε περίπου χρόνια που κυβερνούν τη χώρα μας, έχουν χάσει την “εξωθεν” και “έσωθεν” καλή μαρτυρία. Διέλυσαν το κράτος, ρήμαξαν την οικονομία ( τέθηκε σε διπλή επιτήρηση από την ΕΕ), αφαίμαξαν τη τσέπη του κοσμάκη (ετοιμάζονται να βάλουν νέους φόρους μετά τις ευρωεκλογές), διόγκωσαν τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, εξευτέλισαν τους θεσμούς (Βουλή, Δικαιοσύνη, ΑΣΕΠ, άλλες Ανεξάρτητες Αρχές κ.λ.π.),  καταπάτησαν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, διέσυραν την Ελλάδα στο εξωτερικό, ιδίως στην Ευρώπη, εξαντλώντας κάθε απόθεσμα αξιοπιστίας και κύρους της χώρας και κατασπατάλησαν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο που δημιούργησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Στη Ξάνθη αισθανόμαστε έντονα την οπισθοδρόμηηση, από τις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης, που προσπαθεί να μας παρουσιάσει το “τίποτα” ως επιτυχία.


Ποιος ξεχνά το κλείσιμο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, των συνεταιριστικών εργοστασίων, εξ αιτίας του οποίου μειώθηκε η εργασιακή δύναμη, αυξήθηκε η ανεργία, συρρικνώθηκε σημαντικά το εισόδημα των αγροτών μας και άλλων επαγγελματιών του νομού μας ;


Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι σήμερα οι συμπολίτες μεταναστεύουν σε άλλα μέρη για να βρουν δουλειά, θυμίζοντας εποχές της δεκαετίας του ’50 και του ’60, όπου όλοι μας δώσαμε μάχες για να ξεπεράσουμε…


Κοντολογίς η Κυβέρνηση της Ν.Δ.. και ο κ.Καραμανλής εκτός του ότι τα έκαναν, μέσα και έξω, μπάχαλο, μας ζητούν εκ νέου “λευκή” επιταγή για να συνεχίσουν τι;


Την οπισθοδρόμηση;


Την αποβιομηχάνιση;


Την απαξίωση;


Τη κοινωνική εξαθλίωση;


Απεναντίας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με το σταθερό ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, δημιούργησαν  ένα ισχυρό  ευρωπαϊκό κεφάλαιο και πέτυχαν με συνεχή προσπάθεια, συνέπεια και σκληρούς αγώνες, τις πιο μεγάλες κατακτήσεις, που γνώρισε η χώρα μας στη μεταπολιτευτική περίοδο.


Το ΠΑΣΟΚ, σήμερα,  με τον Γ.Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,  είναι αυτό που εκφράζει το νέο συγκροτημένο και εναλλακτικό σχέδιο για την παραγωγική πορεία της χώρας, τη διοικητική ανασυγκρότηση, τη πολιτική της αναγέννηση και τη κοινωνική, πολιτιστική, αξιακή και αισθητική της αναμόρφωση. Συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που μπορεί να ξαναδώσει αυτοπεποίθηση και ικανότητα στην Ελλάδα.


Να ξανακάνει ισχυρή την Ελλάδα, ισχυρή τη Θράκη, χωρίς να χρειάζεται να επαναδιαπραγματεύεται τα αυτονόητα.


Να δώσει τις μάχες και να τις κερδίσει για την ενίσχυση της  φωνής και της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη, για τη δημοκρατική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα μας και για μια ισχυρή Σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button