Περί Ευρωεκλογών ο λόγος !

Άρχισαν οι διαφημίσεις και οι συζητήσεις στην τηλεόραση σχετικά με τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, άρχισαν οι ραδιοφωνικές εκπομπές και τα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με τις λίστες των υποψηφίων των κομμάτων, άρχισαν να συζητούν οι «Ευρωέλληνες» για την προσέλευση στην κάλπη και για το αποτέλεσμα που δήθεν θα αποτελέσει ένα είδος δημοψηφίσματος.

Άρχισαν οι διαφημίσεις και οι συζητήσεις στην τηλεόραση σχετικά με τις Ευρωεκλογές  της 7ης Ιουνίου, άρχισαν οι ραδιοφωνικές εκπομπές και τα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με τις λίστες των υποψηφίων των κομμάτων, άρχισαν να συζητούν οι «Ευρωέλληνες» για την προσέλευση στην κάλπη και για το αποτέλεσμα που δήθεν θα αποτελέσει ένα είδος δημοψηφίσματος.


Οι Ευρωεκλογές, μετά την ανακοίνωση των Ευρωψηφοδελτίων, των δυο μεγάλων κομμάτων, της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ  προχθές την Κυριακή, έχουν εισέλθει πλέον στην καθοριστική και τελική τους ευθεία.


 Λίγες μέρες νωρίτερα και με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ η εφημερίδα μας συναντήσε τον πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξάνθης, Στρατηγό, κ. Νικόλαο Φωτιάδη, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στα κοινά και στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, με λόγο και άποψη, έναν άνθρωπο που τολμά να βγει  και να μιλήσει ανοιχτά για όλα όσα  εκείνα που κάποιοι άλλοι ενδεχομένως τα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και να μην έχουν το σθένος να τα εκφράσουν δημοσίως.


Τον ρωτήσαμε λοιπόν για τα της Ενωμένης Ευρώπης και των όσων αυτή τις ημέρες μέχρι και την 7η Ιουνίου θα κυριαρχούν στην επικαιρότητα.


Μας απάντησε ως εξής:


«Όδυνεν όρος, έτεκεν μυν, δηλαδή κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντικάκι!!


Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, η ανεργία είναι άνω του 15% και οι ¨εντιμότατοι άρχοντες¨ της πολιτικής μιλούν  για ¨ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ¨, οργανώνοντας διαλέξεις, συναυλίες, κάθε είδους φιέστες για να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους.


Ρωτήστε έναν απλό πολίτη  να σας πει τι είναι η Ενωμένη Ευρώπη( ΕΟΚ την ξέρουν ακόμη), τι λέει το Ευρωσύνταγμα, τι οφέλη έχει ο Έλληνας από τη σύμπραξη αυτή των κρατών –μελών και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας».


Σχετικά με τις προετοιμασίες των Κομμάτων για τις Ευρωεκλογές και τις ¨λίστες¨ των υποψηφίων ο κ. Φωτιάδης μας είπε γελώντας:


« Τα δυο μεγάλα κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) δεν ντρέπονται και διακηρύττουν ότι είναι ¨πολυσυλλεκτικά, δηλαδή ότι μπορέσουν και αρπάξουν, δηλώνουν με άλλα λόγια ότι δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν αρχές, δεν έχουν τον …θεό τους. Τι να περιμένει όμως κανείς από την Νέα Δημοκρατία που έκανε επί Μητσοτάκη υπουργό τον Κομμουνιστή Θεοδωράκη και είχε υποψήφιο Υπερνομάρχη τον περιβόητο Τζανετάκο και τι να περιμένει κανείς από το ΠΑΣΟΚ που ¨αγκάλιασε¨ το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τη Δαμανάκη, τον Μπίστη;


Οι ¨Αριστεροί ¨διακηρύττουν έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, (έχουν όμως υποψηφίους) και ο Καρατζαφέρης ¨ψαρεύει¨ στα νερά της Ν.Δ. για υποψηφίους ευρωβουλευτάς.. Τέλος, τα μικρά πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα (φτιαγμένα από υλικά κατεδαφίσεως, Μάνος, Παπαθεμελής, λεβέντης, Οικολόγοι και Βεργής και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις), ποντάρουν στην αγανάκτηση του ελληνικού λαού και προσεύχονται μπας και σπάσει το πόδι του ο διάβολος και βγάλουν κανέναν Ευρωβοπυλευτή-άλλωστε και τα 20000 ευρώ μηνιαίως δεν είναι και λίγα λεφτά-. Όσο για τον ¨Υπερήφανο Ελληνικό Λαό¨, αυτόν που τον θυμούνται οι πολιτικοί λίγο πριν τις εκλογές και τον κοροϊδεύουν λέγοντας του ότι ¨έχει και μνήμη και κρίση¨, εγώ σας λέω ότι έχει τρίχες κατσαρές. Είναι όπως πάντα το θύμα , είναι αυτός που σέρνει το σταυρό του μαρτυρίου και όλοι οι πολιτικάντηδες παίζουν στην πλάτη του σκάκι.


Πέστε μου αν τον ρωτούν ποιος θα αναλάβει Πρόεδρος Δημοκρατίας, πέστε μου αν τον ρωτούν ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές από κάθε νομό, πέστε μου αν τον ρωτούν ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο; Εγώ δεν είμαι πολιτικός αναλυτής, ούτε διαμορφωτής κοινής γνώμης, είμαι ένας απλός ενεργός πολίτης που ενδιαφέρομαι πρωτίστως να πηγαίνει μπροστά ¨να ευημερεί¨ η Πατρίδα μου, δηλαδή να έχει δουλειές για τα Ελληνόπουλα, να μην υπάρχει φτώχεια, να υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια, να αισθάνεται ο Έλληνας ότι είναι δυνατός και υπολογίσιμος. Συμβαίνει στις μέρες μας αυτό; Είμαστε ¨εξαρτημένοι¨ σε όλα. Από το Διαρκές Νομισματικό Ταμείο, από τις ξένες πηγές ενέργειας , από την …κατευθυνόμενη εξωτερική πολιτική, από το ¨βήχα¨ του Μπαρόζο, του Μπαπμπατζάν, του Μπερίσα. Νιώθει ασφάλεια ο Έλληνας, ψάχνει για δουλειά, φοβάται από την εγκληματικότητα που πλήττει τη χώρα μας, αισθάνεται μόνος.


Βλέπετε στην τηλεόραση τον Αντώναρο, τον ¨καθηγητή¨ Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ζαγορίτη, τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Αλέξη τον Τσίπρα με την ¨μπλακ¨ γκόμενα, τον Βελόπουλο και τους άλλους καραγκιόζηδες με ύφος τριάντα Καρνιδαλίων πώς υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού και πώς κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας τάχα μου ότι γνωρίζουν τα προβλήματά και αγωνίζονται να τα λύσουν.


Φοβάμαι ότι η Δημοκρατία μας αντί να πηγαίνει μπροστά, κάνει βήματα προς τα πίσω.


Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν από την ανακοίνωση των υποψηφίων από πλευράς  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή. Ψάχνουν τα κόμματα με τους επικοινωνιολόγους τους και τις ξένες εταιρείες του ¨πολιτικού μάρκετινγκ¨να βρουν κατάλληλους (όχι ικανούς) για να εντυπωσιάσουν. Ψάχνουν να βρουν γυναίκες διάσημους ίσως καλλιτέχνες, έγχρωμους ή ¨καθωσπρέπει ¨του Κολωνακίου για να εξαπατήσουν τον Λαουτζίκο και να υφαραπάσουν την ψήφο του. Αυτοί που πέρασαν από τα έδρανα της Ευρωβουλής και άφησαν τη σφραγίδα τους ήταν μέχρι τώρα ελάχιστοι, π.χ. ο Γιάννης Μαρίνος, ο Χρήστος Ζαχαράκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Τρακατέλλης και μερικοί ακόμη. Οι υπόλοιποι ήταν για τα μπάζα.


Για να τελειώνουμε θυμίζω τα εκατομμύρια ευρώ που θα πάρουν τα Κόμματα από τον καρτικό κουρβανά (εκτός από αυτά που πήραν από τη SIEMENS και τις άλλες κομπίνες-χορηγίες των βαρόνων που καθημερινά μας ρουφάνε το αίμα). Μέχρι και στο Δροσερό περιμένουν εναγωνίως τις εκλογές για να κυκλοφορήσει λίγο χρήμα και ….πολλά ψηφοδέλτια!!».


Αυτά μας είπε ο κ. Φωτιάδης με το δικό του  ιδιαίτερο τρόπο, καταλήγοντας πως «ο καθένας ας βάλει το χέρι στην καρδιά και ή ας μην πάει να ψηφίσει ( για να δώσει ένα μήνυμα ότι άρχισε να ξυπνάει) ή να ψηφίσει ¨κατά συνείδησιν¨ όπως έκαναν προ ημερών οι Βουλευτές για την υπόθεση Παυλίδη και ξεφτιλίστηκαν». 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button