Αθωώθηκαν και οι 5 νεαροί κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φθορών στην Πλατεία Αντίκα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το πλημμελειοδικείο της Ξάνθης, στις 2:30 την Πέμπτη κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από σύντομη, σχετικά, ακροαματική διαδικασία, στην οποία δεν απεδείχθη το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς για το οποίο κατηγορούντο.

Αθωώθηκαν και οι 5 νεαροί κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φθορών στην Πλατεία Αντίκα τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Το πλημμελειοδικείο της Ξάνθης, στις 2:30 την Πέμπτη κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από σύντομη, σχετικά, ακροαματική διαδικασία, στην οποία δεν απεδείχθη το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς για το οποίο κατηγορούντο.


Οι ιδιοκτήτες των περιουσιών που φέρεται ότι υπέστησαν φθορές παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και σημείωσαν ότι δεν προκλήθηκε κάποια ιδιαίτερα βλάβη, ομοίως και ο Δήμος της Ξάνθης που βεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ζημιά σε πινακίδες.


 Οι νεαροί, απολογούμενοι, σημείωσαν ότι γυρνούσαν από πάρτυ γενεθλίων και παρεκτράπησαν , χωρίς όμως πρόθεση να προκαλέσουν κάποια ζημιά και χωρίς να ανήκουν σε κάποια ομάδα κουκουλοφόρων, κάτι που ερευνούσε η αστυνομία.


Ο δικηγόρος των νεαρών Περιστέρης Μαλάκης μιλώντας στο XanthiPress.gr ανέφερε ότι τόσο στη δικογραφία όσο και στο ακροατήριο δεν απεδείχθη δόλος φθοράς, χαρακτηρίζοντας απόλυτα ορθή και δικαιολογημένη την απόφαση της αθώωσης τους.


Σημείωσε ότι υπήρξε μια διόγκωση του θέματος από την αστυνομία που δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις ενώ διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση των 5 συλληφθέντων με τον αναρχικό χώρο.


 “Πρόκειται, είπε, για 5 κατηγορούμενους από την Ξάνθη , που διαμένουν εδώ και προέρχονται από σοβαρές οικογένειες”, σχολιάζοντας τις έρευνες της αστυνομίας για συμμετοχή τους σε υποθέσεις επιθέσεων.


Η δίκη των 5 νεαρών διεξήχθη κάτω από αυστηρά, πλην όμως διακριτικά μέτρα της Αστυνομίας στο χώρο του δικαστηρίου ενώ πίσω από το Διοικητήριο υπήρχε σε επιφυλακή μια διμοιρία της ΟΠΚΕ.


Δεν υπήρξε κάποια εμφάνιση ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι φαίνεται ότι αποποιήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες, αφαιρώντας τυχόν πολιτικό περιεχόμενο από το περιστατικό.


ΓΣ