Ήττα στην Κρήτη

 

Δεν τα κατάφερε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα του Σαββάτου στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στο 37ο λεπτό.

 

Δεν τα κατάφερε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα του Σαββάτου στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στο 37ο λεπτό.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο (είχε και δοκάρι με τον Εντιμάρ στο 68′) μετά από 10 διαδοχικές αγωνιστικές στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα.

Περιγραφή αγώνα

Η SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το απόγευμα στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής πήγε στην Κρήτη με σκοπό να συνεχίσει το σερί των τελευταίων 10 αγωνιστικών χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με μία μόνο αλλαγή στο βασικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και μετά τα πρώτα λεπτά οι ποδοσφαιριστές του ανάλεβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο “Θ. Βαρδινογιάννης” κόντρα στον ΟΦΗ. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μαρσελίνιο στο ξεκίνημα η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε κάποιες καλές στιγμές στις οποίες απείλησε, όμως όλες οι τελικές της προσπάθειες στο α’ μέρος δεν ήταν αρκετές για να της δώσουν το προβάδισμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι που δεν έδειξαν κάτι στο δημιουργικό κομμάτι – έχοντας και την ατυχία με τον τραυματισμό του Μάντζιου στο 2ο κιόλας λεπτό – κατάφεραν με τον Καμπάνταη να εκμεταλλευτούν την μοναδική στιγμή αδράνειας της ξανθιώτικης ομάδας και να πετύχουν το 1-0 στο 37′ παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ και πηγαίνοντας με το υπέρ τους αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό με την SKODΑ ΞΑΝΘΗ να ψάχνει την ισοφάριση και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να σκοράρει δεύτερη φορά – κατά κανόνα – στην κόντρα επίθεση. Ο Σουάνης ήταν η πρώτη αλλαγή του Μαρίνου Ουζουνίδη στο 60ό λεπτό ενώ ο Εντιμάρ στο 68′ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία με το εντυπωσιακό σουτ του να καταλήγει στην συμβολή των δοκών του Βεζυρίδη και να φεύγει άουτ. Στην συνέχεια και όσο πλησιάζαμε προς το τέλος (με τον Νταρμπιόν και τον Καζάκη νέα πρόσωπα στην 11άδα) η ξανθιώτικη ομάδα πίεζε τους γηπεδούχους, όμως στις ευκαιρίες που είχε δεν κατάφερε με τον Σουάνη και τον Μαρκόφσκι να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και το αήττητο σερί των 10 διαδοχικών αγωνιστικών στο πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του με το 1-0 από τον ΟΦΗ.

Φάσεις – Γκολ

Στο 8′ το σουτ του Μαρσελίνιο μπλόκαρε ο Βεζυρίδης.
Στο 18′ ο Μαρκόφσκι έστρωσε στον Μαρσελίνιο κι αυτός έκανε το μονοκόμματο σουτ για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας.
Στο 19′ η νέα προσπάθεια του Μαρσελίνιο δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Στο 29′ το σουτ του Φλίσκα ήταν άστοχο.
Στο 35′ ο Κάλαϊτζιτς έκανε το σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Βιβιανί.
Στο 37′ ο Καμπάνταης επωφελήθηκε από το λάθος διώξιμο του Εντιμάρ στην σέντρα του Παπουλή και με σουτ από κοντά πέτυχε το 1-0.
Στο 41′ η σέντρα σουτ του Παπουλή κατέληξε στα χέρια του Βιβιανί.
Στο 58′ ο Μαρσελίνιο έκανε την σέντρα αλλά ο Μαρκόφσκι δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά.
Στο 68′ Μαρσελίνιο και Εντιμάρ συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να πιάνει το εντυπωσιακό σουτ αλλά την μπάλα να βρίσκει την συμβολή των δοκών του Βεζυρίδη και να φεύγει άουτ.
Στο 76′ ο Σουάνης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Βεζυρίδης.
Στο 87′ το σουτ του Καζάκη ήταν άστοχο.
Στο 90′ ο Μαρκόφσκι κοντόλαρε και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητές

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (ΕΠΣ Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Τρύφων Πέτρος (ΕΠΣ Δράμας)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρινες: 2′ Ντάνι, 39′ Παπουλής, 43′ Καμπάνταης, 44′ Βάλλας, 45′ Κάλαϊτζιτς, 50′ Πόι, 83′ Μαρσελίνιο.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Μάντζιος (2′ λ.τ. Καμπάνταης), Βάντο, Κάλαϊτζιτς (77′ Μπόντορ), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Λόπεζ (89′ Σόουζα), Σίσιτς.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντάνι (72′ Νταρμπιόν), Φλίσκας, Μαρσελίνιο, Πόι (60′ Σουάνης), Βλαχοδήμος (77′ Καζάκης), Μαρκόφσκι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button