ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της βουλευτή κυρίας Χριστοφιλοπούλου συνοδευόμενη από τον βουλευτή κ. Σγουρίδη, τον κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και άλλων στελεχών στα εργοστάσια ΣΕΚΑΠ-ΣΕΒΑΘ-ΓΚΡΟΥΠΑΛ και ΕΒΖ.

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της βουλευτή κυρίας Χριστοφιλοπούλου συνοδευόμενη από τον βουλευτή κ. Σγουρίδη, τον κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και άλλων στελεχών στα εργοστάσια ΣΕΚΑΠ-ΣΕΒΑΘ-ΓΚΡΟΥΠΑΛ και ΕΒΖ.


 Η Διοίκηση της ΣΕΒΑΘ με την άφιξη των ανωτέρω στο εργοστάσιο βρήκαν την πόρτα κλειστή, δεν τους επετράπει η είσοδος.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα άλλα εργοστάσια όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα – απολύσεις των εργαζομένων.


Την Κυριακή το βράδυ μίλησε στο ΕΚ Ξάνθης σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Υπήρξε ένας ευρύς διάλογος όπου η κα. Χριστοφιλοπούλου άκουσε με προσοχή όλα τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τα εργοστάσια και τους εργαζόμενους σχετικά με τις παράνομες απολύσεις και την μείωση εργασίας τους.


Το βράδυ το ίδιο κλιμάκιο επισκέφθηκε τους απεργούς εργαζόμενους του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης που πραγματοποίησαν στάση εργασίας με πανό διαμαρτυρώμενοι και αγωνιόντας για το μέλλον τους.


Εξέφρασαν τα παράπονά τους οι εργαζόμενοι και δεσμεύθηκαν και η βουλευτής μαζί με τον κ. Σγουρίδη την ερχόμεη εβδομάδα που θα ανοίξει η Βουλή θα φέρουν το θέμα προς συζήτηση με ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και τους αρμόδιους Υπουργούς.


Χθες στις 12.30 δόθηκε προς τα ΜΜΕ συνέντευξη τύπου όπου. Στις δηλώσεις της η κα. Χριστοφιλοπούλου ήταν καυστική κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση, για τα προγράμματα stage τα οποία δεν εμπεριέχουν την ασφάλισή τους, για τις χαριστικές ρυθμίσεις, τα χρέη ασφαλιστικών ταμείων τα οποία αγγίζουν τα 11 δις ευρώ.


Αναφέρθηκε επίσης για την ανεπάρκεια στο ΙΚΑ και για την ανεπάρκεια των ελέγχων και άλλα. Τόνισε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ έχοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. “Σήμερα δυστυχώς επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας. Το μόνο που ακούμε συνέχισε η κα. Χριστοφιλοπούλου για την ΕΒΖ μόνο εξαγγελίες από το 2006 μέχρι σήμερα για την μετατροπή του εργοστασίου σε βιοαιθανόλη δεν είδαμε απολύτως τίποτα μόνο λόγια. Ολα αυτά είναι παρατράγουδα μιας παραπέουσας κυβέρνησης και υπάρχει ανευθυνότητα για τα εργασιακά θέματα τις επενδύσει και την κοινωνική εργασία. Εμείς θα βρουμε τα χρήματα.”


Στη ΣΕΚΑΠ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Παππά παρουσία των εκπροσώπων και της διοίκησης εργαζομένων και συνδικαλιστών όπου ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παππάς καλοσώρισε τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και τους εργαζόμενους στο γραφείο του και είχαν μια εγκάρδια συνομιλία και ενημέρωση για την πορεία της ΣΕΚΑΠ.


Ο κ. Σγουρίδης στη συνέντευξη τύπου είπε χαρακτηριστικά προς τα ΜΜΕ ότι και στη Ξάνθη υπάρχουν “GOLDEN BOYS” αλλά δεν τόλμησε να πει ονόματα σε ερώτησή μας. “Το ΠΑΣΟΚ διδαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος διδάχθηκε. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το οποίο πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και δεν πρέπει να λείψει κανείς ενοώντας βέβαια όλους αυτούς που ενδεχομένως αδιαφορούν και δεν θα θελήσουν να ψηφίσουν. Εμείς τους λέμε να πάνε όλοι γιατί στις Βρυξέλες που είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχει μεγάλη σημασία η φωνή των εκπροσωπων της Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο όπου εκεί παίρνονται οι μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επηρεάζουν την τύχη κάθε χώρας”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button