«Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα από μια εκτροπή ή παραγραφή….»

Μια ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ήταν αρκετή να μας χαλάσει όλο το Σαββατοκύριακο, το πρώτο πραγματικά ηλιόλουστο μετά από καιρό….
Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως έκανε και όλους τους βουλευτές του να τρέχουν και όχι μόνο αυτούς της αντιπολίτευσης……

Μια ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ήταν αρκετή να μας χαλάσει όλο το Σαββατοκύριακο, το πρώτο πραγματικά ηλιόλουστο μετά από καιρό….


Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως έκανε και όλους τους βουλευτές του να τρέχουν και όχι μόνο αυτούς της αντιπολίτευσης……


Πιθανόν την κίνηση του αυτή ο Καραμανλής να μην την είχε εκμυστηρευτεί ούτε και στη Νατάσσα …..


Τέλος πάντων, κρυφή ή φανερή, βιαστική ή όχι, το ζήτημα είναι πως ήταν τα μάλλα απρόσμενη ……μια αιφνιδιαστική απόφαση και κίνηση με πολλές ερμηνείες …..


Με τις οποίες από το πρωί του περασμένου Σαββάτου ασχολούνται οι πάντες, ειδήμονες και μη…..


Αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στα πολιτικά γραφεία και πηγαδάκια, αλλά και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών παραθύρων των δελτίων ειδήσεων και των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών…..


Ο εργασίες της Βουλής διακόπηκαν…..Η Βουλή έκλεισε με Προεδρικό Διάταγμα ενόψει Ευρωεκλογών αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία……


Η τακτική Σύνοδος έληξε μέσα σε κλίμα έντονης σκανδαλολογίας και πολιτικών αντιπαραθέσεων…..


 


Και από την περασμένη Παρασκευή και δώθε άνοιξε ένας άλλος μεγάλος κύκλος πολιτικών συζητήσεων, αναλύσεων, και έντονων αψιμαχιών για το αν καλώς σταμάτησαν οι εργασίες στη Βουλή ή όχι …..


Να αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις για το αν υπάρχει εκτροπή ή για το αν τελικά ο απώτερος στόχος ήταν η παραγραφή σκανδάλων και τυχόν πολιτικών ευθυνών υπουργών…..


Καλά, αν προσθέσουμε και το κλίμα πόλωσης και μάλιστα πολλών μποφόρ στο πολιτικό σκηνικό με τις προεκλογικές ευρωκορώνες  Καραμανλή και Παπανδρέου τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί τούτη την περίοδο στη χώρα μας….


Και όταν μάλιστα κάνουν παρεμβάσεις και άτομα έξω από πολιτικούς χώρους, που τυγχάνουν μεγάλης εμπιστοσύνης από οικονομικούς και όχι μόνο κύκλους και έχουν λόγο και θέση και κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, τότε ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πεποίθηση του κόσμου ότι βαδίζουμε πλέον σε μια περίοδο ύφεσης  όλων των δεικτών  που μετρούν και χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη και ευημερία μιας κοινωνίας, ενός τόπου……


Βγήκε ο Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μίλησε με αιχμήρα λόγια για την πολιτική και οικονομική  κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα…..


Δριμεία ήταν η κριτική για τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η επισήμανση του « ανάπτυξη, είτε φιλελεύθερη, είτε σοσιαλιστική, με δανεικά δε γίνεται….»…..


 


Και φυσικά οι παρεμβάσεις δε σταματούν εδώ……..


Η πιο καθοριστική και κρίσιμη ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο γίγνεσθαι της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδά της, ήταν αυτή του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του κ. Κωστή Στεφανόπουλου, μιας σημαντικής προσωπικότητας του τόπου και ιδιαίτερα αγαπητής στους Έλληνες για τη σοφία του πνεύματος, την οξυδέρκειά του και τους χαμηλούς τόνους που συνήθιζε να κρατά, αλλά ταυτόχρονα και τις καίριες παρεμβάσεις του στα διάφορα ζητήματα που απασχολούσαν τη χώρα, είτε κοινωνικά και παιδείας, είτε εθνικά…..


Ο κ. Στεφανόπουλος λοιπόν αποφάσισε να παρέμβει και  χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα να επισημάνει ότι η Δημοκρατία κακοποιείται ……


Να μιλήσει για κρίση αξιών και για έλλειψη ηθικών αρχών και φυσικά να μεταφέρει αυτό που πιστεύει η ελληνική κοινωνία, ότι τα πολιτικά κόμματα δε σκέφτονται τόσο το καλό του τόπου, όσο του κόμματος το οποίο διοικούν…..


 


Έτσι λοιπόν σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται προεκλογική, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα θα στηθούμε στην ουρά για να ψηφίσουμε στην ευρωκάλπη για τη σύνθεση του νέου Ευρωκοινοβουλίου και αυτών που θα εκπροσωπήσουν τα δικά μας συμφέροντα στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες και γενικά στην έδρα της Ενωμένης Ευρώπης μας, αλλά είναι τα θέματα που θα έπρεπε να κυριαρχούν και να απασχολούν όλους μας, πολιτικούς και μη……


Τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν του πολίτες και που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους, με την επιβίωσή τους….


Μείζον ένα θέμα η ανεργία και τα όσα αποφάσισαν αθόρυβα στη στρογγυλή τράπεζα της πρόσφατης άτυπης Συνόδου στην Πράγα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι κατέληξαν σε ένα σχέδιο προσωρινής περικοπής των ωρών εργασίας για να σταματήσουν οι απολύσεις……


Τώρα πώς μπορεί οι εργαζόμενοι, που ήδη με τα δυσκολίας ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους  με λιγότερα χρήματα, είναι  ένα μέγα ζήτημα και φυσικά αναπάντητο ερώτημα…..


 


«Μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο στη δουλειά , μειώνοντας τις ώρες τους και αξιοποιώντας το χρόνο που τους απομένει στην εκπαίδευση»….δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο …….


Αλήθεια τι θέλει να πει ο ποιητής……;


Μήπως θα πρέπει  να μας το μεταφράσουν και οι πολιτικοί μας…..;


Γιατί εγώ άλλα διαισθάνομαι και προβλέπω…..


Πως μόνο μείωση της ανεργίας δε βλέπω……


Αύξηση προβλέπω, αφού οι εργαζόμενοι θα αναζητούν και μια άλλη «μισή δουλειά» για να συμπληρώσουν το χαμένο τους εισόδημα…..


Και φυσικά τα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών δε σταματούν στο κεφάλαιο εργασία….


Είναι και πολλά άλλα, τα οποία θα έπρεπε να απασχολούν τους πολιτικούς αρχηγούς μας και τους βουλευτές μας , ενόψει των Ευρωεκλογών και όχι μόνο οι εκτροπές και οι παραγραφές και η σκανδαλολογία ….


   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button