ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Μαθαίνουμε ότι επίκειται η … ασφαλτόστρωση του “δρόμου” που συνδέει Κρωμνικό και Γαλάνη. Πρόκειται για ένα τμήμα της διαδρομής Κομνηνά – Γαλάνη, που ακολουθεί τον ρου του Νέστου σε μία από τις μαγευτικότερες τοποθεσίες της πατρίδας μας.

Μαθαίνουμε ότι επίκειται η … ασφαλτόστρωση του “δρόμου” που συνδέει Κρωμνικό και Γαλάνη. Πρόκειται για ένα τμήμα της διαδρομής Κομνηνά – Γαλάνη, που ακολουθεί τον ρου του Νέστου σε μία από τις μαγευτικότερες τοποθεσίες της πατρίδας μας.


Όπως ανακοινώθηκε, “με την ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού  (…) αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά των στενών του Νέστου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα εύκολης μετακίνησης των επισκεπτών στην περιοχή κάτι που θα οδηγήσει στην τουριστική ανάπτυξη των οικισμών της περιοχής”.


Αχ, αυτή η “τουριστική ανάπτυξη”! Λες και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τέτοια! Πρέπει να φέρουμε τα Ι.Χ. των κατοίκων του κλεινού άστεος και της “συμπρωτεύουσας”. Μέσα στο παραποτάμιο δάσος, μέσα στα στενά του Νέστου, μέσα στον ασύλληπτης ομορφιάς παρθένο αυτόν τόπο, για να έχουμε “τουριστική ανάπτυξη”!


Πρέπει να βιάσουμε το τοπίο, με την ατμοσφαιρική, ηχητική και θερμοκρασιακή ρύπανσή του, να βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά του από τη συνήθη και χαρακτηριστικά προκλητική αμέλεια των “εισβολέων”, στο όνομα της “εύκολης μετακίνησης των επισκεπτών στην περιοχή”!


Μετά την καταστροφή πανέμορφων παραλιών, με τη δημιουργία δρόμων πάνω στον αιγιαλό (για να μη περπατήσει ο “κουρασμένος” κάτοικος των πόλεων δέκα βήματα παραπάνω) και την τοποθέτηση αισθητικά ρυπογόνων beach bar, σειρά έχουν τα βουνά και τα ποτάμια μας.


Τελικά δεν είμαστε άξιοι να διαχειριζόμαστε αυτόν τον τόπο…


* * * * *


Βαδίζοντας προχθές στην οδό Κ. Μπένη (πρώην Ηρώων) είδα αρκετά αυτοκίνητα να έχουν δεχθεί κλήση για παράνομη στάθμευση. “Καλό αυτό”, σκέφτηκα, “αφού επιτέλους έπρεπε ο κάθε ασυνείδητος να νοιώσει ότι υπάρχουν και κανόνες σ’ αυτή την πόλη”. Έλα όμως που στο τμήμα του δρόμου από την Τσιμισκή μέχρι την κεντρική πλατεία αναγκάστηκα να ανεβοκατεβω 4-5 φορές από το πεζοδρόμιο στην άσφαλτο, αφού η κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την κίνηση των πεζών ήταν σχεδόν ολοκληρωτική! Τραπεζάκια, διαφημιστικές πινακίδες και κάθε είδους ευρεσιτεχνία των καταστηματαρχών είχαν κάνει απροσπέλαστο το κομμάτι αυτό.


Από την απέναντι μεριά υπάρχουν εδώ και μήνες τα έργα της περίφημης “ενοποίησης των πλατειών”, οπότε ο πεζός δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσευχηθεί και να δοκιμάσει την τύχη του στο οδόστρωμα!


 Αλήθεια, για τους καταληψίες αυτούς υπάρχει κάποιο πρόστιμο ή είναι στο .. απυρόβλητο για λόγους που δεν κατανοούμε αλλά … φανταζόμαστε;


* * * * *



endohora@yahoo.gr



Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button