Στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 5 νεαροί Δικάζονται σήμερα

Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι πρόκειται να δικαστούν οι 5 νεαροί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πλατεία Αντίκα της Ξάνθης και σύμφωνα με την Αστυνομία φορώντας κουκούλες, προκάλεσαν φθορές σε μοτοσικλέτα καθώς και σε ζαρντινιέρα καφετέριας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στον Εισαγγελέα της Ξάνθης, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, καθώς τα θύματα της επίθεσης δεν επιθυμούν τη δίωξη των συλληφθέντων.

Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι πρόκειται να δικαστούν οι 5 νεαροί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πλατεία Αντίκα της Ξάνθης και σύμφωνα με την Αστυνομία φορώντας κουκούλες, προκάλεσαν φθορές σε μοτοσικλέτα καθώς και σε ζαρντινιέρα καφετέριας.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στον Εισαγγελέα της Ξάνθης, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, καθώς τα θύματα της επίθεσης δεν επιθυμούν τη δίωξη των συλληφθέντων.


 Μιλώντας στο ΧanthiPress.gr o συνήγορος των νεαρών Περιστέρης Μαλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κατηγορητήριό τους θα μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κρίνοντάς το ιδιαίτερα αυστηρό.


 Από την πλευρά της Αστυνομίας υπήρξε έρευνα για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων στις επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον αυτοκινήτων και ΑΤΜ τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια σύνδεσή τους με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


 Μάλιστα για τη μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια υπήρξαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο της συγκέντρωσης ατόμων, όμως όλη κύλησαν ήρεμα και στα δικαστήρια της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν μόνο συγγενείς των 5 νεαρών.


 Στην ιστοσελίδα Indymedia Αthens που απηχεί τις θέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρξαν σχετικές αναρτήσεις, όμως από αυτές δεν προκύπτει άμεση σχέση των συλληφθέντων με το συγκεκριμένο χώρο.


 Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το περιβόητο νομοσχέδιο για την σκληρότερη αντιμετώπιση των αδικημάτων που τελούνται από κουκουλοφόρους δεν έχει ψηφιστεί ακόμη και άρα το αν οι συλληφθέντες φορούσαν κουκούλα ή όχι δεν έχει καμία επίπτωση στη νομική τους μεταχείριση.


 ΓΣ


 


 


Εμπορικό Κέντρο


και παρκινγκ στο παζάρι της Ξάνθης


 

Η κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος και υπόγειου πάρκινγκ, στην πλατεία Ζωαγοράς και στο οικόπεδο που σήμερα στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης υπήρξε το κεντρικό θέμα ενημέρωσης για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου απ’τον εκπρόσωπο του γραφείου που είχε αναλάβει προ δεκαετίας, την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης.

 Την ενημέρωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου απ’ τις παρατάξεις της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης.


 Όπως ανέφερε ο κ. Στρατηγέας, εκπρόσωπος του γραφείου, τα δεδομένα που είχαν οδηγήσει σε άκαρπο τον διαγωνισμό που είχε γίνει ακριβώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν αλλάξει κι αυτό επιτρέπει αισιοδοξία για την εξεύρεση ενδιαφερομένων για την ανάληψη του έργου.


 Πρόκειται για την κατασκευή ενός κτιριακού συγκροτήματος στο σημείο που σήμερα στεγάζεται η Πυροσβεστική και στο παρακείμενο τμήμα που ανήκει στο Δήμο (και στεγάζει την υπηρεσία Ηλεκτρολόγων και Αποθήκης), που θα διατεθεί για γραφεία, καταστήματα και άλλες χρήσεις με την σύμπραξη του Δήμου και ιδιωτών. Επίσης την κατασκευή 500 θέσεων πάρκινγκ στον υπόγειο χώρο κάτω απ’ το παζάρι και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Ηρώων.


 Το συνολικό κόστος υπολογίζεται ν’ ανέλθει στα 62 εκατομμύρια και η πρόταση περιλαμβάνει χρήση απ’ τον ιδιώτη για 15 χρόνια με περιορισμένα έσοδα για τον Δήμο, που τελικά θα γίνει ο μόνος ιδιοκτήτης του συγκροτήματος μετά την συμβατική υποχρέωση.


 Όπως ανέλυσε ο κ. Στρατηγέας, έχουν προβλεφθεί όλες οι σύγχρονες ανάγκες αλλά και παράμετροι για ένα τέτοιο εγχείρημα ενώ λόγω της κρίσης στον κατασκευαστικό τομέα, πολλοί αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για το έργο.


 Με τις ερωτήσεις που κατέθεσε πρώτος ο Δήμαρχος φάνηκε καθαρά η επιφυλακτικότητά του για το έργο ενώ και απ’ τις απαντήσεις και των υπολοίπων βγήκαν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην τελική απόφαση και την κατάθεση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.


 


ΓΣ


 


 


Ειδική ενημερωτική εκδήλωση  στην Κομοτηνή  για την 74η ΔΕΘ


 

Με αφορμή την “74η ΔΕΘ”, που διοργανώνει η HELEXPO  από 5-13 Σεπτεμβρίου 2009, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η οποία θα αποτελέσει το κέντρο του διεθνούς εμπορίου και των μεγάλων ευκαιριών και των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τη Διοίκηση της HELEXPO και των ειδικών θεματικών και θεαματικών αφιερωμάτων που την εμπλουτίζουν και ιδιαίτερα του “Global Exchange”, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις διεθνείς συμμετοχές και έχει σαν βασικό concept για φέτος τις επενδύσεις, με την ονομασία “INVEST IN…”, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Business Forum κι ενός δυναμικού προγράμματος επενδυτικών συνεργιών (expopartenariat).


 Επιπλέον, στη φετινή 74η ΔΕΘ, θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, προβάλλοντας τους τομείς που είναι αναπτυγμένη σαν χώρα, πολιτιστικούς, εμπορικούς, τουριστικούς κ.α. με εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ γαστρονομίας, κινηματογραφικές βραδιές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button