” Η αντίστροφη μέτρηση για τα καλοκαιρινά μπάνια….”

Πολύ καλό μας μήνα…..το καλοκαίρι έκανε και τυπικά την εμφάνισή του…. Η αντίστροφη μέτρηση για τα μπάνια του λαού σήμανε και θα γίνει ακόμη πιο αισθητή όταν φτάσει στο τέλος της και η αντίστροφη μέτρηση για να πάψουν οι πολιτικές κορώνες ενόψει των Ευρωεκλογών-γιατί από φθινόπωρο θα ακούσουμε…. και άριες -….

Πολύ καλό μας μήνα…..το καλοκαίρι έκανε και τυπικά την εμφάνισή του….


Η αντίστροφη μέτρηση για τα μπάνια του λαού σήμανε και θα γίνει ακόμη πιο αισθητή όταν φτάσει στο τέλος της και η αντίστροφη μέτρηση για να πάψουν οι πολιτικές κορώνες ενόψει των Ευρωεκλογών-γιατί από φθινόπωρο θα ακούσουμε….  και άριες -….


Οι τυχεροί που διαθέτουν παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες έχουν ξεκινήσει τη φασίνα και τα παντζούρια πλέον των σπιτιών είναι ορθάνοιχτα κάνοντας αισθητή την παρουσία των ενοίκων τους, λειτουργώντας αποτρεπτικά προς τους επίδοξους διαρρήκτες…..


Δεύτερη ημέρα του Ιούνη και προσπαθώ να συνέλθω από ένα ζόρικο πράγματι τελευταίο προεκλογικό Παρασκευοσαββατοκύριακο…..


Καταλαβαίνεται βέβαια τι σημαίνει αυτό για εμάς τους ….υπηρέτες… της ενημέρωσης σας…..;


Τρέξιμο, πολύ τρέξιμο και φυσικά πολύ μεγάλη υπομονή και αντοχή και πάνω από όλα γερό στομάχι….


Το τι ακούει κανείς κατά τη διάρκεια κάθε προεκλογικής περιόδου από τους πολιτικούς δεν περιγράφεται …..


Κάποιοι αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια και άλλοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια…..


 Για να μην αναφερθώ και στις διάφορες εκδηλώσεις εγκαινίων για το θεαθήναι, καθώς λίγο μετά όταν σβήνουν τα φώτα των προβολέων και κλείνουν οι κάμερες η σκληρή πραγματικότητα επανέρχεται ακάθεκτη…..


Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέφτηκε τη σχολική τάξη του μέλλοντος με το διαδραστικό πίνακα, τους υπολογιστές και τον κυβερνοχώρο του διαδικτύου, στην αίθουσα όπου τα βιβλία και τα μολύβια παραμένουν στη σάκα, αφού αυτά υποτίθεται ότι αντικαθίστανται από το προσωπικό lap-top του μαθητή και εγώ γέλασα πικρά…..


Εδώ δεν καταφέραμε να πετύχουμε τις υποδομές -που σε άλλες χώρες θεωρούνται εκ των ουκ άνευ-στις σχολικές τάξεις του παρόντος, τώρα τρέχουμε για αυτές του μέλλοντος…..


Αλήθεια ποιους κοροϊδεύουν….;


Πάντως όχι τους γονείς και τους μαθητές και γιατί όχι και τους εκπαιδευτικούς που βιώνουν καθημερινά τις αδυναμίες του σχολικού μας συστήματος και του προγράμματος σπουδών όλων των βαθμίδων της Ελληνικής Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης  της χώρας μας……


Με το σταγονόμετρο δίνονται οι Η/Υ στα Γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ στα Δημοτικά Σχολεία το μάθημα της πληροφορικής παραμένει μόνο στα χαρτιά του εκπαιδευτικού προγράμματος …..


Κάποιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές υπάρχουν στο χώρο του σχολείου, αλλά απουσιάζουν οι καθηγητές …..


 Και να ήταν μόνο το θέμα της εκπαίδευσης σε κάθε προεκλογική κορώνα που βγάζουν οι πολιτικοί μας είτε ενόψει ευρωεκλογών, είτε εθνικών εκλογών…..


Και στο χώρο της Υγείας ακόμη αναμένονται οι προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας και δη της περιφέρειας…..


Έπρεπε να χτυπήσει τη χώρα μας ο ιός της γρίπης των χοίρων ή επί του ορθότερου η Νέα Γρίπη για να  βγει ο Αβραμόπουλος και να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις μερικών δεκάδων ιατρών για τη στελέχωση των ειδικών αιθουσών νοσηλείας….


Δε χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε στην ημερομηνία ανοίγματος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…..


Εντάξει δε γράφω άλλες κακιούλες …..το δηλαδή επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο θα πρέπει να σταματήσουν τα πάντα …..;


Όχι δα….. Άλλωστε σταματάνε εκείνα που δε μας συμφέρον ή δε φέρνουν ψήφους στο κομματικό σάκο…..


 Αλλά βρε παιδάκι μου από την άλλη πότε θα το καταλάβουν οι πολιτικοί μας όλων των κομματικών αποχρώσεων ότι καλό είναι να μη μας θυμούνται μόνο σε περίοδο προεκλογική…..


Τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχουμε προβλήματα προς επίλυση …..Δε μας νοιάζονται, δεν θέλουν να μας ενημερώσουν για το έργο τους ή να ζητήσουν τη γνώμη μας…..;


Να κάτι τέτοια κάνουν και ζουν τώρα με το φόβο ότι οι ψηφοφόροι θα προτιμήσουν τις παραλίες και όχι τις κάλπες…..


Βγαίνουν τώρα και προσπαθούν να μας πείσουν να μην απέχουμε από το δημοκρατικό μας δικαίωμα, αλλά να το ασκήσουμε γιατί μας έχουν ανάγκη και ο λόγος μας μετρά για αυτό και δε θα πρέπει να πάει χαμένη ούτε μια ψήφος…..


Το λένε οι κυβερνώντες, το λένε και οι της αντιπολίτευσης……


Για να δούμε τι θα πουν με την πράξη τους οι ίδιοι οι πολίτες…..


Το λοιπόν μας θυμούνται μόνο σε περίοδο προεκλογική με αποτέλεσμα το προτελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την 7η Ιούνη, αλλά και όλο το προηγούμενο δεκαήμερο να έχουμε συνωστισμό επισκέψεων…..


Και άντε τώρα εσύ να τους καλοϋποδεχτείς, ως …υπηρέτης…. της ενημέρωσης….εννοώ φυσικά……


Αλλά είπαμε υπομονή και γερά νεύρα και στομάχι, άλλωστε μπήκαμε στην τελική ευθεία…..


 Η αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη έχει ξεκινήσει και  η πόλωση και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις εν μέσω νέων σκανδάλων δυναμιτίζουν την όλη προεκλογική ατμόσφαιρα….


Και φυσικά μέχρι και το παρά πέντε πριν από το στήσιμο της κάλπης οι αφίξεις πολιτικών προσώπων και στην περιοχή μας δε θα σταματήσουν…..


Μάλιστα αναμένονται αφίξεις υψηλόβαθμων στελεχών των μεγάλων κομμάτων….


Αλλά είπαμε μαζί με την αντίστροφη μέτρηση για την ευρωκάλπη ξεκινά και η αντιστροφή μέτρηση για τα μπάνια του λαού…..


Υπομονή, το καλοκαίρι έφτασε και ας ελπίσουμε να μη μας το χαλάσει κανείς….Σχετικά Άρθρα

Back to top button