Σωστά κύριε Δήμαρχε: “Δεν είναι ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ από την Ξάνθη το Δροσερό” Είναι ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

Στάθηκε αρκετή μια κουβέντα από το στόμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου (κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη) περί “γκέτο” Δροσερού, για να προκαλέσει έναν …ερμηνευτικό χείμαρρο δηλώσεων από την πλευρά του Δημάρχου: τι εστί “γκέτο” και υπό ποίαν έννοιαν το Δροσερό μπορεί να εκληφθεί ως “γκέτο” και ποία η ευθύνη της Αθηνοκεντρικής Διοίκησης για την ύπαρξη και διαιώνισή του ως “γκέτο” και ποιο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον του Δήμου για το εν λόγο “γκέτο”…

Στάθηκε αρκετή μια κουβέντα από το στόμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου (κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη) περί “γκέτο” Δροσερού, για να προκαλέσει έναν …ερμηνευτικό χείμαρρο δηλώσεων από την πλευρά του Δημάρχου: τι εστί “γκέτο” και υπό ποίαν έννοιαν το Δροσερό μπορεί να εκληφθεί ως “γκέτο” και ποία η ευθύνη της Αθηνοκεντρικής Διοίκησης για την ύπαρξη και διαιώνισή του ως “γκέτο” και ποιο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον του Δήμου για το εν λόγο “γκέτο”…


Ας μας συγχωρήσει τη χρήση του όρου “γκέτο” στη θέση της λέξης “πρόβλημα” που προτιμά ο ίδιος… Και αφού του υπενθυμίσουμε ότι το “πρόβλημα” του Δροσερού με τις άλυτες παραμέτρους του το έχουμε φέρει πολλάκις ως προ ημερησίας θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (τελευταία ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο οικισμός μετατράπηκε σε βούρκο με μια νεροποντή), θα σταθούμε σε κάποιες από τις απολογητικές κουβέντες ιδίου του Δημάρχου κατά την τοποθέτηση που έκανε στους δημοσιογράφους:



· Είπε: “…κατ’αρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα του Δροσερού είναι διαχρονικό. Δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε χθες”.


· Λέμε: πράγματι, είναι “πρόβλημα” και είναι τόσο διαχρονικό όσο διαχρονική είναι η διοίκηση της δικής του παράταξης στο Δήμο της Ξάνθης. Ούτε και αυτή ήρθε χθες… Αντάμα πάνε με τη διαιώνιση του “προβλήματος”…



· Είπε: “…είναι σήμερα ο μοναδικός οικισμός Ρομά στον οποίο θα βρει κανείς δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων αλλά και δίκτυα ακαθάρτων, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού”.


· Λέμε: μήπως μπερδεύει ο Δήμαρχος τους καταυλισμούς των νομάδων Ρομά με τους οικισμούς μονίμων κατοίκων ανά την Ελλάδα;



· Είπε: “…πέραν όλων αυτών είναι γνωστό πως έχουμε υλοποιήσει ένα πλήθος προγραμμάτων κατάρτισης των κατοίκων ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στη μείωση της ανεργίας των κατοίκων του Δροσερού ιδιαίτερα των νέων”.



· Λέμε: Επειδή είναι …άγνωστο σε ποιους “είναι γνωστό” το “πλήθος προγραμμάτων” για τη “μείωση της ανεργίας” στο Δροσερό, καλούμε το Δήμαρχο να αδράξει την ευκαιρία για ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ έστω και με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση στις απορίες που εκφράσαμε τον Οκτώβριο του 2007 και προέκυπταν ευλόγως από την “συγκεχυμένη” απαρίθμηση τέτοιων δράσεων στο τευχίδιο του Απολογισμού του για το 2006.


Επαναλαμβάνουμε, το λοιπόν, τις ερωτήσεις απευθείας προς το Δήμαρχο: “443 χιλιάδες Ευρώ κόστισαν συνολικά οι διάφορες δράσεις του προγράμματος με το μακροσκελή τίτλο “Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του αποκλεισμού στον οικισμό Δροσερού Δήμου Ξάνθης” – Μέτρο 5.5 ΠΕΠ ΑΜΘ). Έγιναν, κατά τη συγκεχυμένη έκθεση πεπραγμένων του προγράμματος που παρουσιάσατε, συνεδρίες κατοίκων του Δροσερού με κοινωνιολόγους και ψυχολόγους για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τη διάγνωση των δεξιοτήτων τους. Κόστος διάγνωσης: 101 χιλ. Ευρώ. Αποτέλεσμα διάγνωσης: άγνωστο. Επίσης έγιναν και επιδοτούμενα σεμινάρια έξι θεματικών αντικειμένων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Κόστος κατάρτισης: 320 χιλ. ευρώ. Αποτέλεσμα κατάρτισης: άγνωστο. Το ίδιο καλοκαίρι πάντως, και σύμφωνα με τα Πεπραγμένα σας κύριε Δήμαρχε, οι 90 καταρτιζόμενοι πληρώθηκαν τα 1250 Ε έκαστος, που τους υποσχόταν τα σεμινάρια. Τέλος, μέσα στην ίδια χρονιά, “ξεκίνησαν διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου ΄Δράση Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών’ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στο Δροσερό” ύψους 22 χιλ., αλλά και αποπληρώθηκε με 50 χιλ. Ε ο ανάδοχος μιας παραπλήσιας δράσης 20 κατοίκων στον οικισμό. Όλα αυτά, δίχως να αναφέρετε πότε πήρε έγκριση το πρόγραμμα και γιατί υλοποιήθηκε ή αποπληρώθηκε εντός της χρονιάς των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσο για την αναφορά στα πραγματικά αποτελέσματα όλων των παραπάνω, ούτε λόγος! Αναμένουμε να μας πείτε, πόσοι καταρτίσθηκαν, σε ποια αντικείμενα, πόσοι και πού βρήκαν εργασία στη συνέχεια. Έπιασαν τόπο τα 443 χιλιάρικα ευρώ;;;”


· Είπε: “…θέλουμε έτσι να ρίξουμε τα τείχη του αποκλεισμού που υπήρχαν μέχρι πριν από κάποια χρόνια”.


· Λέμε: η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια: ή τα τείχη “υπήρχαν μέχρι πριν από κάποια χρόνια” εκεί και άρα δεν υπάρχουν πια, τουτέστιν έχουν ήδη πέσει οπότε δεν υφίσταται “αποκλεισμός” ή εξακολουθούν να υπάρχουν αυτά τα “τείχη” και γι’αυτό ο Δήμαρχος εξακολουθεί να …θέλει μέχρι και σήμερα να τα ρίξει. Παρεμπιπτόντως, “αποκλεισμός” εστί “γκέτο” και τούμπαλιν… Ας μην είναι οι λέξεις που ξενίζουν αλλά οι αλήθειες που περιγράφουν…


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button