“Επίσκεψη του Νομάρχη Ξάνθης στα έργα εμπλουτισμού Πολυσίτου – Νερά για τους αγρότες”

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης επισκέφθηκε την περιοχή του Πολυσίτου για να δει επιτόπου την κατασκευή του έργου: “Αποκατάσταση έργων εμπλουτισμού περιοχής Πολυσίτου”. Με το έργο, που ήδη λειτουργεί μεταφέρεται ποσότητα νερού από τον Κόσυνθο, δια μέσου των διανοιχθέντων καναλιών από τα έργα του αναδασμού Πολυσίτου σε απόσταση 6.500 μέτρων, όπου εμπλουτίζεται ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας σε μεγάλο τμήμα των αγροκτημάτων Πολυσίτου – Συδινής – Σελίνου.

   Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης επισκέφθηκε την περιοχή του Πολυσίτου για να δει επιτόπου την κατασκευή του έργου: “Αποκατάσταση έργων εμπλουτισμού περιοχής Πολυσίτου”.


   Με το έργο,  που ήδη λειτουργεί μεταφέρεται ποσότητα  νερού από τον Κόσυνθο, δια μέσου των διανοιχθέντων καναλιών από τα έργα του αναδασμού Πολυσίτου σε απόσταση 6.500 μέτρων, όπου εμπλουτίζεται ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας σε μεγάλο τμήμα των αγροκτημάτων Πολυσίτου – Συδινής – Σελίνου.


   Πρόκειται για έργο, με το οποίο ενισχύθηκε και προστατεύθηκε ένα μικρό φράγμα στην κοίτη του ποταμού Κόσυνθου και ανακατασκευάστηκε η θύρα ρύθμισης του νερού προς αγωγό. Παράλληλα κατασκευάστηκε αγωγός μήκους περίπου 65 μέτρων και φρεάτια.


Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:


    “Με την λειτουργία αυτού του έργου, με χρήση των καναλιών του έργου του πρόσφατου αναδασμού Πολυσίτου, περίπου 6.000 στρέμματα γης και αντιστοίχως η αγροτική παραγωγή ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό. Είναι χαρά όταν βλέπεις τους αγρότες ενθουσιασμένους από τα αποτελέσματα των έργων. Είναι ένα ακόμη έργο μας για τον εμπλουτισμό και την βελτίωση της θέσης των αγροτών.”


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button