Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στηρίζει την έκθεση “Θράκη”

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή την 18η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη 2009”, που θα λειτουργεί από 21 έως 24 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής σε δηλώσεις του εξέφρασε τη αμέριστη συμπαράστασή του στην έκθεση υπογραμμίζοντας τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον ίδιο προσωπικά ώστε να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης και να καταστεί μία ουσιαστική εμπορική έκθεση.

Ο Γενικός  Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή την 18η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη 2009”, που θα λειτουργεί από 21 έως 24 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής σε δηλώσεις του εξέφρασε τη αμέριστη συμπαράστασή του στην έκθεση υπογραμμίζοντας τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον ίδιο προσωπικά ώστε να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης και να καταστεί μία ουσιαστική εμπορική έκθεση.


Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε τα εξής: 


“Ανοίγει τις πύλες της στην Κομοτηνή η 18η  Πανελλήνια Εμπορική έκθεση “Θράκη”. Από μόνο του αυτό, καθαυτό το γεγονός είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό και για τη Θράκη, αλλά και για την Ελλάδα, διότι στην περιοχή αυτή δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης της οικονομικής δράσης επιχειρηματιών από όλο τον ελλαδικό χώρο  αλλά και από το εξωτερικό.


Εγώ αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το πάρα πολύ ενθαρρυντικό και σημαντικό, γεγονός, πως ενώ βρισκόμαστε στο μέσον μιας παγκόσμιας  οικονομικής κρίσης φαίνεται να υπάρχει στην Ελλάδα ένας δυναμισμός,  που εκδηλώνεται με τη βούληση των επιχειρηματιών να προβάλλουν τα προϊόντα τους .Φέτος ο αριθμός των εκθετών  είναι λίγο μικρότερος από τον περυσινό, αλλά είναι πολύ σημαντικές οι παρουσίες.  Για πρώτη φορά  εκθέτες είναι και οργανισμοί του Δημοσίου, όπως είναι ο ΟΤΕ , η Εγνατία Οδός και άλλες Επιχειρήσεις. Θέλω να  επισημάνω σε όλους τους πολίτες και σε όλους τους επιχειρηματίες ότι, είναι πάρα πολύ σημαντικό  οι τοπικοί επιχειρηματίες να εκθέτουν τα προϊόντα τους, γιατί με τον τρόπο αυτό προσελκύουν και τους επιχειρηματίες  από την υπόλοιπη Ελλάδα.  Και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό οι κάτοικοι της περιοχής μας να επισκεφθούν  την έκθεση, διότι αυτό δημιουργεί αυτόματα ένα είδος κινήτρου για τις επιχειρήσεις, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού  να έρθουν και να εκθέτουν στη  “Θράκη”.


Εάν αυτή η σχέση τηρηθεί, να είστε βέβαιοι ότι, η έκθεση αυτή έχει πολύ μεγάλη προοπτική μπροστά της. Όπως γνωρίζετε παρενέβην  προσωπικά σαν περιφερειάρχης της περιοχής, για να δραστηριοποιηθεί η έκθεση με κάπως διαφορετικό τρόπο από ότι γινόταν στο παρελθόν. Είμαστε σε μια επικοινωνία και επαφή με τη ΔΕΘ διότι με ενδιαφέρει η έκθεση. Δεν παρακολουθώ από τη γωνία τα τεκταινόμενα  στην έκθεση. Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προκειμένου να αναδιατυπώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας αυτής της έκθεσης, ώστε να μην είναι απλώς ένα τυπικά  εξελισσόμενο κατ’ έτος γεγονός, αλλά μία  ουσιαστική εμπορική έκθεση”.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button